Hva er det med dette landet som har fascinert nordmenn i generasjoner? Vi vet. Derfor tar vi deg med på en sykkelreise gjennom den unike atmosfæren, lidenskapen, kunsten, musikken, tangoen, vinen, nostalgien, tradisjonene og fremtiden. Helt fra det sydende Buenos Aires og ut til Gauchoenes unike gjestfrihet på Pampasen.

Vi seiler over Rio de la Plata for å få med oss Uruguay, for man kan ikke annet enn å forelske seg i dette vakre landet og deres genuine vennlighet. Bli med oss og få vind i hjelmen mens du besøker den legendariske bydelen La Boca, lærer å danse tango på en Milonga, og kjenner lukten av nygrillet kjøtt på Gauchones åpne ild. 

Helt unikt. Å komme på landet til den vakre natur og likeså de gode menneskene som tok imot oss med åpne armer på ulike gårder og i sitt hjem med dekket bord og den nydeligste mat.

Dag 1: Avreise fra Norge.
Dag 2: Ankomst i Buenos Aires

Ankomst i Buenos Aires og transfer til Imperial Park Hotel. Vi spaserer til San Telmo. Velkomstmiddag på hotellet.

Dag 3: Bysykling i Buenos Aires syd ca 25 km

Vi utforsker den sydlige delen av Buenos Aires på sykkel; Puerto Madero, langs Calle Garibaldi til gamle havna i Boca og  til Reserva Ecologica. Vi sykler forbi Parque Lezama til Boca Juniors stadion «La Bombonera»; hvor Diego Maradona spilte en sesong. Vi er innom Den Nordiske Kirken i San Telmo for lunsj. På vei tilbake til hotellet sykler vi innom Plaza de Mayo.

Dag 4: Bysykling i Buenos Aires nord ca 25 km

Den nordlige bydelen i dag; mot Plaza San Martin, forbi Recoleta og tar et stopp ved blomstermonumentet Floralis Generica; en 23 meter høy aluminiumsblomst ute i parken. Gjennom Palermo Park til kirkegården hvor Eva Peron er gravlagt. Eva var en kjent argentinsk skuespiller, sanger og presidentfrue.

Før middag får vi et 1-times tangokurs, med innføring i tangoverdenens historie og etikette. Etter kurset kan vi prøve oss på en Milonga, et utested med tango og servering.

Dag 5: Carlos Keen ca 44 km

De neste dagene ut til landsbyene i provinsen Buenos Aires. Buss til Carlos Keen. I helgene et utfartssted på grunn av sitt gode kjøkken, vakre natur og arkitektur. På sykkel her til Villa Riuz og videre til Azcuenaga hvor vi tar lunsjen på La Porteña, gammel klassiker av Argentinsk Landsbyrestaurant. Så til San Antonio de Arceo, 115 km nord for B.A. med sine 23.000 innbyggere, hvor vi blir i to dager. Fred og fordragelighet etter storbybesøk.

Dag 6: Rundtur Areco ca 41 km

Areco beskrives som den vakreste av byene på den argentinske pampas (Lonely planet). En by tung av gauchotradisjoner; sølvsmeder, sadelmakere, hestekunstnere og musikken. Sammen med sine pittoreske koloniale gater, elvebreddens idyll og mattradisjonene lokker stedet flere enn oss. Vi sykler på småveier i området rundt San Antonio og tar en lett og tidlig lunsj underveis. Videre for å besøke en gaucho som viser oss sine hestehviskerkunstner, for deretter sammen å tilberede en skikkelig asado, argentinsk grillfest. 3 km tilbake til Areco.

Dag 7: Lujan-Tigre (buss ca 165 km)

Transfer nordvest til Lujan. Liten vandring og lunsj her før buss østover til Tigre. Dette er spennende! Det tredje største deltaområdet i verden. Paraná-elva fra Brasil og Iguazu deler seg i mange små elver og danner vakre gress- og skogkledde øyer i Deltaet før alt flyter ut Rio de la Plata. Med sine øyer og kanaler er Tigre slik Venezia kanskje så ut før sin utvikling.  Den lune stemningen langs kanalene er sjelden.

Dag 8: Tigre – med båt til Carmelo, Uruguay ca 8km

Vi starter dagen med en sykkeltur i byen og lærer litt om Tigres historie. Så tar vi en båttur rundt i Tigres delta. Her lever folk sine relativt stillferdige liv i og med båtene sine og opplever i dag en etterlengtet renessanse i området.

Sen ettermiddag tar vi ferjen over til Uruguay og Carmelo.

Dag 9: Carmelo rundtur ca 40 km

Vi er klare for sykling i Uruguay og ut i bølgende vinområder. Etterkommere av italienske immigranter som produserer noen få tusen flasker i året. Ikke pompøse saker, men ekte vare og en uvanlig fin vennlighet og gjestfrihet. Et varemerke for Uruguay. Vinsmaking på vingård utpå ettermiddagen og kun 5/6 km tilbake til hotellet. Kanskje rekker vi også et bad ved bystranda.

