Bli med å vandre på «Gudestien». Kast deg i Middelhavets bølger etter en dag på sjarmerende stier og trapper, pittoreske landsbyer, praktfull natur og piknik i det fri. Vi fyller selvsagt bordet med herligheter fra lokale produsenter. Mozzarella, oliven, tomater, prosciutto, og det nydelige napolitanske brødet. Ja, og vin selvsagt.

I dette dramatiske og vakre landskapet vokser vindruene seg modne. Amalfi, Capri, Pompei og Sorrento venter spent på deg.

En kjempetur som vi snakker varmt om til familie og venner.

Dag 1: Oslo – Napoli – Amalfi

Transfer til Amalfi hvor vi skal bo i tre netter. Byen ligger vakkert til ved kysten.  Amalfis sentrale Piazza del Duomo er en populær plass, og fører videre til smale smug og bratte trapper innover og oppover i byen, hvor det er en fryd å gå på oppdagelsesferd. Her finner du butikker, kafeer, barer og restauranter. Middag på restaurant.

Overnatting på Hotel Amalfi

 

Dag 2: Amalfi – Ravello – Atrani – Amalfi 10km

Vandretur  til Ravello, hvor vi besøker en vakker kirke. Flott utsikt over Salernogulfen og Cilentofjellet. Man kan også besøke villa Cimbrone hvor Wagner hentet inspirasjon fra. Lunsj i Ravello før vi vandrer videre til Atrani. Deretter tilbake til  Amalfi og muligheter for et bad. Middag på restaurant.

Overnatting på Hotel Amalfi

5 timer, 400 m opp/ned, mange trapper denne dagen

 

Dag 3: Amalfi – San Lazzaro – Pogerola – Amalfi 13 km

Transfer med buss til San Lazzaro. Vi går langs gamle eselsveier i fjellene, via papirmølledalen gjennom den sjarmerende lille landsbyen Pogerola. Herfra er det fantastisk utsikt over Napoligulfen. Videre ned til Amalfi. Middag på egen hånd denne kvelden.

Overnatting på Hotel Amalfi

5 timer, 200 m opp/ 800m ned; trapper fra Pogerola til Amalfi på ettermiddagen

 

Dag 4: Amalfi – ”Gudestien” Agerola – Positano – Sorrento, 10 km

Vi vandrer mellom ”havet og himmelen” som italienerne uttrykker det, på stien som ikke uten grunn kalles Gudestien. Praktfull utsikt over havet og øya Capri. Piknik underveis. Ned til vakre og fargerike Positano. Her er det bademuligheter. Transfer til Sorrento som ligger ytterst på odden mot Capri sør i Napolibukta og er  kjent for sin rike historie og fantastiske utsikt. Byen består av en øvre by og en nedre by, den øvre delen ligger på et platå med vakker utsikt, den nedre delen, opprinnelig en gammel fiskerlandsby har sjarmerende gater og smale smug med barer, restauranter og kafeer. Her ligger også de eldste kirkene. Vi skal bo i Sorrento de siste 4 dagene av turen. Middag på restaurant i byen.

Overnatting på Hotel Ulysses

4 timer, 100 m opp/ 700m ned, trapper fra Montepertuso til Positano på ettermiddagen

Dag 5: Sorrento – Capri – Sorrento 8-10 km

Båttur til Capri for vandring på denne sjarmerende øya med sin slående vakre natur, klare sjøgrønne hav og fine strender, absolutt verdt et besøk! Vi går på naturskjønne veier opp til den lille kirken Santa Maria a Cetrella. Flott utsikt til Napoli og Vesuv. Pizzalunsj underveis og båt tilbake til Sorrento på ettermiddagen. Middag på restaurant om kvelden.

Overnatting på Hotel Ulysses

4 timer, 500m opp/ned

 

Dag 6: Sorrento – Castellamare di Stabia – Sorrento

I dag tar vi buss til Monte Faito. Vi vandrer til Monte San Michele, det høyeste punktet i Lattarifjellene med eventyrlig utsikt. Deretter buss tilbake til Sorrento. Dersom overskyet og dårlig sikt, blir det vandring på Sorrentohalvøya. Middag på egen hånd.

Overnatting på Hotel Ulysses

4 timer, 300 m opp/ned.

 

Dag 7: Sorrento – Pompei – Sorrento ca 3 km

Tog til Pompei, oldtidsbyen som ble fullstendig begravd i aske under Vesuvs utbrudd i 79 e.Kr. Dette førte imidlertid ikke til at byen ble ødelagt, men bevart som et enestående vitnesbyrd om livet i Romerriket. Guidet omvisning i de unike, historiske områdene. Lunsj på restaurant og tog tilbake til Sorrento. Avskjedsmiddag i Sorrento.

Overnatting på Hotel Ulysses

 

Dag 8: Sorrento – Napoli – Oslo

Transfer til flyplassen i Napoli for hjemreise til Norge.

 

 

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

7. oktober - 14. oktober (Fullbooket)


Kr 18 900,-

Kr 15 900,- uten fly

Kr 2 400,- i enkeltromstillegg

  • Fly t/r Oslo-Napoli
  • Transfer fra/til flyplass
  • 7 netter med frokost på hotell
  • 5 middager med vin/vann
  • 5 pikniker/lunsjer med vin/vann
  • Engelsktalende/ norsktalende Oliven vandreguide
  • Kart
  • Inngang og guide Pompei
  • Båtbilletter til Capri
  • Diverse transfer med offentlig og privat buss

Enkel løype.

Turen har mange trapper.

Vi flyr tur/retur med Lufthansa.

Amalfikysten fottur 07.10-14.10.2019

LH2457 07OCT
OSLO MUNCHEN  0740 0950

LH1926 07OKT
MUNCHEN  NAPOLI 1045 1220

LH335 14OKT
NAPOLI  FRANKFURT  1300  1505

LH858 14OKT
FRANKFURT OSLO 1605 1800

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Heidi Karine Hanssen

Oppvokst i Lavangen, Sør- Troms. Studert språk på vg skole i Nord-Norge og bla. vært  au-pair i Paris i 1 år. Flytta til Oslo for jobb i Stena Line, deretter flyvertinne i Sterling. Bodd i Italia siden 1989 og har hatt div jobber innen turisme.

Forbehold om endring av guide.