Mellom sandsteinsklippene ligger flotte strender for den daglige dukkerten. Med varmere vann her på sørsida. Fra det sydvestligste hjørnet av Europa, Cabo San Vicente, til grenseelva Guadiana.

Hyggelige kvelder i perler som Lagos og Tavira, hvor sjarmen og vennligheten fortsatt holder stand mot turismen.

Dag 1: Oslo – Faro/Lisboa – Odeceixe

Ankomst Faro/Lisboa og til Odeceixe på egenhånd. Spør gjerne om tilbud på transfer.

Dag 2: Odeceixe – Aljezur 29 eller 43km

På sykkel langs elven til den fantastiske stranden i Odeceixe – på listen over de 5 vakreste strendene i Portugal. Videre i jordbruksområder til en liten kafe for forfriskninger før ankomst Aljezur. Byen sies å være en av de siste som falt i hendene på Maurerne. Lokal håndverksbutikk ved den gamle broen er verdt et besøk.

Dag 3: Aljezur – Pedralva 47km

Dagen starter med besøk på slottet og flott utsikt over landsbyen og de velpleide grønnsaksåkrene. Videre til kysten for å beundre den berømte nålklippen. Videre til Carrapateira. Den røffe kystlinjen tar nesten pusten fra deg. Stopp gjerne på museet til ære for fiskerne som ofte risikerer livet sitt for å gi oss den aller beste fisken. Nydelig restaurerte Pedralva, kanskje Portugals minste landsby, venter.

Dag 4: Pedralva – Sagres 38km

Dere forlater Pedralva langs en grusvei før dere når Guadelope hvor man kan lære om det spennende livet til Infante D. Henrique, prinsen av oppdagelser. Videre gjennom små landsbyer før dere igjen når den ville kysten. Gjerne et bad før fortet på Cape of San Vicente. Videre til Sagres og Pousadaen som har en herlig utsikt over klippene og fortet.

Dag 5: Sagres – Lagos 40km

I dag kan dere nyte flere deilige badestopp underveis. Inn og ut fra kysten – så nær havet dere kommer. Vannet er varmere og sjøen roligere. Klippene skifter farge fra grå-sort til mer orange sandstein. Fra fortet og de berømte sandsteinsklippene får dere flott utsikt over endestasjonen i dag, Lagos. En livlig kystby med sjarmerende arkitektur og hyggelige cafeer.

Dag 6: Lagos – Tavira 30km

Dagen starter med transfer til Olhao. Her opplever landsbylivet – litt inn fra kysten. Stopp på et keramikkverksted før dere når Fuzeta ved kysten. Lagunen i naturreservatet Ria Formosa har et rike fugleliv og er dere heldige ser dere fiskerne hente muslinger ved lavvann. Tavira er kanskje den vakreste byen på Algarvekysten.

Dag 7: Tavira – Vila Real de St. Antonio – Tavira 40km

På sykkel i naturreservatet og gjennom grønnsaks- og appelsinplantasjer. Forbi strender og golfanlegg med mulighet for stopp i Castro Marin. Besøk gjerne en typisk økologisk gård for lunsj. De selger også sine velsmakende produkter. Videre til en av de mange saltprodusentene for å lære om denne prosessen før dere tar toget tilbake til Tavira.

Dag 8: Tavira – Faro/Lisboa – Oslo

Frokost på hotellet og tid for hjemreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 14 500,- per person fra 2 personer

Kr 12 000,- per person fra 4 personer

Kr 3 400,- i enkeltromstillegg(lavsesong)

Kr 1 500,- leie av elsykkel

Kr 1 300,- høysesongstillegg 01.06-30.06/16.09-30.09

Kr 3 100,- høysesongstillegg 01.07-15.09

  • 7 overnattinger m/frokost på sjarmerende hotell/pousadaer (tidligere slott, kloster omgjort til hotell)
  • Sykler med kart og rutebeskrivelse
  • Bagasjetransport
  • Telefonassistanse

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer fra/til flyplass

Moderat løype, vi sykler tidvis på grus og sand.

Fly til Faro eller Lisboa.