Livet her har ikke endret seg på tusenvis av år. Denne delen av Portugal er full av historie, godt blandet med myter og legender. Vakre naturopplevelser i nasjonalparkene Serra d’Aires e Candeerios og Norte Alentejano e Costa Vicentina venter oss.

 

Lokale kokker lærer bort moderne matlaging med dype røtter i den portugisiske tradisjonelle matlagingen. Reis hjem med gode opplevelser fra sykkelsetet og inspirasjon til å prøve ut nye retter.

Dag 1 Ankomst Alvados

Ankomst Alvados på egen hånd. Alvados beliggende dypt inne i Serra de Aires and Candeeiros nasjonalpark. Området har et rikt dyreliv og veldig spesielt landskap. Under jorden finnes et nettverk av huler og gallerier.

Dag 2 Alvados/grottetur – 43km
Sykkeltur til de vakre kalksteinsgrottene for en guidet rundtur. Videre langs dyrket mark, med mange oliventrær til en olivenmølle. En liten vandretur til Fornea, et gammelt amfiteater. Videre til landsbyen Port Mos for et besøk på slottet før retur til Alvados. I kveld inviteres dere til matlagingskurs sammen med hotellets egen kokk.

Dag 3 Alvados – Evora – 47 km
I dag sykler i kupert terreng, først til klosteret Batalha, som tok over ett århundre å bygge. Et mesterverk av gotisk kunst. Videre til Alcobaca klosteret, som allerede ble påbegynt i år 1178. Her ble King Pedro I og hans elskerinne Ines de Castro gravlagt. Transfer til Evora

Dag 4 Evora/Vin – og korkruta– 44 km

På sykkel i retning Igrejinha, en hvit landsby hvor alle hus har striper i ulike farger, slik at det fremstår som et stort maleri. Til korkfabrikken – dagens høydepunkt. Herfra til den lille landsbyen S. Miguel de Machede og besøke på en lokal kafe. Sykkeldagen ender på vingården Sao Miguel. På kvelden matlagingskurs på gården til vår gode samarbeidspartner Teresa.

Dag 5 Evora/Arraiolos – 45/53 km

Langs gamle nedlagte jernbaneskinner til Graca do Divor, en typisk portugiskisk landsby i hvitt og blått. Smak på Mrs. Ilda sine berømte kjøttpaier! Videre til Arraiolos med et rikt historisk sentrum og berømte for sine flotte tepper. Utsikten fra slottet her er vakker. Så til en vingård med en flott samling av gamle kjerrer før vi stopper hos en osteprodusent og smaker på lokalt brennevin, syltetøy og andre delikatesser. Transfer tilbake til hotellet.

Dag 6 Evora  – Santiago do Cacem – 20km

Dagen starter med sykkeltur rundt in den historisen byen Evora. Forbi det romerske tempel, katedralen, Beinkapellet og universitetet. Etter denne lille turen blir det transfer til Santiago do Cacem. En liten tur på slottet før dere sykler til hotellet.

Dag 7 Fra fjellet til sjøen – 65km

Etter flere dager i det vakre innlandet tar vi turen ut til kysten, hvor det blå havet og ville klipper ønsker oss velkommen. Kanskje mulig med et lite bad. Besøk i fiskerlandsbyen Porto Covo før vi ender ender på Monte do Zambujeiro, en herlig gård med idyllisk beliggenhet ved elva.

Dag 8 Avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 16 700,- per person fra 2 personer

Kr 15 000,- per person fra 4 personer
Kr 2 100,- i enkeltromstillegg

Kr 1 100,- høysesongstillegg 01.04-14.06/01.10-31.10

Kr 1 700,- høysesongstillegg 01.06-12.076/15.09-30.09

Kr 3 000,- høysesongstillegg 13.07-14.09

  • 7 netter på svært gode hoteller med frokost
  • 3 matlagingskurs (inkludert 1 flaske vin pr 2 pax)
  • Transfer Alvados til Evora
  • Transfer fra Evora til Santiago do Cacem
  • 2 middager med vin/vann
  • 1 pikniklunsj
  • Sykkel med utstyr og rutebeskrivelse
  • Bagasjetransport
  • Telefonassistanse

Kupert.

Det anbefales elsykkel på denne turen om du ikke er i svært god form.

Fly til Lisboa.