En sykkelreise gjennom det portugisiske kjøkken. Vær selv med på å skape det perfekte måltid, og nyt følget av utsøkt vin og mennesker som lever for å dele av sine tradisjoner.

Imellom de kulinariske opplevelsene sykler du i vakre omgivelser, full av rik historie. Vår gode venn Teresa tar deg med til pittoreske landsbyer og gårdene hvor herlighetene produseres.

Dag 1 Ankomst Alvados 

Ankomst og transfer til Alvados, beliggende dypt inne i Serra de Aires and Candeeiros nasjonalpark. Området har et rikt dyreliv og veldig spesielt landskap. Under jorden finnes et nettverk av huler og gallerier. Velkomstmiddag på hotellet.   

Dag 2 Alvados/grottetur – 43km

Sykkeltur til de vakre kalksteinsgrottene for en guidet rundtur. Videre langs dyrket mark, med mange oliventrær til en olivenmølle. En liten vandretur til Fornea, et gammelt amfiteater. Videre til landsbyen Port Mos for et besøk på slottet før retur til Alvados. I kveld inviteres dere til matlagingskurs sammen med hotellets egen kokk.  

Dag 3 AlvadosEvora – 47 km

I dag sykler i kupert terreng, først til klosteret Batalha, som tok over ett århundre å bygge. Et mesterverk av gotisk kunst. Videre til Alcobaca klosteret, som allerede ble påbegynt i år 1178. Her ble King Pedro I og hans elskerinne Ines de Castro gravlagt. Transfer til Evora hvor vi slapper av før middag.  

Dag 4 Evora/Vin – og korkruta– 44 km 

På sykkel i retning Igrejinha, en hvit landsby hvor alle hus har striper i ulike farger, slik at det fremstår som et stort maleri. Til korkfabrikken – dagens høydepunkt. Herfra til den lille landsbyen S. Miguel de Machede hvor det passer med besøk på lokal kafe. Sykkeldagen ender på vingården Sao Miguel. På kvelden matlagingskurs på gården til vår gode samarbeidspartner Teresa.

Dag 5 Evora/Arraiolos – 45/53 km  

Langs gamle nedlagte jernbaneskinner til Graca do Divor, en typisk portugisisk landsby i hvitt og blått. Smak på Mrs. Ilda sine berømte kjøttpaier! Videre til Arraiolos med et rikt historisk sentrum og berømte for sine flotte tepper. Utsikten fra slottet her er vakker. Så til en vingård med en flott samling av gamle kjerrer før vi stopper hos en osteprodusent og smaker på lokalt brennevin, syltetøy og andre delikatesser. Transfer tilbake til hotellet.   

Dag 6 Evora  – Santiago do Cacem – 20km  

Dagen starter med sykkeltur rundt in den historiske byen Evora. Forbi det romerske tempel, katedralen, Beinkapellet og universitetet. Etter denne lille turen blir det transfer til Santiago do Cacem. En liten tur på slottet før dere sykler til hotellet. Møte med hotellets chef som gir dere nok en smakfull innføring av matlaging.   

Dag 7 Fra fjellet til sjøen – 65km 

Etter flere dager i det vakre innlandet tar vi turen ut til kysten, hvor det blå havet og de ville klippene ønsker oss velkommen. Besøk i fiskerlandsbyen Porto Covo. Mulighet for bad eller en hyggelig tur i landsbyen Vila Nov de Milfontes, før vi avslutter turen på Monte do Zambujeiro, en herlig gård med idyllisk beliggenhet ved elva.  

Dag 8 Avreise 

Transfer til flyplassen.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Pris 2019 kommer.

Moderat til kupert løype.

Hvis du har behov, er det mulighet for å leie elsykkel på denne turen.

Flyreise kommer snart.