Chile har vokst seg til et velstående land, og regnes som regionen mest stabile, tryggeste og minst korrupte. Sett deg på sykkelsetet og opplev det chilenske liv på nært hold. Velkommen til sagnomsuste Santiago. Til det gjestfrie folket. Til en stjernehimmel så klar at den kan ta pusten fra deg. Til vinen. Til gleden. Til Olivenopplevelsen. Følg med!

Våren 2020 begynner vårt neste kapittel i poesiens land. I det blomstrende landet i Sør-Amerika får du de ruvende vulkaner i Andesfjellene og Stillehavets klare vann. Mystiske Månedalen i nord til Patagonias isbreer i sør. Verdens tørreste ørken til vakre, frodige daler, som er hjem for noen av verdens beste viner.

Dag 1: Avreise fra Norge.

Avreise Oslo Gardermoen kl. 17.00 med KLM.

Dag 2: Oslo – Santiago de Chile

Ankomst Santiago de Chile og transfer til hotellet, sentralt i Providencia distriktet. Providencia er et av Santiagos kulturelle og gastronomiske høydepunkter, spesielt bydelene Italia og Bellavista. Dikteren Pablo Neruda bodde på Bellavista, et steinkast fra Parque Metropolitano, en av Latin Amerikas største urbane parker. Lunsj på restaurant i gåavstand fra hotellet. Etter lunsj sightseeing med buss, 3 timer. Hviletid før middag.

Overnatting på Hotel Pullman Santiago El Bosque

 

Dag 3: Santiago de Chile – Padre Hurtado – Pirque. 38 km.

Transfer ut av Santiago, sørover, til Padre Hurtado (42 km). Syklingen begynner i det rurale Chile, med Andesfjellene som bakteppe. Vi er i den fruktbare Maipo-dalen, hvor mye av den chilenske vinproduksjonen finner sted. Etter lunsj med empanadas og andre lokale spesialiteter sykler vi i vakker natur til vingården Haras de Pirque for vinsmak. Vi bor på Refugio Rural Majadas Spa. Middag, en tradisjonell “asado” i hotellets lune og frodige hage-med basseng.

Overnatting på Hotel Refugio Rural Majadas Spa

 

Dag 4: Pirque – El Melocoton –  San Alfonso. 40 km.

Fra Pirque sykler vi østover langs Maipo-elva til byen San Jose de Maipo, nærmere Andesfjellene. Denne klassiske landsbyen ligger i et område som er kjent for sine mange friluftsaktiviteter som rafting i elva, turgåing, trekking, fjellklatring og naturligvis sykling. I Melocoton besøker vi en gammel jernbanestasjon og museet der. Så piknik ved elva før vi sykler videre til hotell Cascada de las Animas nær San Alfonso.

Overnatting på Hotel Cascada de las Animas

 

Dag 5: San AlfonsoSanta Cruz – Larmahue. 45 km.

Kl. 8. Transfer sørvest, til byen Santa Cruz (209 km) og Chiles kvalitetsvindal La Colchagua, hvor vi blir i to netter. Vi begynner å sykle etter transfer, ca kl. 11, i yrende grønt landskap, sykkelvennlig terreng og gjennom steder hvor tiden har stått stille i mange år. Et eksempel på dette er Azudas de Larmahue, et gammelt vanningssystem fra det 18. århundre, bestående av 40 vannmøller. Lunsj på hyggelig familiested. Vi bor på Hotel Vendimia Parador, en familiedrevet herregård rett utenfor Santa Cruz.

Overnatting på Hotel Vendimia Parador

 

Dag 6: Santa Cruz – Lolol – Ranguil. 50 km.

I dag fortsetter vi på sykkelen i bølgende landskap dypere inn i Colchagua-dalen. Underveis til Lolol besøker vi Viña Santa Cruz, en vingård som stolt hevder å være “100% soldrevet”. I pittoreske Lolol – som er et nasjonalt monument i Chile – får vi se en typisk folklore-oppvisning og smaker lokale spesialiteter.

