Eldgamle landskap som gjør deg målløs, fascinerende vennlige mennesker, rik historisk arv og livlig musikk. Vi sykler i County Clare og på Aran Islands, vi lærer om irsk kultur i tillegg til at vi får oppleve mektige naturområder.

The Cliffs of Moher, Corcomroe Abbey, the Burren, Doolin Cave. Vi sykler også på Inish Mor, den største av Aran Islands hvor du kan oppleve det eldgamle fortet Dun Aengus og hvor det nostalgiske gamle Irland fremdeles eksisterer.

Dag 1: Dublin – Ennis – Spanish Point 44km

Tidlig transfer fra Dublin og transfer til Ennis. Her starter sykkelturen, men ta deg gjerne litt tid til å utforske denne travle, lille byen, før sykkelstart. Byen ligger på begge sider av elven Fergus. Besøk gjerne ruinene av et kloster fra middelalderen eller Clare museeum. Her kan du lære mye om irsk historie og kultur. I dag på rolige landeveier forbi flate, grønne beitemarker ut til vestkysten hvor du sjelden opplever mye trafikk. Ut til vestkysten og Spanish Point er kjent blant surfere og fikk sitt navn etter at flere spanske skip forliste her i 1588 under en storm og hvor mange spanjoler mistet livet.

Dag 2: Spanish Point – Doolin, 43km

Dere forlater dette herlige, historiske stedet og sykler mot Lahinch, en by som til stadighet får smake på vinterstormene. Forbi ruinene av Doughslottet, bygget i 1306 av familie O`Conners. Videre til Liscannor. I denne byen ble oppfinneren av ubåten, JP Holland født. Så kommer dagens absolutte høydepunkt; Cliffs of Moher. Klippene stuper over 200m rett ned i havet og er et av Irlands mest kjente steder og opphavet til mange sangtekster. Ikke bare på grunn av landskapet, men her finner du også et rikt dyreliv. Dagen ender i Doolin hvor dere bor på et hyggelig lite gjestehus. Doolin er County Clare’s bankende hjerte og for mange hovedstaden for tradisjonell irsk folkemusikk.

Dag 3: Aran Island – Inishmore, 28km

Tidlig morgen sykler dere ned til havnen i Doolin og tar fergen over til Inishmore, den største av Aran Islands. Båten anløper Kilronan, hvor du starter sykkelturen. Øya er kjent for sterk irsk kultur og her finner du mange som fremdeles har gælisk som sitt førstespråk. På rolige veier mellom grønne marker og steingjerder langs kysten på nordsiden av øya til Kilmurveystranden og Dun Aoghasa. Det mest berømte av de flere forhistoriske fort på Inishmore. Fortet ligger på kanten av en 100m høy klippe. Kanskje dukker det også opp en sel på steinene eller ute i havet. Ferge tilbake til Doolin.

Dag 4: Doolin rundtur, 58km

I dag får du en skikkelig godbit. Denne rundturen tar deg oppover langs den kalksteinsbelagte kysten med det ville Atlanterhavet på siden og tilbake til Doolin. Ta turen innom Doolin Cave eller rovfuglutstillingen. Kanskje et bad på Fanorestranden? Videre Black Head gjennom Ballyvaughan før  Poulnabrune Dolmen (4200BC). Dolmen er gravstedet til en lokal høvding og et flott sted. Så kommer du til landsbyen Lisdoonvarna. Her avholdes hvert år en «matchmakingfestival». Tilbake til Doolin.

Dag 5: Doolin – Kinvara, 46km

På sykkel ut av Doolin for aller siste gang. I dag sykler dere i innlandet og inn i hjertet av Burren National Park. Gjennom daler med rikt blomster- og dyreliv som kun finnes i denne delen av landet. Mange kaller denne delen for Irlands fruktbare stein. Ved første øyekast et vilt og steinete sted, men se nøye etter – og du vil oppdage de vakreste blomster. Slå gjerne av en prat med lokalbefolkningen, de tar imot deg med åpne armer. Kinvara ligger i det sørøstre hjørnet av Galway Bay, noe som ga opphav til det irske navnet «Cinn Mhara»(Head of the sea).

Dag 6: Kinvara – Dublin

Frokost på hotellet og dagen på egenhånd i Kinvara. På ettermiddagen kan du bli med bussen (inkludert) tilbake til Dublin og turen er over for denne gang.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program.

Kr 9 500,- pr person fra 2 personer

Kr 2 000,-  i enkeltromstillegg

Kr 1 500,- for leie av elsykkel

  • 5 overnattinger på gjestehus/hoteller
  • 5 frokost
  • Sykkel m/utstyr
  • Kart og rutebeskrivelse
  • Bagasje-transfer
  • Telefonassistanse
  • Transfer t/r Dublin sentrum (avreise Dublin tidlig morgen, ankomst tilbake til Dublin kveld)

Ikke inkludert

  • Fly
  • Sykkelhjelm

Moderat løype.

Fly:

Norwegian flyr direkte til Dublin fra Oslo Gardermoen flere dager i uken og til gode priser.

Fra flyplassen kommer du til Dublin sentrum med buss eller taxi som går regelmessig utenfor ankomsthallen.

Buss:

Inkludert i prisen på denne turen er transfer fra Dublin sentrum med Irish Day Tours til Ennis. Avgang kl. 0640.

Om dette ikke passer i henhold til deres flight går det buss fra flyplassen direkte til Ennis.

Det er også inkludert retur fra Kinvara til Dublin sentrum siste dagen med Irish Day Tours. Denne har avgang fra Kinvara kl. 1600. Turen tar ca 3 timer.

For offentlig kommunikasjon fra Kinvara må dere ta buss til Galway og bytte videre til Dublin.