En vandring i de store kunstneres fotspor, fulle av inntrykk for alle sanser. Opplev hvorfor de ble så betatt av dette spektakulære landskapet der hav møter fjell, der Middelhavet møter Pyreneene, på vakre stier mellom pittoreske, hvite landsbyer og vinranker.

Høydepunkter på Costa Brava. Dere bor på to hotell på denne turen.

Dag 1: Oslo – Barcelona/Girona – Calella de Palafrugell

Ankomst og transfer til hotellet i Calella de Palafrugell

Dag 2: Es Castell 12km rundtur

Etter frokost vandrer dere i naturreservatet Castell-Cap Roig. Her finner dere et av de aller siste unspoilt hjørne av Costa Brava, med blant annet små vannfall som Cala Estrata. Tilbake gjennom typisk skogsterreng ved Middelhavet.

Dag 3: Den sørlige kysten 14 eller 8km

Transfer til Begur på morgenen. Idag vil dere oppleve store kontraster i landskapet. Stien går på skogsstier, forbi må og idylliske viker, høyt opp med flott utsikt over Middelhavet og gjennom små byer som; Tamariu, Llafranc før dere ankommer Calella de Palafrugell.

Dag 4: Middalalderlandsbyer 19 eller 10km

Transfer til Peretallada. Dagens vandring tar oss gjennom velholdte katalanske middelalderlandsbyer. Hvor Peretallada er en av de aller best bevarte. Kjenn på atmosfæren når dere vandrer på brostein i denne gamle byen. Dere ender opp i Pals med flott utsikt fra byen. Videre tilbake til Calella.

Dag 5: Den nordlige kysten, 10km

Vi kjører til Roses og starter vandreturen. Fra Cala Montjoi går vi gjennom deler av naturparken «Cap de Creus» til Cadaques, en sjarmerende gammel fiskerlandsby omgitt av fjell. Stedet var et av favorittstedene til både Picasso og Salvador Dali. Her har de blitt tiltrukket og inspirert av lyset, fargen og skjønnheten på dette spesielle stedet. I 1920 uttalte Dali « I have spent a delightful summer, as always, in the perfect and dreamy town of Cadaqués. There, alongside the Latin sea, I have been quenched by light and colour”.

Dag 6: Cap de Creus 16 eller 8km rundtur

Dagens etappe byr på spektakulær utsikt over kysten, naturparken og klippene med sine kompliserte og vakre former. På klippene kan vi se «bilder» av ekte eller mytiske dyr som løver, drager, kameler, ørner eller katter til tross for at det er vinden og sjøen, og ikke gudene, som har formet det geologiske landskapet i Cap Creus.

Dag 7: Cadeques – Barcelona/Girona-Oslo

Frokost på hotellet og hjemreise på egen hånd.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 9 200,- per person

Kr 2 500,- i enkeltromstillegg

Kr 1 900,- høysesongstillegg i august

  • Transfer fra Girona flyplass eller togstasjon. Eller Figueres togstasjon. Tillegg for transfer fra Barcelona.
  • 6 netter på gode hoteller med frokost (dere bor på to hotell)
  • Velkomstmøte med lokal guide
  • Transfers som i program
  • Bagasjetransport
  • Detaljert kart og rutebeskrivelse
  • GPS
  • Telefonassistanse

Moderat/kupert

Med fly til Barcelona eller Girona. Fra Barcelona flyplass går det direktebuss videre til Palafrugell togstasjon.

Tilbake fra Cadeques til Barcelona: Det beste er med buss og tog. Ta bussen fra Cadeques til Figueres (www.compras.moventis.es) Så videre med tog (R11) til Barcelona.