Den vakre Comosjøen pynter seg med sitrontrær, vinranker, bouganvillas og palmer. I hundrevis av år har den vært de rike og berømtes feriested; fra romerne og renessansens romantikere til Goethe og Faubert, til George Cloney. Vi triller fra Milano via Lecco til Bellaggio, langs vintraseen i Sondriodalen, og benytter den UNESCO-beskytta Bernina-expressen opp til sagnomsuste St.Moritz. Herfra er det vind i håret ned til Italia igjen, før vi avslutter gjennom smale, fortryllende gater i Chiavenna.

På dag 7 tar vi syklene ombord på toget “Bernina Expressen”, som bringer oss opp til St. Moritz på 1890 moh. Det betyr spektakulær utsikt – og en togreise du vil huske; over akvedukter og gjennom tunneler, forbi isbreer og raviner. Åpne vinduet og trekk inn den friske alpeluften! Gled dere til turen ned igjen.

Dag 1: Oslo – Milano

Transfer til hotellet i Milano. Byen er kraftig undervurdert; dens vakre gamleby, med bl.a. Santa Maria delle Grazie-katedralen, den tredje største katedralen i verden. Hyggelige små gågater, vakre parker og byens kosmopolitiske nerve. Middag på restaurant.

Overnatting på Hotel Poliziano

Dag 2: Milano – Fara Gera D`Adda, 40km

Fra hotellet gjennom parker og smug og småveier til sykkelstien langs Martesana–kanalen eller Navaglio piccolo som den også kalles. Pikniklunsj i parken i Gorgonzola. Til vesle Fara Gera d’Adda, hvor kanalen møter elven Adda. Ei lita historisk sykkelreise langs vannveien som har drevet møllene, irrigert åkrene og transportert godset i 400 år. Den leder oss gjennom bynære scener og ut på landsbygda. Forbi vakre villaer og historiske bygninger, hele tida trafikkfritt langs vannet, som elva Adda lenger øst sørger for. Gjennom Inzago og Groppello d’Adda før vi krysser elva som kommer fra Comosjøen. Noen kilometer øst for elva finner vi vakre agriturismo Antico Benessere for rom og ettertraktet restaurant.

Overnatting på Antico Benessere.

Dag 3: Fara Gera D`Adda – Lecco, 51 km

I dag er det på sykkelsti langs elva Adda opp til Comosjøen og byen  Lecco. En sykkelstudie i gammel kraftverksarkitektur. Lunsj underveis.  En stopp i Paderno d’Adda, hvor man i 1889 bygde ei 226 meter lang jernbro over den dype og trange elvedalen. Vi er i gamle grensetrakter mellom fordums stormakter lenge før Italias samling i 1861; Republikken Venezia og Habsburgerriket med Milano som et av  maktsentra. Derfor herskapshus og festningsverk i variert og vakker natur, hvor selv Leonardo da Vinci  fant motiver til sine tegninger og malerier. I Imbersago konstruerte geniet sogar en egen båt som snodde seg tvers over elva tross den sterke strømmen. De siste kilometerne langs vesle Lago di Garlate og inn til Lecco by og den omvendte Y’en som Comosjøen danner. Middag på egen hånd denne kvelden.

Overnatting på NH Hotels Pontevecchio.

Dag 4: Lecco – Bellaggio – Gravedona – Colico, 25 km

Først båttur fra Lecco til uvanlig sjarmerende Bellaggio. Viden kjent også utenfor Italia. Ytterst på tuppen av halvøya som deler innsjøen i to; Lecco og Como. På gode dager med utsiktspunkt til Mont Blanc og Madonnaen som troner på katedralen i Milano. Omringet av vann på nesten alle sider ligger byen vakkert til midt på Comosjøen. Med noen vidunderlige parker og gamle villaer hvor adelen i det gamle grevskapet Milan hentet ideer både fra engelsk og italiensk gartnerkunst. Etter en stopp  her tar vi  båten videre til Gravedona.  Deretter på sykkel mot Colico på nordspissen av sjøen.  Vi stopper i eldgamle Dervio for forfriskninger. Et gammelt romersk lokalt maktsenter for å kontrollere skipsfarten på sjøen. I dag mest kjent for seiling med sine 4 seilskoler. Så til Colico for overnatting og middag.

Overnatting på Hotel Lago di Como

Dag 5: Colico – Sondrio, 49 km

På sykkelveier mot Sondrio som ligger midt i dalen Valtellina ved elven Adda. Området er kjent for sine terrasserte vinmarker og mange av Italias berømte viner kommer herfra. Mesteparten av dagen ruller vi nær elva midt i dalen. Piknik underveis. Ved Barbenno tar vi noen få  bakker, etter 3 flate dager, for virkelig å få godt betalt av kulturlandskapet for høyere puls.  Opp til eldgamle små vinkantiner med terrasserte marker og krokete deilige veier med vidunderlig utsikt. Med ett er vi  nærmest i alpine fjelltradisjoner-og nyter stillheten, fjellformasjoner og arkitekturen, som er komplett annerledes enn 3 kilometer tidligere. Her holder vi oss ei mil før vi triller ned Sondrio for middag og overnatting. Alternativt sykle hele dalen uten høydeforskjell.

