Opplev den dramatiske historien, smilene, de stemningsfulle piknikene og hverdagsmenneskene på denne fargerike øya. Opplev den fra sykkelsetet.

Langs rolige veier er du nært på det frodige landskapet, dagliglivet, havet, musikken og varmen. Vi gir deg det autentiske Cuba og den uforlignelige atmosfæren. Kanskje blir du både klokere og gladere på vår klassiske Cubareise? 

Veldig god stemning, mye latter og moro, musikk, dans og sang.

Dag 1: Oslo – Amsterdam/Paris – Havanna

Avreise fra Gardermoen. Mellomlanding i Amsterdam eller Paris. Innlosjering på hotell i Havanna. Lett måltid inkludert på hotellet om kvelden (avhengig av ankomsttid).

Dag 2: Soroa – San Diego de los Banos 58 km

Vi møtes utenfor hotellet kl 09.00 for transfer 1 time vestover til Soroa. En vakker palmekledd dal. Vi sykler i relativt flatt terreng, gjennom små landsbyer og ekte cubansk stemning. Nær San Cristobal ruller vi inn til en lokal familie som steller istand lunsj til oss. Videre innover frodig landskap og små livlige tettsteder, med Sierra de los Organosfjellene som bakteppe. Fjellene spanjolene navnsatte første gang de kom seilende langs kysten her høsten 1492. Innlosjering på hotell  for overnatting og middag.

Dag 3: San Diego de los Baños – Viñales 49/53 km

Transfer før vi sykler nordvestover på rolige veier til Viñalesområdet. Terrenget er småkupert med en lang bratt bakke (American Hill). Noe ujevnt underlag enkelte strekk. Området er en naturperle som rører ved den mest reisevante globetrotter. Den okerfargede jorda, det irrgrønne landskapet og de unike fenomenene av soppformede fjellformasjoner er god mentalpleie for en syklist.  Lunsj på lokal restaurant og mulighet for en dukkert i ferskvann. Noen stopper på bar i Vinales før de sykler de siste kilometerne opp til hotellet. Middag på hotellet.  Musikkbaren i landsbyen er et populært besøk på kvelden.

Dag 4: Vinales

Vi blir i området en dag til. Om morgenen arrangerer vi en innholdsrik fottur med en lokal guide i en nasjonalpark. Han forteller om området, jordbruket og floraen i området. Vi besøker tobakksbonden vår som lærer oss å rulle sigarer. Deretter spiser vi en deilig lunsj på gården til  Alberto og familien. Buss hjem til hotellet. Eventuellt måltid på kvelden på egen hånd, gjerne kombinert med musikk og dans.

Dag 5: Viñales – Palma – Cayo Levisa – Viñales 30 km

Dagstur til øya Cayo Levisa, omkranset av sukkerhvite strender. Snorkeldykkere elsker øya for sine koraller. Vi sykler til Palma (ca. 30 km) og tar buss derfra til Palma Rubia hvor båten tar oss ut til denne lille perlen. Lunsj inkludert og tid til å nyte stranden før vi tar båten tilbake til fastlandet. Buss tilbake til Vinales. Aftensmat hos Alberto som serverer en smakfull kjøttgryte. Sang og gitarspill står nabogutten for.

Dag 6: Viñales – Sancti Spiritus

Transportdag. Transfer til Sancti Spiritus. Lunsj nær Australia sukkermølle, nær Zapata sumpområdet. På veien stopper vi og besøker Santa Clara og Tren Blindado monumentet og deretter Che Guevara monumentet/museet (dersom det er åpent). Sancti Spiritus er det autentiske Cuba og det gir stor mening å ta en ettermiddag, kveld og natt her. Middag på hotellet.  Sett av tid til litt byvandring, barbesøk og kanskje musikkstedet La Trova etter middag.

Dag 7: Sancti Spititus – Trinidad 53 km

Transfer ut av byen – vi sykler til Valle de los Ingenios (Sukkermølledalen), hvor minnene fra rovdriften på tusenvis av slaver gjør inntrykk. Lunsj på Iznagaplantasjen. Mulighet for å handle vakre håndarbeider. Transfer videre for overnatting i eller utenfor Trinidad.

Dag 8: Trinidad 30 km

Vi sykler i området rundt Trinidad. Byen betar de fleste, du blir hensatt minst 200 år tilbake i tid. Slik står den. Et vitnesbyrd om vakker arkitektur og rikdom tuftet på det hvite gullet og slaveriet. Med en uforlignelig atmosfære forsterket av et yrende musikkliv.  Anledning til stemningsfull musikk i Trinidad på kvelden.

