Frankrikes eldste kanal (1667) og en av de vakreste i Europa. Den ble bygget for å knytte Middelhavet til Atlanterhavet og var avgjørende for handelen og ikke minst fikk vinen nye markeder. I dag trafikkeres den av ferierende i saktegående kanalbåter.

Du opplever Narbonne kjent for sin gotiske katedral og erkebiskopens palass. Stemningsfulle Carcassonne er omgitt av imponerende festningsmurer og ført opp på UNESCOs verdensarvliste.

Strålende ferie med mange flotte opplevelser.

Dag 1: Toulouse

Flyet lander i Toulouse og dere kommer på egenhånd til hotellet.

Toulouse er Frankrikes fjerde største by (ca 430.000 innbyggere) og fikk sitt universitet allerede i 1229. Studenter er fortsatt synlige i bybildet. Byen preges også av to viktige vannveier, elven Garonne og Canal du Midi. Ta en rundtur i Toulouses historiske bysenter og gå innom en av markedshallene.

Dag 2: Toulouse – Castelnaudary 64km

Første sykkeldag og dere følger kanalen ut av Toulouse. Fine asfalterte sykkelveier som etter hvert går videre på grusveier. Etter ca. 35 km kommer dere til den lille landsbyen Gardouch, her kan passe å ta lunsj. Vi anbefaler en liten koselig pizzeria som ligger ca 1 km utenfor sykkelløpa.

Det går videre langs kanalen frem til hotellet deres i den hyggelige byen Castelnaudary. Hotellet ligger på høyre side når dere sykler inn i byen.

Dag 3: Castelnaudary – Carcassonne 45km

Igjen sykler dere på fredelige veier langs kanalen til dere kommer til den fascinerende middel-alderbyen Carcassonne som er en av de best bevarte befestede byen i Europa. De mest severdige bygningene i Cité de Carcassonne foruten den doble ringmuren med de 53 tårnene, er slottet og St. Nazariusbasilikaen fra 1000-tallet. Ta dere tid til å nyte den vakre gamle byen, markedet eller noen franske delikatesser. Synet av festningsbyen gjør stort inntrykk.

Hotell Bristol som dere skal overnatte på i to netter ligger rett ved canalen: http://www.hotelbristol-carcassonne.com/

Dag 4: Rundtur i Carcassonne 48km eller fridag.

I dag kan dere ta en pause fra kanalen, og dere har flere valgmuligheter for aktiviteter. Hva med en sykkeltur i området? Dere vil se vakre slott, spennende grotter og dere kan sykle innom en vingård for å smake på vinen.

Det er også mulig å leie en bil for å se seg rundt i området. Her er det mye å oppdage. Dere kan også bruke hele dag i Carcassonne som har mye å by på. Dere vil oppdage at det er livlig på innsiden av de doble bymurene, her er hyggelige restauranter og små butikker.

Dag 5: Carcassonne – Homps – Olonzac 45 km

Dere forlater Carcassonne og fortsetter videre langs kanalen. Syklende inn i ett nytt vindistrikt, kan dere stoppe for vinsmaking. Her er vinranker så langt øye kan se. Dere er inne i Languedocs vinmarker. Området produserer både røde, hvite og roseviner av topp kvalitet og står for ¼ av Frankrikes vinproduksjon.

I dag er det ikke mange restauranter underveis, så det kan være lurt å ta med mat og drikke til piknik. Fine steder å stoppe langs kanalen. Nyt freden og stillheten langs veien med vingårder, sluser, åkre med valmuer og solsikker.

Dere ender i dag i den lille sjarmerende byen Olonzac. Her skal dere overnatte på gjestehuset Eloi Merle. Med en nydelig hage og svømmebasseng kan dere virkelig nyte ettermiddagen her.

Middag på restaurant i byen er inkludert i kveld.

Dag 6: Olonzac –Homps – Narbonne 40 km

I dag kommer dere gjennom flere små landsbyer som lar deg føle den autentiske, franske atmosfæren.

Det er flere vingårder underveis, nyt muligheten for vinsmaking. Så sier dere farvel til Canal du Midi og forsetter videre sørover langs Canal de la Robine.

Vinbyen Narbonne med sine 45.000 innbyggere nærmer seg. Byen er mer enn to tusen år gammel og har et godt bevart historisk senter. Nyt en spasertur i gamlebyen rett på nordsiden av Canal du Robine som deler byen i to. Fra 1500-tallet ville innbyggerne gjenopprette Narbonne sin status som viktig handelsby og bygde Canal du Robine, som ble knyttet til Canal du Midi 1787.

Overnatting på ett flott hotell i byen. Her bor dere de to siste nettene.

Dag 7: Narbonne – Port-La-Nouvelle (Middelhavet) 23 km (en vei)

Siste sykkeldag er kort og lettsyklet. Dere sykler ut til Middelhavet og på den flotte kysten Côte d’Amethyste, langs glitrede sandstrender til den populære badebyen Port-La–Nouvelle. Innenfor kysten er det et stort naturlig saltvannsbasseng eller en lagune, som strekker seg helt fra innsiden av strendene til den sørlige delen av byen Narbonne. Dere sykler med vann på begge siden, virkelig vakkert og kjenner saltvannslukta når dere nærmer dere.

Her finner dere hyggelige restauranter langs strandpromenaden. En perfekt slutt på sykkelturen.

Hvis dere ønsker, kan dere ta tog (hver time) tilbake til Narbonne som tar 12 min.

Info om byen her: www.ot-portlanouvelle.com

Dag 8: Narbonne – Toulouse

C’est la vie – sykkeldagene er over. Frokost på hotellet og avreise på egenhånd.

Det er gode togforbindelser (1,5 time) fra Narbonne til Toulouse.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 10 600,- per person fra 2 personer

Kr 2 900,- i enkeltromstillegg

Kr 1 500,- leie av elsykkel

Tillegg for høysesong juli/august kr 700,- pr person.

  • 7 overnattinger på hoteller/ gjesthus med frokost
  • 1 middag med vin og vann
  • Sykler m/utstyr (hjelm, 2 sidevesker, 1 fronveske og verktøy)
  • Kart/rutebeskrivelser på engelsk
  • Telefonassistanse
  • Bagasjetransport

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer
  • Turistskatt

NB! Depositum på syklene vil bli krevd av samarbeidspartner når syklene blir levert ut. Dette gjøres ved at de holder av et beløp på kredittkortet deres. Dette blir ikke trukket av kontoen, og blir slettet igjen etter at syklene er levert tilbake i den stand dere fikk de i.

Hybridsykkel: depositumet € 500.

El-sykkel: depositumet € 2200.

 

Oppgradering:

Mulighet for oppgradering av hotell Terminus i Carcassonne for kr 800,- pr person i dobbeltrom / hotell Montmorency kr 950,- per person i dobbeltrom.

Ekstra natt i Toulouse eller Narbonne kr 750,- pr person i dobbeltrom pr natt. Enkeltromstillegg kr 400,-

Ankomstdag: Valgfri

Enkel og flat løype, noe vanskelig terreng noen steder med røtter og smale stier.