Overnatting på Grand Hotel della Posta.

Dag 6: Sondrio – “Vinterrassen” – Tirano, 50 km

På sykkel opp til vinterrassene og videre i idylliske omgivelser blant vinmarkene. Via dei Terrazzamenti i Valtellinadalen er en attraksjon i området. Rustikke alpine tradisjoner og en produktstolthet som har avstedkommet de beste produkter; være seg salami, bresaola, vin, honning eller ost. DOCG-vinene basert på Nebbioladruen kommer vi ikke utenom. Sammen med foredlingen av storfekjøttet på fjellgårdene utgjør dette “gioielli (juvelene) delle gastronomia Valtellinese”. Små gårder med  gamle vinbodegaer blant renessansekirker og antikke borger. Langs fredelige veier i småkupert terreng før vi ruller ned på sykkelstien i dalen for piknik. Derfra videre et par hundre meter opp i bakken til vakre Gatta vingård i Bianzona, for omvisning med  rikholdig vinsmakprogram og ureiste delikatesser. Videre til Tirano, enten oppe i terrassene eller gjennom dalen. Middag på egen hånd denne kvelden.

Overnatting på Hotel Bernina.

Dag 7: Tirano – St.Moritz – Chiavenna, 57 km

Tidlig avreise for å ta toget “Bernina expressen” opp til St.Moritz på 1890 moh. Togturen , på UNESCO`s verdensarvliste er en uforglemmelig opplevelse. Syklene tas med på toget og følgebilen tar riksveien, som fører gjennom Berninapasset og videre inn i Alpene. Liten stopp i St. Moritz  og deretter 20 km sykkel til  Majola for piknik/lunsj. Derfra rulles det 35 km  nedover, mot Chiavanni og Italia igjen. Etter barstopp i grensebyen Castasegna følger vi gamle hesteveier (i dag sykkelveier) gjennom bittesmå landsbyer ned til Chiavenna. Avskjedsmiddag på restaurant.

Overnatting på Hotel San Lorenzo.

Dag 8: Milano – Oslo

Transfer til flyplassen.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Pris fra kr 19 900,-

Pris med fly og transfer fra Kr 21 900,- (Så slipper du å tenke på det)

Sjekk pris for ønsket dato lengre ned på siden.

 

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger på gode hoteller/ agriturismo med frokost
 • 5 middager med vin/vann
 • 6 pikniker/lunsjer med vin/vann
 • 1 vinsmaking
 • Togtur Bernina-expressen
 • Båttur Comosjøen
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Sykkel med utstyr
 • Syklende guider

Uten fly kr 19 900,-

Pris 22.06-29.06 og 13.07-20.07:

med fly og transfer Kr 22 900,-

Pris 31.08-07.09 og 14.09-21.09:

med fly og transfer Kr 21 900,-

 

Enkeltromstillegg kr 2 900,-

Elsykkel kr 1500,-

Vi flyr tur/retur med SAS på alle flightene.

Comosjøen  22.06-29.06.2020

SK4719  22JUN
OSLO MILANO  1115 1355

SK4722  29JUN
MILANO OSLO  1835 2110

 

Comosjøen  13.07-20.07.2020

SK4719  13JUL
OSLO MILANO  0935 1215

SK472  20JUL
MILANO OSLO  1835 2110

 

Comosjøen  31.08-07.09.2020

SK4719  31AUG
OSLO MILANO  1115 1355

SK4718  07SEP
MILANO OSLO  1440 1715

 

Comosjøen  14.09-21.09.2020

SK4719  14SEP
OSLO MILANO  1115 1355

SK4718  21SEP
MILANO OSLO  1440 1715

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Bagasjeregler SAS:     
 • 1 Bagasje à 23 kg
 • 1 håndbagasje à 8kg
Heidi Karine Hanssen

Oppvokst i Lavangen, Sør- Troms. Studert språk på vg skole i Nord-Norge og bla. vært  au-pair i Paris i 1 år. Flytta til Oslo for jobb i Stena Line, deretter flyvertinne i Sterling. Bodd i Italia siden 1989 og har hatt div jobber innen turisme.

Forbehold om endring av guide.

Claudio Forlini

Hans cv snakker for seg selv: en italiener som har brukt fem år i Norge og Bergen som guide. Han har også et års erfaring med reparasjon og salg av sykler. Claudio er nå tilbake i Italia, og viser gjerne alle sine nye norske venner omkring. Hans andre store lidenskap er gitaren. Forlini vil være den ideelle følgesvenn for alle som har sine egne lidenskaper: Italia, Norge, sykkelen, gitaren…

Forbehold om endring av guide.