Har du drømt om å vandre mellom vinrankene i Barolo? Oppdag hvorfor verdensberømte sjokoladeprodusenter foretrekker hasselnøtter fra Piemonte, og hvorfor vinkjennere faller for disse utsøkte vinene. Smak på dem med lokale spesialiteter fra lidenskapelige produsenter av utsøkt ost og den italienske stoltheten prosciutto. Smører vi vel tykt på? Nei, Piemonte fortjener det. Og det gjør du også.

Finn ut hvorfor verdensberømte Ferrero sjokoladeprodusent har lagt sin elsk på hasselnøtter fra Piemonte.

Dag 1: Oslo – Milano -Barolo

Ankomst Milano og transfer til Barolo for middag og overnatting.

Dag 2: Barolo, 14 km

Vi starter dagen med å vandre mot Montforte. Pikniklunsj i Perno og videre Bussia di Monforte – Barolos beste vingårdsområder. Vi returnerer til Barolo og besøker «Cantina Brezza», vertens vinkjeller, en av de mest rennomerte i Barolo. Middag og overnatting.

Dag 3: Barolo – Barbaresco – Barolo, 11 km

Transfer til Barbaresco for vandring i området. Her får vi innføring i vindruas liv og får smake noen av de lokale varene. I dag betegnes Barolovinen som Piemontes konge og Barbaresco som dronningen. Lunsj på vingård. Deretter buss tilbake til Barolo og middag på egen hånd.

Dag 4: Barolo – Roero – Cravanzana, 11 km

Transfer til Roero og vandring i området. Her finner vi en ny type drue og vin – Arneis. Vi krysser elva Tanaro. Pikniklunsj underveis før bussen tar oss videre til Cravanzana for middag og overnatting.

Dag 5: Cravanzana – Bergolo, 10 km

Flatt og lett terreng fra Cravanzana. Vi stopper på gården Cascina Barroero, hvor de dyrker hasselnøtter. Guidet omvisning. Videre til landsbyen Cortemilia og lunsj på egenhånd. Deretter transfer til Bergolo hvor vi besøker kapellet San Sebastiano. Middag og overnatting i Bergolo.

Dag 6: Bergolo – Prunetto – Agriturismo La Curma, 9 km

Opp og ned gjennom dalene til Prunetto. Vi besøker kirken Santa Maria del Carmine med sin vakre park. Lunsj på en typisk «Trattoria» før vi vandrer videre gjennom  gammel skog til  Agriturismo La Curma for middag og overnatting.

Dag 7: Prunetto – Monesiglio – Cortemilia, 11 km

Vi vandrer til Monesiglio. Underveis besøker vi CORA familien, en gammel berømt geiteost produsent. Lunsj her med hjemmelaget ost og lokal vin. Busstransfer videre til Cortemilia for middag og overnatting.

Dag 8: Cortemilia – Milano – Oslo

Transfer til flyplassen for hjemreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Pris kr 16 700,-

Uten fly kr 13 700,-

Enkeltromstillegg kr 1 900,-

  • Fly t/r Oslo–Milano,
  • Transfer fra/til flyplass
  • 7 overnattinger m/frokost på hotell
  • 6 middager med vin/vann
  • 4 lunsj/piknik med vin/vann
  • Vinsmaking Barolo
  • Bagasjetransport
  • Guide

Enkel/Moderat

Piemonte fottur 15.09-22.09.2019

Vi flyr tur/retur med SAS.

SK4719  15SEP
OSLO MILANO  1450 1730

SK1686  22SEP
MILANO  KØBENHAVN  1120 1325

SK458  22SEP
KØBENHAVN OSLO  1405 1515