Vi besøker blant annet tre av landets verdensarvsteder underveis, bader i varme kilder og opplever den albanske rivieraen på denne kuperte sykkelreisen. Fra ankomst i Tirana beveger vi oss syd-øst innover i landet, via høyfjellsplatåer til den joniske kysten og Butrint-lagunen.

En avstikker til Butrint på dag 6, gir oss blant annet anledning til å beskue ruiner av romersk bad og amfiteater. Byen hadde sin storhetstid under det bysantiske riket, og hadde på den tiden over 10 000 innbyggere.

Det vil komme noen endringer i program for 2020.
Dag 1: Oslo – Tirana – Pogradec

Ankomst Tirana flyplass. 2,5 timers transfer syd-øst innover i landet til Pogradec. Hotellet ligger i strandkanten av Ohrid-sjøen, det første av turens 3 UNESCO verdensarvsteder, med sin vakre beliggenhet og natur. Middag på hotellet .

Dag 2: Pogradec – Korcë 51 km

Vi forlater Ohrid-sjøen og begynner med en stigning opp til et platå omkranset av høye fjell. Ferden fortsetter gjennom et fargerikt lappeteppe av åkerland og beitemarker på øde veier, nesten helt uten biltrafikk. Vel fremme i Korcë anbefales et besøk på det lokale markedet, etter at vi har sjekket inn på hotellet. På markedet kan det meste kjøpes som er å få tak i for penger, alt fra frukt og grønnsaker, kjøtt og fisk til klær og elektronikk. Middag på hotellet.

Dag 3: Korcë – Sotirë 72 km

På ny starter vi dagen med en stigning som fører opp mot fjellene som danner grensen mot Hellas. Videre gjennom et karrig landskap, krydret av fargeklatter med nøysomme markblomster, i et terreng som veksler mellom utforbakker og nye stigninger. Lunsj i Erseka, 45 km fra Korcë, på restaurant med deilig, tradisjonsrik albansk mat. Vi kommer inn i hjertet av Grammoz-fjellene og over Barmash-passet på 1159 meter før vi triller ned til fredfylte Sotirë. Her overnatter vi i godt tilrettelagte campinghytter og spiser middag med verten, som disker opp med fersk røye fra eget oppdrettsanlegg og hjemmelaget vin. Svømmebasseng.

Dag 4: Sotirë – Benje (Permet) 52 km

Vi stiger opp fra Sotirë til et gresskledt høyfjellsplatå omgitt av imponerende fjelltopper. Etter at vi har kommet til kilden av elven Vjosa begynner vi nedstigningen gjennom den spektakulære kløften til Leskovik. Vi fortsetter videre nedover til Carshovë og følger herfra en vei høyt over elven, i slak nedoverbakke til Benje. Etter lunsj tar vi en kort sykkeltur for å bade i de varme kildene i enden av Langarica-dalen, hvor vi også kan beundre en gammel steinbro fra ottomansk tid.

Dag 5: Benje – Gjirokastër 72 km

Vi fortsetter nedover dalen mot Këlcyra, med høye, takkete fjell og avgrunner i horisonten. Vi passerer over i en ny dal hvor elven Vjosa og Drino løper sammen. Dalen åpner seg etter hvert opp til et stort slettelandskap med middelalderbyen Gjirokastër, turens andre UNESCO verdensarvsted, beliggende oppe i dalsiden. Gjirokaster er også kjent som byen med de tusen trappetrinn. Over byen kneiser en flott borg med fantastisk panorama til alle kanter. Gjirokastër er den tidligere diktatoren Enver Hoxhas fødested og vi overnatter på hotellet som var hans faste møtested når han var i byen. Møterommet er rikt dekorert med veggmalerier og vakre, tradisjonelle møbler. Middag på lokal restaurant.

Dag 6: Gjirokastër – Saranda (via Butrint) 70 km

Vi får en myk start på dagen med transfer opp bakkene til Muzinë. Herfra i hellende terreng nedover mot Saranda. Men først legger vi inn en sving på veien for å besøke Butrint. Og Butrint er vel verd en omvei! Dette er vårt tredje UNESCO verdensarvsted, med fantastiske og vel bevarte ruiner av et romersk bad og amfiteater, kapellruiner og basilika og en veneziansk befestning, for å nevne noe. Byen hadde sin storhetsperiode under det bysantinske riket og hadde på den tiden over 10 000 innbyggere. Stedet tjente senere som base og befestning for venezianere og normannere i deres kamp mot det østromerske riket. Etter de kulturelle inntrykk sykler vi videre i lett terreng med den joniske kysten på den ene siden og Butrintlagunen på den andre siden nordover til Saranda. Byen ligger vakkert til i en bukt av det joniske havet og er et populært reisemål på den albanske rivieraen. Middag på lokal restaurant.

Dag 7: Saranda – Vlorë 30 km

Også i dag en myk start med transfer langs kysten opp til Himarë og videre i hårnålssvinger til toppen av Llogara-passet på 1027 m.o.h. Men før vi kommer så langt tar vi kaffestopp på en restaurant med fossefall rett gjennom restauranten, besøker en venetiansk befestning og kanskje det blir tid til en liten dukkert? På toppen av passet spiser vi lunsj i nasjonalparken, som er kjent for sin store forekomst av svartfuru, kongeørn og oter. Herfra er det nedoverbakke nesten hele veien til Vlorë, hvor vi overnatter på et fantastisk beliggende hotell med egen, avskjermet badestrand. Middag på hotellet.

Dag 8: Vlorë – Tirana – Oslo

Transfer, ca. 2,5 timer, til Tirana flyplass.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Ivar Skoglund har laget en reisehåndbok for Albania (den eneste på norsk), og ønsker dere denne kan den bestilles gjennom oss. Pris 2020 for boken er kr 250, inkl. porto.

Pris fra 14 900

Med fly og transfer kr 17 900,- (så slipper du å tenke på det)

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger m/frokost på hyggelige hotell og gjestehus
 • 6 middager med vin/vann
 • 6 lunsjer med vin/vann
 • Vinsmaking
 • Sykkel med utstyr
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • 1 syklende engelsktalende guide

Uten fly kr 14 900,-

Pris kr 17 900,- med fly og transfer

 

Enkeltromstillegg kr 1 700,-

Leie av elsykkel kr 1 800,-

Kupert løype.

Vi flyr tur/retur med Austrian Airlines;

Albania 11.10-18.10:

OS 332 K 11OCT  OSLO VIENNA               0640 0905

OS 847 K 11OCT  VIENNA TIRANA           1245 1420

OS 848 T 18OCT 7 TIRANA VIENNA         1505 1640

OS 331 T 18OCT 7 VIENNA OSLO            2030 2255

Bagasje regler Austrian Airlines

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 23 kg
 • 1 stk. håndbagasje maks. 55x40x23 cm
 • Maks. total vekt håndbagasje: 8 kg

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.