Hva er det med dette landet som har fascinert nordmenn i generasjoner? Vi vet. Derfor tar vi deg med på en sykkelreise gjennom den unike atmosfæren, lidenskapen, kunsten, musikken, tangoen, vinen, nostalgien, tradisjonene og fremtiden. Helt fra det sydende Buenos Aires og ut til Gauchoenes unike gjestfrihet på Pampasen.

Vi seiler over Rio de la Plata for å få med oss Uruguay, for man kan ikke annet enn å forelske seg i dette vakre landet og deres genuine vennlighet. Bli med oss og få vind i hjelmen mens du besøker den legendariske bydelen La Boca, lærer å danse tango på en Milonga, og kjenner lukten av nygrillet kjøtt på Gauchones åpne ild. 

Helt unikt. Å komme på landet til den vakre natur og likeså de gode menneskene som tok imot oss med åpne armer på ulike gårder og i sitt hjem med dekket bord og den nydeligste mat.

Dag 1: Avreise fra Norge.
Dag 2: Ankomst i Buenos Aires.

Ankomst i Buenos Aires og transfer til Imperial Park Hotel.

Dag 3: Bysykling i Buenos Aires syd ca.25 km.

Vi utforsker syddelen av Buenos Aires på sykkel idag; Plaza Dorrego, gjennom Parque Lezema til Maradonas Boca Juniors stadio. Langs Calle Garibaldi til gamle havna i Boca og videre til Reserve Ecologica. Vi avslutter på Plaza de Mayo.

Dag 4: Bysykling i Buenos Aires nord ca.25 km.

Den nordlige bydelen i dag; Først ruller vi ned til de gamle dockene, videre gjennom parken i Recoleta og stopp ved blomstermonumentet Floralis Generica; en 23 meter høy aluminiumsblomst ute i parkbassenget! Gjennom Palermoskogen og den japanske hage til Monumentet over Eva Peron. Vi avslutter ved Malvinasmonumentet. Før middag får vi et 1-times tangokurs, med innføring i tangoverdenens historie og etikette. Etter kurset kan vi prøve oss på en Milonga, et utested med tango og servering.

Dag 5: Carlos Keen 46km.

De neste dagene ut til landsbyene i provinsen Buenos Aires. Buss til Carlos Keen. I helgene et utfartssted på grunn av sitt gode kjøkken, vakre natur og arkitektur. På sykkel her til Villa Riuz og videre til Azcuenaga hvor vi tar lunsjen på La Porteña, gammel klassiker av italiensk restaurant. Så til San Antonio de Arceo, 115 km nord for B.A. med sine 23.000 innbyggere, hvor vi blir i to dager. Fred og fordragelighet etter storbybesøk.

Dag 6: Rundtur Areco-Duggan 32 km.

Areco beskrives som den vakreste av byene på den argentinske pampas (Lonely planet). En by tung av gauchotradisjoner; sølvsmeder, sadelmakere, hestekunstnere og musikken. Sammen med sine pittoreske koloniale gater, elvebreddens idyll og mattradisjonene lokker stedet flere enn oss. Vi sykler på småveier til vesle Duggan for en stopp og snacks på agronomskolen til en kvinnelig TV-kokk. Videre for å besøke en gaucho som viser oss sine hestehviskerkunstner, for deretter sammen å tilberede en skikkelig asado til lunsj. 3 km tilbake til Areco.

Dag 7: Lujan-Tigre.

Tranfer sydover til Lujan. Liten vandring og lunsj her før buss østover til Tigre. Dette er spennende! Det tredje største deltaområdet i verden. Paraná-elva fra Brasil og Iguazu deler seg i mange små elver og danner vakre gress- og skogkledde øyer i Deltaet før alt flyter ut Rio de la Plata. Med sine øyer og kanaler er Tigre slik Venezia kanskje så ut før sin utvikling. Vi bor på Victoria hotell i to netter. Den lune stemningen langs kanalene er sjelden.

Dag 8: Rundtur i Tigre 15 km.

Vi starter dagen med en liten sykkeltur i Tigre by, hvor den lokale guiden Ignacio kan svare på alt om dette området og dets historie. Så tar vi en båttur i Tigres delta. Her lever folk sine relativt stillferdige liv i og med båtene sine, driver med all verdens vannaktiviteter og opplever i dag en etterlengtet renessanse i området.

Dag 9: Tigre – Carmelo, Uruguay (båt) – Carmelo vintur 45 km.

