En langhelg med mange opplevelser: På sykkel langs elven, Elbe, vandretur i nasjonalparken Sächsische Schweiz, bli kjent med Dresden, Meissen og flere av de sjarmerende landsbyene langs elven. Dresden må bare oppleves!

Skulle du ha et snev av sans for historie og arkitektur er det på tide å sykle inn og rundt i denne byen – med guide. Vær med oss på en tradisjonell vinfestival hvor de lokale vingårdene stolt presenterer det beste av tysk hvitvin. Vi er midt i Sachsens vinområde, høstens vinfestivaler er i full gang og vi blander oss med lokalbefolkningen. Nyt det! 

Dag 1, Oslo – Berlin – Dresden
Tidlig ankomst i Berlin. Transfer ca 2 timer til Dresden og vi går rett til lunsj og vinsmaking på et lite vinslott. Tilbake mellom frodige vinranker og en fin spasertur til hotellet. Vi sjekker inn og unner oss en liten pause før vår lokale guide tar oss med til de viktigste severdighetene i Dresden. Byens dramatiske historie, kunstnernes by i «Firenze ved Elbe» trer klarere frem. 60 år med gjenreisning av den 800 år gamle byen har gjort underverker! Middag på restaurant i Neustadt hvor også de unge i Dresden går ut.

 

Dag 2, Dresden sør ca 32 km og 7 km vandretur
Syklene står klare og det går sørover på fredfulle sykkelveier langs Elbe. Først til Pirna, en liten idyllisk by. Vi stopper for en kaffe og lærer om byens kontrastfulle historie. Så sykler vi inn i nasjonalparken Sächsische Schweiz, fremdeles en ukjent perle for oss nordmenn. I Kurort Rathen går vi opp til Bastei med en herlig utsikt over sandsteins-formasjonene. Og vi topper besøket med pikniklunsj og vin her oppe. Tilbake med tog og middag i «gemütlicher» Biergarten med godt øl.

Dag 3, Dresden – Meissen ca 27 km
I dag sykler vi på «Elberadweg» nordover til porselen- og vinbyen Meißen. Her tar vi en liten vandring gjennom det historiske sentrum med brosteinsbelagte gater og smug, pent restaurerte bygårder og hyggelige vinstuer. Byens gotiske domkirke er synlig på lang avstand. Det er vinfestival og byen er fulle av boder som tilbyr sine lokale viner. Må smakes! Kvelden tilbringer vi på vinfestivalen i Radebeul, og vi fortsetter å smake på god lokal vin og mat.

 

Dag 4, Dresden – Berlin
Litt tid på egen hånd før transfer til flyplassen i Berlin (to timer) og avreise.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 12 900,-
Uten fly kr 10 900,-

Enkeltromstillegg kr 900,-

Leie av elsykkel kr 700,-

 • Fly Oslo-Berlin t/r
 • Transfer fra til flyplass og som nevnt i program
 • 3 overnattinger på hotell m/frokost sentralt i Dresden (inkludert turistskatt)
 • 2 middager – uten drikke
 • 3 lunsjer/piknik med vin/vann
 • 1 omvisning i Dresden med lokal guide
 • 1 inngang til vinfestival og vinsmaking
  Sykler med utstyr
 • Oliven guider

Enkel løype.

Vi flyr med Norwegian – Oslo Gardermoen – Berlin Schönefeld

24SEP DY1102 OSL SXF 0740 0915

27SEP DY1107 SXF OSL 1705 1845

 

Norwegian

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 20 kg
 • 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm
 • 1 liten ekstra eiendel: maks. 25x33x20 cm
 • Maks. total vekt: 10 kg