Overnatting på Hotel Vendimia Parador

 

Dag 7: Ranguil – Valparaiso – Viña del Mar

Sykkelfri dag. Kl 8. Transfer 3 timer til Valparaiso (223 km). Stopp underveis. Fottur i den flotte havnebyen, som er kjent for sine veggmalerier, mosaikker og kabelbanene – som står på Unescos verdensarvsliste. Besøk til Pablo Nerudas museum. Vi spiser lunsj på Cerro Concepcion, en av åsene over Valparaiso, med enestående utsikt over havnen. Kort transfer til nabobyen Viña del Mar (som ordrett oversatt betyr «vingården ved havet»). Hotell ved stranda og ettermiddagsbad i Stillehavet. Viña del Mar er en velpleiet og ryddig by med kolonial bakgrunn. En stor kontrast til den uttrykksfulle Valparaiso. Med sine flotte avenyer med palmetrær, palasser og parker er Vina del Mar også kjent som «Ciudad Jardin» (Hagebyen).

Overnatting på Hotel Pullman San Martin

 

Dag 8: Viña del Mar – Los Vilos – Vicuña

Sykkelfri dag. Fri morgen i Viña del Mar. Tid for strand før avreise rett nordover og inn i et annet type Chile. Avreise kl. 12 til Vicuña i Elqui-dalen (482 km). Turen gjøres med buss. Underveis besøker vi et lite fiskersamfunn, hvor ekteparet Marcela og Octavio lager lunsj for oss med dagens fangst. Et gledens måltid, hvorpå det soves godt etterpå! Vi ankommer Vicuña ca. Kl. 19. Middag på Hotel El Terral, hvor vi bor i to netter.

Overnatting på Hotel El Terral

Dag 9: Vicuña – El Tambo – Puclaro – Vicuña 38 km.

Vicuña er inngangen til Elqui-dalen, et fantastisk område med imponerende natur. Enorme fjell i kontrast med de intenst grønne markene og de krystallklare elvene. Den chilenske poeten og Nobelprisvinner Gabriela Mistral ble født i Vicuña i 1889. På vår første sykkeldag i regionen beveger vi oss vestover, til Puclaro-dammen, via landsbyen El Tambo. Lunsj på en sjarmerende liten restaurant i landsbyen; under druerankene i bakgården til innehaversken Claudia. Freden og fryden råder her, og det enkle blir det beste.

Overnatting på Hotel El Terral

 

Dag 10:  Vicuña – Diaguitas. 30 km.

Vi sykler på rolige småveier i grønt og vakkert landskap i den lavere delen av Elqui-dalen. Dette er sentrum for produksjon av druebrennvinet pisco i Chile. Piscosmaking og omvisning på ABA destilleriet. Lunsj hos vennlige Hugo og Paola i landsbyen Peralillo. Eventuelt et bad i bassenget før mat og vin? Dernest et besøk på rosinfarmen på nabogården hvor Muscatdrua er råstoffet, før vi sykler tilbake til Vicuña for transfer til Alcohuaz, øverst i dalen. Vi bor på Refugios La Frontera og Casona Distante. Her bor vi i to netter, i og nær villmark og formidable fjellformasjoner. I Elqui, som har 340 skyfrie dager og netter i året kan du se satellitter med det blotte øyet på nattehimmelen. Vi får en innføring i astronomisk observasjon på det lokale observatoriet ved hotellet.

Overnatting på Hotel Refugios de la Frontera

og  Hotel Casona Distante

 

Dag 11: Alcohuaz – Paihuano. 34 km.

Vi sykler for det meste nedoverbakke denne dagen (1250 meter høydeforskjell), fra toppen av dalen til elven Rio Claro i Paihuano, langs sjarmerende landsbyer som Horcon, Pisco Elqui og Montegrande. Et vannhull og liten vandring i Pisco Elqui hører med. Montegrande med sin vakre kirke og monumentet over Gabriela Mistral bier vi ved. Midtveis besøker vi vingården Cavas de Valle. Vingården ligger 1.080 meter over havet, noe som gjør den til et av Chile høyest liggende anlegg for vinproduksjon.