Tidlig båt til Carmelo, hvor Uruguay-elva flyter inn i Rio de la Plata. Sein formiddag er vi klar for sykkel ut i bølgende vinområder. Etterkommere av italienske immigranter som produserer noen få tusen flasker i året. Ikke noe pompøse saker, men ekte vare og en uvanlig vennlighet og gjestfrihet. Et varemerke for Uruguay. Vinsmaking og lunsj på vingård. Kanskje rekker vi også et bad ved bystranda.

Dag 10: Carmelo – Bodega Zubizarreta 46 km.

Ut på bygda, nær River Plata, østover fra Carmelo mot Bodega Zubizarreta hvor vi serveres «picadas», samt vinstoltheten deres. En hyggelig liten familiebedrift med en spennende innvandrerhistorie og tiår med hardt arbeid. Herfra transfer til Colonia del Sacramento ved Rio de la Plata, en av de eldste byene i Uruguay og oppført på UNESCOs verdensarvliste. 27.000 innbyggere, grunnlagt 1680. Det historiske kvartalet ligger på ei halvøy som stikker ut i Rio Plata; vakker med smale brosteinsbelagte gater hvor lokalbefolkningen applauderer solnedgangen.

Dag 11: Colonia rundtur 42km.

En morgentur på sykkel rundt i den gamle kolonibyen før ut i provinsen hvor vi raskt når sjeldne Granja Arenas. Her produseres det ost, marmelade, fløtepudding og mate. I tillegg innehar museet deres diverse Guinness-rekorder med sine samlinger av forskjellige hermetikkbokser, blyanter, askebeger og nøkkelringer. Etter lunsj på gården, sykles det ut i vakkert landskap og hjem til kveld under platanlønntrærne ved floden.

Dag 12: Colonia rundtur – til Buenos Aires 36 km.

Vi ser en annen kant av Colonia-provinsen. Først langs strendene før vi sykler videre til «Finca La Primavera» der vi smaker gårdens olivenolje, samt inntar dagens lunsj med egen vin. Etter lunsj sykler vi tilbake til Colonia og tar båten herfra til Buenos Aires, hvor vi igjen sjekker inn på Imperial Park Hotel. Avslutningsmiddag.

Dag 13: Dagen på egenhånd. Transfer til flyplassen.
Dag 14: Ankomst Norge

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

8. november - 21. november (Fullbooket)


21. februar - 5. mars (Få plasser igjen)

HØST 2019 08.11-21.11.

kr 34 900,- + kr 3 000,- i flyskatt

kr 5 800,- i enkeltromstillegg

Forbehold om endring i flyskatter

 

VÅREN 2020 21.02-05.03

kr 34 900,- + kr 3 000,- i flyskatt

kr 5 800,- i enkeltromstillegg

Forbehold om endring i flyskatter

 

 • Fly Oslo-Buenos Aires-Oslo
 • 11 overnattinger på gode mellomklassehotell med frokost
 • Godt å vel halvpensjon, vin og vann til måltidene
 • 3 vingårdsbesøk
 • Tangokurs/milonga
 • Besøk på olivengård
 • Hesteviskershow
 • 3 båtturer
 • Norsktalende Olivenguide og engelsktalende lokalguide
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Sykkel m/utstyr
 • All transfer

Enkel løype.

Vi flyr med KLM t/r

HØST 08.11-21.11.2019

KL1148  08NOV
OSLO /AMSTERDAM 1700 1855

KL 701    08NOV
AMSTERDAM/BUENOS AIR 2120 0705+1

KL 702    20NOV
BUENOS AIR/AMSTERDAM  1630 0945+1

KL1145   21NOV
AMSTERDAM/OSLO 1425 1615

 

VÅR 21.02 – 05.03.2020

KL1148  21FEB
OSLO /AMSTERDAM 1700 1855

KL 701    21FEB
AMSTERDAM/BUENOS AIR 2120 0705+1

KL 702    04MAR
BUENOS AIR/AMSTERDAM  1630 0945+1

KL1147   05MAR
AMSTERDAM/OSLO 1425 1615

Hector Pizarro

Deltar: 08.11-21.11.
Er glad i mennesker, natur og reiser. Statsautorisert translatør i norsk og spansk. Jobber primært som teknologiskribent. På 90-tallet var han presseansvarlig ved den chilenske ambassaden i Oslo og senere underviste han i spansk og tverrkulturell kommunikasjon i Høgskolen i Telemark. Snakker spansk, norsk og engelsk. Fritiden går til turer med hundene “Tilly” og “Dexter”. Han bor i Chile.

Forbehold om endring av guide.