Sørsiden av Alpene er kjent for sine mange soldager. Her vandrer vi mellom Brixen, Bolzano og kurbyen Merano, langs fargerike kastanjelunder og med svimlende utsikt mot Dolomittene.

Vinmarker og frukthager, slott og middelalderborger, fjellgårder og alpelandsbyer følger oss gjennom et av de vakreste områdene i Sør-Tyrol. Her smelter alpetysk og italiensk kultur sammen på hyggelig vis. Vi nyter smakfulle pikniklunsjer og styrker oss på den lokale vinen.  

Andreas var veldig hyggelig, omtenksom og ordentlig kunnskapsrik. Det var veldig fint å lære så mye om Sør-Tyrols historie. Han var også veldig flink med mat og vin og serverte de fineste lunsjene. Andreas anbefales på det varmeste. Han var også lett å forstå.

Dag 1: Oslo-Verona-Brixen

Brixen, den mer en 1100 år gamle byen har mye å by på. Vi befinner oss i den tysktalende delen av Nord-Italia, kun 44 km fra Brennerpasset og Østerrike.

Dag 2: Brixen – Klausen, ca +625hm / -700hm,  5 timer

Over høydedraget og langs “Keschtnweg”- kastanjelunder passerer vi små landsbyer og vinmarker. I sør har vi hele tiden utsikt mot de mektige Dolomittene. Etter et besøk på Kloster Säben går vandringen ned til byen Klausen som sjarmerer med sine trange gater og smug.

Dag 3: Klausen – Ritten – Bolzano, ca +585hm / -268hm,  6 timer

I dag starter turen på ca 1.800 moh. Vi vandrer på gode veier i høyalpint terreng, tar en stopp på en fjellhytte før vi er oppe på Rittner Horn (2260 moh), en av de vakreste panoramatoppene i Sør Tyrol. Høydeplatået Ritten var kjent som sommerresidens for rike borgere av Bolzano. På ettermiddagen vi tar taubanen ned til den livlige byen.  Ingen andre steder er den italienske og sørtyrolske kulturen så nær hverandre som her.

Sigmund Freund skrev dette i et brev i 1911 fra et av sine flere ferieopphold på Ritten: „Hier auf dem Ritten ist es göttlich schön und behaglich. Ich habe eine unerschöpfliche Lust zum Nichtstun…bei mir entdeckt…“    “Here on the Ritten plateau it is divinely beautiful and comfortable. I have discovered in myself an inexhaustible desire to do nothing…”,
Dag 4: Bolzano – Gries – Kalterer See, ca 211hm / -203hm,   ca 2-3 timer

Vi tar oss tid til å bli kjent i Bolzano og er innom et oppsiktsvekkende museum om Ötzi, den over 5000 år gamle mumifiserte «ismannen». Videre vandring opp til en liten vingård for praktfull utsikt, vinsmaking og pikniklunsj. Du vil bli overrasket over hvordan det er mulig å dyrke vin i disse bratte fjellsidene. Buss til Kaltern.

Dag 5: Kalterer See – Tramin – Kalterer See, ca 775hm / -775hm,   6-7 timer.

Vi følger den sørtyrolske vinveien i fascinerende landskap. Pikniklunsj med utsyn til hele vinregionen.

Dag 6: Kalterer See – Lana – Merano, ca 325hm / 325hm,  ca 6-7 timer.

Vandreturen starter i Lana på den kjente «Marlinger Waal» »;  opprinnelig 250 år gamle vanningskanaler omgjort til turstier med eventyrlig panoramautsikt der den snor seg gjennom vinmarker og frukthager.  Turen avsluttes i den keiserlige kurbyen Merano, kjent for sitt milde klima og 300 soldager i året. Det er en fryd å rusle rundt i «middelhavsbyen» med palmer samtidig som du skuer de snøkledde fjelltoppene.

Dag 7: Merano

Siste dagen gir oss to muligheter: Vi kan besøke slottet Trauttmansdorff – kjent for sin fantastiske botaniske hage. Eller velge å ta gondolen «Meran 2000» opp på 2000moh for en fottur med spektakulær utsikt over Dolomittene. Selv Texel-gruppen og det høyeste fjellet Ortler (3905) er synlig herfra på klare dager.

Dag 8: Merano – Verona – Oslo

Buss til flyplassen i Verona og avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 17 900,-

Kr 15 400,- uten fly

Kr 1 500,- i enkeltromstillegg

  • Fly t/r Oslo-Verona
  • Transfer fra/til flyplassen
  • 7 overnattinger på gode hoteller med frokost
  • 5 piknik/lunsjer med vin/vann
  • 6 middager med vin/vann
  • 2 vinsmakinger
  • Lokal engelsktalende vandreguide
  • Bagasjetransport
  • Kart
  • All transfer og inngangsbilletter som nevnt i program
Empty section. Edit page to add content here.

OSLO – VERONA 19.09-26.09.2019

DY1846 19SEP OSLO VERONA 1010 1250

DY1847 26SEP VERONA OSLO 1350 1625

Forbehold om endringer fra flyselskapets side. Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss