En sykkelreise gjennom det portugisiske kjøkken. Vær selv med på å skape det perfekte måltid, og nyt følget av utsøkt vin og mennesker som lever for å dele av sine tradisjoner.

Imellom de kulinariske opplevelsene sykler du i vakre omgivelser, full av rik historie. Vår gode venn Teresa tar deg med til pittoreske landsbyer og gårdene hvor herlighetene produseres.

Dag 1 Ankomst Alvados 

Ankomst og transfer til Alvados, beliggende dypt inne i Serra de Aires and Candeeiros nasjonalpark. Området har et rikt dyreliv og veldig spesielt landskap. Under jorden finnes et nettverk av huler og gallerier. Velkomstmiddag på hotellet.   Cooking and Nature-Emotinal Hotel

Dag 2 Alvados/grottetur – 43km

Sykkeltur til de vakre kalksteinsgrottene for en guidet rundtur. Videre langs dyrket mark, med mange oliventrær til en olivenmølle. En liten vandretur til Fornea, et gammelt amfiteater. Videre til landsbyen Port Mos for et besøk på slottet før retur til Alvados. I kveld inviteres dere til matlagingskurs sammen med hotellets egen kokk.  Cooking and Nature-Emotinal Hotel

Dag 3 AlvadosEvora – 47 km

I dag sykler i kupert terreng, først til klosteret Batalha, som tok over ett århundre å bygge. Et mesterverk av gotisk kunst. Videre til Alcobaca klosteret, som allerede ble påbegynt i år 1178. Her ble King Pedro I og hans elskerinne Ines de Castro gravlagt. Transfer til Evora hvor vi slapper av før middag.  Monte do Serrado de Baixo

Dag 4 Evora/Vin – og korkruta– 44 km 

På sykkel i retning Igrejinha, en hvit landsby hvor alle hus har striper i ulike farger, slik at det fremstår som et stort maleri. Til korkfabrikken – dagens høydepunkt. Herfra til den lille landsbyen S. Miguel de Machede hvor det passer med besøk på lokal kafe. Sykkeldagen ender på vingården Sao Miguel. På kvelden matlagingskurs på gården til vår gode samarbeidspartner Teresa. Monte do Serrado de Baixo

Dag 5 Evora/Arraiolos – 45/53 km  

Langs gamle nedlagte jernbaneskinner til Graca do Divor, en typisk portugisisk landsby i hvitt og blått. Smak på Mrs. Ilda sine berømte kjøttpaier! Videre til Arraiolos med et rikt historisk sentrum og berømte for sine flotte tepper. Utsikten fra slottet her er vakker. Så til en vingård med en flott samling av gamle kjerrer før vi stopper hos en osteprodusent og smaker på lokalt brennevin, syltetøy og andre delikatesser. Transfer tilbake til hotellet.   Monte do Serrado de Baixo

Dag 6 Evora  – Santiago do Cacem – 20km  

Dagen starter med sykkeltur rundt in den historiske byen Evora. Forbi det romerske tempel, katedralen, Beinkapellet og universitetet. Etter denne lille turen blir det transfer til Santiago do Cacem. En liten tur på slottet før dere sykler til hotellet. Møte med hotellets chef som gir dere nok en smakfull innføring av matlaging.   Santiago Hotel Cooking and Nature

Dag 7 Fra fjellet til sjøen – 65km 

Etter flere dager i det vakre innlandet tar vi turen ut til kysten, hvor det blå havet og de ville klippene ønsker oss velkommen. Besøk i fiskerlandsbyen Porto Covo. Mulighet for bad eller en hyggelig tur i landsbyen Vila Nov de Milfontes, før vi avslutter turen på Monte do Zambujeiro, en herlig gård med idyllisk beliggenhet ved elva.  Monte do Zambujeiro

Dag 8 Avreise 

Transfer til flyplassen.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Pris for Portugal sykkel og matglede 30.09-07.10.2019

Kr 18 700,- pr person

Uten fly kr 15 900,- pr. person

Enkeltrom kr 3 500,- pr person

Elsykkel kr. 1 200,- pr. person

  • Fly t/r Oslo-Lisboa og Faro-Lisboa-Oslo.
  • Transfer t/r flyplassen i Lisboa og Faro
  • 7 overnattinger på gode hoteller/gjestehus
  • 7 frokost
  • 2 lunsj med vin/vann
  • 6 middag med vin/vann
  • 3 av middagene er dere med og lager sammen med hotellets chef eller på gården til Teresa.
  • Følgebil
  • Guider-Teresa og hennes team i Portugal
  • Bagasjetransport
  • Sykkel med utstyr

Moderat løype.

Det mulighet for å leie elsykkel på denne turen.

Flyreisen til gruppa er  med TAP:

TP 763      30.09  Oslo-Lisboa               1915  2220

TP1902     07.10  Faro-Lisboa                1115  1205

TP764       07.10  Lisboa-Oslo                1330  1830

 

TAP tillater 23 kg innsjekket bagasje + håndbagasje 8 kg, str. (55X40x20cm).

Ønsker dere tilbud på gjennomgående tilslutning fra andre steder i landet ta kontakt for et tilbud.

Gjennomgående tilslutningsbilletter: 

Ved bestilling av gjennomgående tilslutningsbilletter, er dere ved tidsendringer fra flyselskapene, samt eventuelle kanselleringer/forsinkelser garantert at flyselskapet er ansvarlige for å ordne flyreisen videre. Ved kjøp av tilslutningsbillett på egenhånd er dere selv ansvarlige ved eventuelle forsinkelser/kanselleringer.  Ved gjennomgående tilslutningsbilletter blir bagasjen sjekket inn fra avreise sted, f.eks Bergen og helt frem til endelig destinasjon.  Ved ankomst Norge skal bagasje tollklareres, og dere må dermed sjekke inn bagasje for videre reise med fly.  Velger dere å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd, må dere sjekke inn bagasje på nytt både på utreise og retur.