Reisen langs Elbe er vakker og historisk interessant. Først skal vi gjennom gamle Sachsen med sine unike vinslott, vinterasser og perler av byer som Meissen og Dresden. Dresden må bare oppleves!

På begge sider av die Elbe ruller du uforstyrret gjennom frodig landskap og lune små landsbyer. Bor på gode hoteller, blir traktert raust under måltidene og guides sikkert av våre lokale venner. Labe, Moldau eller Vltava heter Elbe når vi sykler inn i gamle ærverdige Böhmen i Tsjekkia.  Vi besøker konsentrasjonsleiren Theresienstadt. Praha tar oss tilbake til den skapende kraften gjennom vandring i gamlebyen.

En på alle måter fantastisk tur. Gledet meg lenge i forkant og alle forventninger ble oppfylt. Dette er en tur som absolutt anbefales.

Dag 1: Berlin/Praha – Meissen

Ankomst Berlin/eller Praha og to timers transfer til porselens- og vinbyen Meissen. Guidet ettermiddagsvandring gjennom det historiske sentrum med brosteinsbelagte gater og smug, pent restaurerte bygårder og hyggelige vinstuer. Byens gotiske domkirke er synlig på lang avstand.

Dag 2: Rundtur Meissen, 25 km

Vi sykler nordover på begge sider av Elbe forbi små landsbyer og fjellsider dekket med vinranker. Vi er i Sachsens tradisjonsrike vinområde og stopper for lunsj på en liten vingård. En stolt vinkultur byr i dag på det absolutt beste av tysk hvitvin. Ettermiddagen er fri til å utforske Meissen på egen hånd. Byen er verdenskjent for sitt Meissenerporselen, vi anbefaler porselensmuseet. Middag på stemningsfull «Weinstube».

Dag 3: Meissen-Dresden 35 km.

I dag sykler vi til Dresden. Halvveis hopper vi på et historisk damplokomotiv. I Moritzburg ser vi på det fantastiske jaktslottet fra 1500-tallet omkraset av vann på alle sider. Etter hyggelig pikniklunsj i Biergarten ved Marcolinihaus, rett ved slottet, ruller vi tilbake til Elberadweg og til et stopp i vinlandsbyen Altkötzschenbroda. Herfra til Dresden. En fryd å innta denne vakre byen på to hjul. Hvilken historie Dresden bærer på!

Dag 4: Dresden 20 km.

Vår lokale guide tar oss med til de viktigste severdighetene på sykkel. Ikke minst den berømte Frauenkirche, Zwinger, Semperoper og det vidunderlige parkanlegget Grosser Garten. Byens dramatiske historie, kunstnernes by i «Firenze ved Elbe» trer klarere frem. En uvanlig effektiv og opplevelsesrik måte å se byen og bli kjent med historia! Hyggelig lunsj i Biergarten ved elva.

Dag 5: Dresden-Schmilka 50 km.

20 km til Pirna, en liten idyllisk by med en kontrastfylt historie. Her hvor venezianske Canaletto malte de vakreste landskapsmotiver, fordervet nazistene historien med sitt eutanasiprogram på pleieanstalten Sonnenstein. Vi sykler inn i nasjonalparken Sächsische Schweiz, fremdeles en ukjent perle for oss nordmenn. Her går vi opp til Basteiaussicht for storslått utsikt over de særegne og høye sandsteinklippene. Topper besøket med pikniklunsj her oppe. Videre til Königstein, Bad Schandau og vi ender opp på biohotellet Helvetiya i vesle Schmilka på grensa til Tsjekkia.

Dag 6: Schmilka-Litomerice 65 km.

Inn i Tsjekkia og Böhmen(Cechy), det mest velstående kronland i det habsburgske monarki. I Decin tar en lokal guide oss med på en sykkelrundtur. Lunsj på restaurant ved elvebredden.  Lunsj på restaurant ved elvebredden.Videre langs Labe (Elbe) som splitter det sentralbøhmiske fjellmassivet. Ølstopp i vesle Cirkvice og så videre til Litomerice. Her bor vi på et av de første hotellene i Sentral-Europa; italiensk renessansebygning fra 1556 midt på den vakre rådhusplassen.

Dag 7: Litomerice-Melnik-Praha 45 km.

Over elva og 3 km videre til Theresienstadt for å dukke ned i historiens ondskap en stund. Nazistene som lurte Røde Kors til å tro det var en mønsterleir. Videre gjennom frodige og vakre «Bøhmens hage» med stopp for lunsj ved elva. Derfra sykler vi videre til Melnik. Vi nyter en kaffe eller øl ved slottet før vi blir hentet og har en times transfer til hotellet i Praha.  Felles middag i den stemningsfulle gamlebyen.

Dag 8: Praha – Oslo

Byvandring med lokal guide etter frokost. Ved sen avreise er det god tid på egenhånd før kort transfer til flyplassen i Praha.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 20 900,-

Kr 18 900,- uten fly

Kr 2 300 ,- enkeltromstillegg

Kr 1 000,- leie elsykkel

 • Fly Oslo-Berlin / Praha-Oslo
 • Transfer fra/til flyplass
 • 7 overnattinger på gode hoteller m/frokost
 • 6 middager med vin/øl/vann
 • 6 piknik/lunsj med vin/øl/vann
 • 1 vingårdsbesøk
 • 4 omvisninger m/lokale guider
 • Bagasjetransport
 • Følgebil
 • Guider
 • Sykkel med utstyr (uten hjelm)
 • Bok m/rutebeskrivelse og kart (engelsk)

Enkel løype.

05.07 – 12.07.2019

Vi flyr med Norwegian tur/retur på begge turene.

DY1102  05JUL
OSLO BERLIN SCHÖNEFELD         1000 1135

DY1503  12JUL
PRAG OSLO                       1920 2120

 

23.08 – 30.08.2019

DY1104  23AUG
OSLO BERLIN SCHÖNEFELD       1215 1350

DY1505  30AUG
PRAG OSLO                       2155 2355

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

Norwegian

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 20 kg
 • 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm
 • 1 liten ekstra eiendel: maks. 25x33x20 cm
 • Maks. total vekt: 10 kg