Emilia-Romagna er en av de rikeste regionene i nordøst Italia. Området, med Bologna som hovedstad, er også et kulturelt og gastronomisk kraftsenter. Her fristes du av verdensberømt Parmigiano ost, balsamico, parmaskinker, DOCG-klassifiserte viner og tradisjonelt håndlaget og fylt pasta.

Emilia-Romagna er ensbetydende med bevaring av historisk og kunstnerisk arv, gleden over det gode måltidet og en spesiell kjærlighet til musikk. Ja, for vi nevnte vel at Giuseppe Verdi ble født her?

Fantastisk flott tur med god mat,drikke og minner

Dag 1: Parma

Individuell ankomst. Besøk gjerne sentrum som byr på det meste for de fleste sanser. Overnatting.

Dag 2: Parma –Soragna – Fontanellato – Parma, 57 km

Etter frokost, på sykkel i landlige omgivelser forbi Paradigna Cicterienseklosteret. Videre til San Secondo Parmense hvor du bør besøke et av ysteriene som produserer parmesan; smaking påbudt! Soragna innbyr til neste stopp med sitt Paramigiano Reggiano-museum, fresker av Nicola dell’Abate fra Modena, og den engelske hagen i kunstmuseet Rocca Meli Lupi. Fortsett mot Fontanellato hvor du finner den mektige San Vitale-festningen; et slott som kan dateres tilbake til 1300-tallet og hjem for et stort Parmigianino-maleri. Overnatting i Parma.

Dag 3: Parma – Langhirano – Reggio Emilia, 59 eller 71 km

Velkommen til Parmaskinkens sentrum! Besøk en «Prosciutto» i Langhirano for en saftig smak av denne herligheten. Med på dagens ferd får du også gode smakebiter av historien; Terrechiara slott, på landsbygda til festningen Montechiarugola med utsikt over elven Enza og Montecchio-slottet. Avslutt dagen med en tur gjennom Reggio Emilia for å nyte de vakre bygningene og kirkene i gamlebyen. Overnatting i Reggio Emilia.

Dag 4: Reggio Emilia – Carpi – Modena, 57 km

Dagens etappe bukter seg gjennom landskapet i Po-dalen og byr på mange muligheter for syns-, smaks- og luktesans. Fra renessanseplassen Correggio (etter den berømte maleren) via vingårdene til Lambrusco di Santa Croce DOP på vei til Carpi. Bruk gjerne noe tid i denne perlen av en renessanseby datert tilbake til middelaldren. Herfra 18 km videre til Modena; byen som har Piazza Grande som sitt pulserende hjerte, og som er et av byens mange UNESCO-bevaringer. Vi foreslår middag på en lokal Trattoria for å teste ut den typiske retten «Gnocco e Tigella». Overnatting.

Dag 5: Modena – Vignola – Castelvetro – Modena, 65 km

Ut av byen på sykkelvei i historiske jernbanespor til Spilamberto; stolt produksjonssted for Balsamicoeddik rangert i verdenstoppen. Videre til Vignola, «Kirsebærbyen», hvor du bør smake den berømte Barozzikaken på det velrennomerte Gollini konditori. På småveier videre til Castelvetro med mulig stopp på vingård, og retur til Modena etter å ha passert Formigine. Overnatting i Modena.

Dag 6: Modena – Nonantola – Bologna, 68 km

Ut fra Modena på sykkelvei langs bredden av elva Secchia, på landsbygda og gjennom vingårdsområder. Stopp i Nonantola for et besøk i klosteret datert til 1100-tallet. Dette romanske mesterverket ligger langs Romea Nonantolana, leden pilegrimer vandret fra cirka år 1000 på vei til Roma. Området innbyr også til hyppige smaksstopp på vei til San Giovanni in Persiceto. Følg den idylliske sykkelveien langs kanalen gjennom Sala Bolognese inn til Bologna. Her bor dere to netter.

Dag 7: Bologna 20km

I dag kan dere velge om dere vil bli kjent med byen på sykkel eller til fots.

Dag 8: Bologna

Avreise eller muligheter for ekstra netter.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kategori B, 3*hoteller

Kr 10 700,- per person fra 2 personer

Kr 2 900,- i enkeltromstillegg

Kr 1 500,- leie elsykkel

 

Katergori A, 4 *hoteller

Kr 13 500,- per person fra 2 personer

Kr 5 200,- i enkeltromstillegg

Kr 1 500,- leie elsykkel

 

Turen går 03.mars-30.juni og 1.september-1.november. 

Ankomstdag: Søndag

 • 7 netter på hotell med frokost
 • 24 gir hybridsykkel
 • 3 middager
 • App med gps og veibeskrivelse
 • Bagasjetransport mellom hoteller
 • Telefonassistanse

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer
 • Turistskatt
 • 4 Middager
 • Lunsj
 • Hjelm
 • Roadbook på papir (det kan man kjøpe for kr 150,-, må bookes på forhånd)

Enkel løype med flatt landskap. Tidvis noe trafikk.

Fly direkte med SAS til Milano.

TOG

Milano – Parma, ca 1,5 time

Retur Bologna- Milano, ca 1 time med hurtigtog

Fly Bologna med mellomlanding

Tog Bologna – Parma, ca 1 time