Nedenfor Paihuano spiser vi lunsj på gården til et ungt entusiastisk ektepar som driver med økologisk fruktproduksjon. Igjen under druerankene og en uforbeholden stillhet. Vi avslutter 4 døgn i dalen og fjellet med stil i Alcohuaz; Lokalmat, bål og musikk ved elva, der hvor veien ender og det neste er gigantiske Andesfjella.

Overnatting på Hotel Refugios La Frontera

og Hotel Casona Distante

 

Dag 12: Alcohuaz – Santiago de Chile

Avreise til Santiago om morgenen med Latam Airlines (1 times flytur). Fri ettermiddag. Hector står til disposisjon for guidet gåtur i byen sin, for de som ønsker videre utdyping av spesifikke temaer belyst i løpet av turen. Felles avskjedsmiddag i privat hage.

Overnatting Hotel Pullman Santiago El Bosque

 

 

 

Dag 13: Santiago de Chile – Oslo

Avreise Santiago kl 12.45 med ankomst Oslo dagen etter.

 

Dag 14:

Ankomst Oslo

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

 

Pris kr 33 900,-  med fly

 

Prisen inkluderer:

 

 • Fly tur/retur Oslo – Santiago de Chile
 • 11 overnattinger
 • 7 middager med vin
 • 9 lunsjer / pikniker
 • Sykkelguide
 • Norsktalende syklende reiseleder
 • Følgebil
 • 1 innenriks flyvning
 • All transfer
 • Vinsmaking
 • Inngang / omvisning iht. program

kr 33 900,- 

kr 1 900,- i enkeltromstillegg

 

Pris 17.11-30.11

kr 34 900,-

kr 1 900,- i enkeltromstillegg

Pris for leie av elsykkel kr 3 000,-

 • Fly tur/retur Oslo – Santiago de Chile
 • 11 overnattinger
 • 7 middager med vin
 • 9 lunsjer / pikniker
 • Sykkelguide
 • Norsktalende syklende reiseleder
 • Følgebil
 • 1 innenriks flyvning
 • All transfer
 • Vinsmaking
 • Inngang / omvisning iht. program
Ikke inkludert:
 • Hjelm
 • Tips
 • Lunsj / middager iht.program

Vi flyr med KLM t/r

08.03 – 21.03.2020

KL1148  08MAR
OSLO – AMSTERDAM 1700  1855

KL701    08MAR
AMSTERDAM – SANTIAGO DE CHILE   2120  1110+1

KL702    20MAR
SANTIAGO DE CHILE – AMSTERDAM    1245  0945+1

KL1147  21MAR
AMSTERDAM – OSLO  1425  1615

 

17.11 – 30.11.2020

KL1148  17NOV
OSLO-AMSTERDAM 1700 1855

KL 701  17NOV
AMSTERDAM-SANTIAGO DE CHILE  2120 1110+1

KL 702  29NOV
AMSTERDAM-SANTIAGO DE CHILE  1245 0925+1

KL1147  30NOV
AMSTERDAM-OSLO 1425 1615

 

Forbehold om endring fra flyselskapets side. Ønsker dere tilbud om tilslutning, eventuelt forlenget opphold, ta kontakt med oss.

Bagasjeregler

 • 1 stk. innsjekket bagasje:maks. totalvekt 23 kg
 • 158 cm (L + B + H)
 • 1 stk. håndbagasje:maks. 55x35x25 cm
 • 1 liten ekstra eiendel:maks. 40x15x30 cm
 • total vekt håndbagasje: 12 kg
Hector Pizarro

Er glad i mennesker, natur og reiser. Statsautorisert translatør i norsk og spansk. Jobber primært som teknologiskribent. På 90-tallet var han presseansvarlig ved den chilenske ambassaden i Oslo og senere underviste han i spansk og tverrkulturell kommunikasjon i Høgskolen i Telemark. Snakker spansk, norsk og engelsk. Fritiden går til turer med hundene “Tilly” og “Dexter”. Han bor i Chile.

Forbehold om endring av guide.