Dag 9: Trinidad – Cienfuegos 50 km

Sykler mye langs havet denne dagen. Anledning til bad underveis. Lunsj på hyggelig restaurant underveis. Transfer inn til byen de siste 30 km (selvfølgelig anledning til å sykle hele strekket = 87 km). Middag på hotellet inkludert. Besøk på takterrassen i nabobygningen anbefales etter middag eller vandring langs strandpromenaden opp til Playa Mayor.

Dag 10: Cienfuegos – Faro Luna stranda – Cienfuegos 40km

Etter kort byvandring og besøk på den lokale sigarfabrikken, sykler vi ut til ei deilig og rolig strand ved Karibien. Her kan vi nyte lunsj på stranda.  Tilbake til byen (på sykkel eller med buss) for å vandre i sentrum/gå på musikkbar. Besøk på hotell Union, Plaza Mayor eller den gamle Yachtklubben er gode forslag. Middag på hotellet. Kveldsvandring på byens Malecon anbefales.

Dag 11: Cienfuegos – Havanna 30 km

Avreise mot Havanna med buss. Etter museumsbesøket i Grisebukta nye 15 km på sykkel langs hav og mangrovevegetasjon til flott sykkelavslutning ved det blågrønne Karibien hvor det kan bades både i det asurblå havet og i det idylliske grottevannet like ved.. Videre 18 km til lunsj ved Playa Larga. Bussen videre, og vi ankommer Havanna sein ettermiddag/tidlig kveld. Om kvelden arrangeres valgfri middag på restaurant midt i  Gamlebyen. Overnatting på hotell.

Dag 12: Havanna

Guidet formiddagstur i Havanna. Besøk på Cabana festningsverker og Hemingwaymuseet (dersom dette er åpent). Deretter  til en vakker privat hage rett utenfor sentrum. Her dekker  våre gode cubanske venner  gjennom mange år opp til avslutningsmiddag i hagen. Vårt cubanske husorkester skaper god stemning og gir oss en udelt autentisk cubansk opplevelse.

Dag 13: Havanna

Formiddagen til fri disposisjon i Havanna. Eventuelt på sigarfabrikk, rommuseum, Hemingwaymuseet, revolusjonsmuseet eller kunstmuseum. Reiseleder hjelper med tips. Om ettermiddagen transfer til flyplassen i Havanna.

Dag 14: Havanna – Amsterdam/Paris – Oslo

Ankomst Amsterdam/Paris på formiddagen og fly videre til Gardermoen

Fakta

Pris 14.02–27.02.2019 og 15.04–28.04.2019 (Påsketur)

Kr 30 400,- + ca kr 2 500 flyskatt,-

kr 600,- Visum

kr 2 400,- enkeltromstillegg

 

Pris høst 2019 og vår 2020 kommer!

 

NB: Datoene kan endres noe frem til endelig
bekreftelse av flysetene.

 • Fly t/r Oslo – Havanna
 • Transfer fra/til flyplassen og i henhold til programmet
 • 12 overnattinger
 • Godt og vel halvpensjon
 • Olivenguide og engelsktalende cubansk guide
 • Sykkelmekaniker med minibuss
 • Innganger/omvisninger som i program
 • Følgebuss under hele turen
 • Bagasjetransport
 • Sykkel med utstyr

Ikke inkludert:

 • Sykkelhjelm
 • Drikke til maten
 • Visum (Utstedes av Oliven Reiser)
Enkel løype

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

2019

Vi flyr tur/retur med KLM/Air France på alle flightene.

 

Cuba Classic 14.02-27.02 2019

KL1142  14FEB
OSLO-AMSTERDAM           0930 1135
KL 723   14FEB
AMSTERDAM-HAVANA     1235  1715

KL 724    26FEB
HAVANA-AMSTERDAM     1915   1035+1
KL1147   27FEB
AMSTERDAM-OSLO            1425   1615

 

Cuba Classic 15.04-28.04 2019

KL1140  15APR
OSLO-AMSTERDAM             0630 0820
KL 723   15APR
AMSTERDAM-HAVANA       1020  1435

KL 724   27APR
HAVANA-AMSTERDAM       1640  0805+1
KL1145   28APR
AMSTERDAM-OSLO             1150   1335

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.

Ønsker dere tilbud på tilslutninger,
eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

Bagasjeregler

KLM/Air France

 • 1 stk. innsjekket bagasje:maks. totalvekt 23 kg
 • Maks. 158 cm  (L + B + H)
 • 1 stk. håndbagasje:maks. 55x35x25 cm
 • 1 liten ekstra eiendel:maks. 40x15x30 cm
 • Maks. total vekt håndbagasje: 12 kg