Dag 10: Carmelo-Colonia ca 34 km

Ut på bygda nær Rio de la Plata, og vi sykler en rundtur østover fra Carmelo. Herfra har vi transfer til Colonia del Sacramento som også ligger ved Rio de la Plata. Byen er en av de eldste i Uruguay og oppført på UNESCOs verdensarvliste. Den har 27.000 innbyggere og ble grunnlagt i 1680 av portugisere.  Det historiske kvartalet ligger på ei halvøy som stikker ut i Riode la Plata; vakkert med smale brosteinsbelagte gater hvor lokalbefolkningen beundrer solnedgangen. Vi tar en kveldstur rundt i den gamle kolonibyen.

Dag 11: Colonia rundtur 45km

En morgentur på sykkel rundt i den gamle kolonibyen før ut i provinsen hvor vi raskt når sjeldne Granja Arenas. Her produseres det ost, marmelade, fløtepudding og mate. I tillegg innehar museet deres diverse Guinness-rekorder med sine samlinger av forskjellige hermetikkbokser, blyanter, askebeger og nøkkelringer. Etter lunsj på gården, sykles det ut i vakkert landskap og hjem til kveld under platanlønntrærne ved floden.

Dag 12: Colonia rundtur – til Buenos Aires 37 km

Vi ser en annen kant av Colonia-provinsen. Først langs strendene før vi sykler videre til «Finca La Primavera» der vi smaker gårdens olivenolje og picada; tradisjonell snacks i Argentina. Etter lunsj sykler vi tilbake til Colonia og tar båten herfra til Buenos Aires, hvor vi igjen sjekker inn på Imperial Park Hotel. Hyggelig avslutningsmiddag på hotellet.

Dag 13: Buenos Aires – Oslo

Formiddagen på egen hånd til shopping eller en vandring i byen. Transfer til flyplassen for avreise.

Dag 14: Ankomst Norge

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Pris fra kr 36 900,- + kr 3 000,- i flyskatt

Sjekk pris for ønsket dato lengre ned på siden.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo-Buenos Aires-Oslo
 • 11 overnattinger på gode mellomklassehotell med frokost
 • Godt å vel halvpensjon, vin og vann til måltidene
 • 3 vingårdsbesøk
 • Tangokurs/milonga
 • Besøk på olivengård
 • Hesteviskershow
 • 3 båtturer
 • Norsktalende Olivenguide og engelsktalende lokalguide
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Sykkel m/utstyr
 • All transfer

kr 36 900,- + kr 3 000,- i flyskatt

kr 5 800,- i enkeltromstillegg

Forbehold om endring i flyskatter

 • Fly Oslo-Buenos Aires-Oslo
 • 11 overnattinger på gode mellomklassehotell med frokost
 • Godt å vel halvpensjon, vin og vann til måltidene
 • 3 vingårdsbesøk
 • Tangokurs/milonga
 • Besøk på olivengård
 • Hesteviskershow
 • 3 båtturer
 • Norsktalende Olivenguide og engelsktalende lokalguide
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Sykkel m/utstyr
 • All transfer

Enkel løype.

HØST 22.10 – 04.11.2020

KL1148  22OCT
OSLO /AMSTERDAM 1720 1910

KL 701    22OCT
AMSTERDAM/BUENOS AIR 2110 0555+1

KL 702    03NOV
BUENOS AIR/AMSTERDAM  1630 0945+1

KL1147   04NOV
AMSTERDAM/OSLO 1425 1615

Hector Pizarro

Deltar: 21.02-05.03.2020
Er glad i mennesker, natur og reiser. Statsautorisert translatør i norsk og spansk. Jobber primært som teknologiskribent. På 90-tallet var han presseansvarlig ved den chilenske ambassaden i Oslo og senere underviste han i spansk og tverrkulturell kommunikasjon i Høgskolen i Telemark. Snakker spansk, norsk og engelsk. Fritiden går til turer med hundene “Tilly” og “Dexter”. Han bor i Chile.

Forbehold om endring av guide.

Hei!

Flyreisen til og fra Buenos Aires gikk utmerket, uten komplikasjoner av noen slag. Vi ble godt mottatt der. Deretter var det to uker fylt av gode opplevelser på sykkelen eller av sykkelen. Der var topp service mht til overnatting, mat og drikke underveis. Lurte noen ganger på om jeg var på gourmet-tur. Karoline og hennes team leverte til perfeksjon! Hector var helt suveren som guide, reiseleder og person. Han er kunnskapsrik, engasjert og tålmodig.
Gruppen på denne reisen var super, mye latter og godt humør. Denne reisen innfridde langt over mine forventninger. Det var min første reise med Olivenreiser. Definitivt ikke den siste! Hele reisen fra begynnelse til slutt var en eneste «opptur». Hvis noe skal fremheves var det for min del tangokveld med milonga og møtet med gaucho kulturen på pampasen. Jeg har absolutt ingen negative tilbakemeldinger å gi!!
Mitt ønske er at dere videreformidler mange hilsener og stor takknemlighet fra meg til Hector og Karoline!

De beste hilsener fra Kari F.