En vandring fra fantastiske Barcelona til idylliske Collioure i Frankrike. En vandring i de store kunstneres fotspor, fulle av inntrykk for alle sanser. Opplev hvorfor de ble så betatt av dette spektakulære landskapet der hav møter fjell, der Middelhavet møter Pyreneene, på vakre stier mellom pittoreske, hvite landsbyer og vinranker.

Ruten vår er en skattekiste av historiske perler blandet med moderne kultur. Og av og til tar vi oss tid i skyggen til å betrakte det rolige hverdagslivet gjerne mens vi skjenker noe godt i glasset.

Dag 1: Oslo – Barcelona

Transfer til hotellet i Barcelona, informasjon om turen og anledning til å oppleve litt av Barcelona dersom tiden tillater det. Felles middag.

Dag 2: Barcelona – Roses – Cadaques ca. 11 km

Vi kjører til Roses og starter vandreturen. Fra Cala Montjoi går vi gjennom deler av naturparken «Cap de Creus» til Cadaques, en sjarmerende gammel fiskerlandsby omgitt av fjell. Stedet var et av favorittstedene til både Picasso og Salvador Dali. Her har de blitt tiltrukket og inspirert av lyset, fargen og skjønnheten på dette spesielle stedet. I 1920 uttalte Dali « I have spent a delightful summer, as always, in the perfect and dreamy town of Cadaqués. There, alongside the Latin sea, I have been quenched by light and colour”.

Dag 3: Cadaques – Cap de Creus – Cadaques 8 km

Transfer til det østligste punktet på fastlandet i Spania  hvor vi skal fortsette vandringen i nasjonalparken «Cap de Creus». Dagens etappe byr på spektakulær utsikt over kysten, naturparken og klippene med sine kompliserte og vakre former. På klippene kan vi se «bilder» av ekte eller mytiske dyr som løver, drager, kameler, ørner eller katter til tross for at det er vinden og sjøen, og ikke gudene, som har formet det geologiske landskapet i Cap Creus. Turen går videre til Port Lligat og huset til Salvador Dali som nå er museum.  Vi besøker stedet før retur til hotellet i Cadaques.

Dag 4: Cadaques – Port de la Selva 12 km

Vi forlater Cadaqués og vandrer nordover gjennom hjertet av den berømte «Cap de Creus» nasjonalpark. Turen går langs landlige stier med vakker utsikt over den katalanske landsbygda og vi har fantastisk utsikt over Pyreneene og den fransk/spanske grensen før vi kommer til El Port de la Selva for middag og overnatting.

El Port de la Selva er kjent for sitt varierte landskap, sine strender og fjell. De første tegn til bosettinger her er fra 974, selv om det ikke ble en fullverdig landsbyen før på 1800-tallet når de bygget sin første kirke. Landsbyen har beholdt sjarmen til en liten fiskerlandsby og har mange monumenter og historiske bygninger som «Serra de Rodes» middelalder området, som består av klosteret «Sant Pere de Rodes» slottet «Sant Salvado» fra 1300 tallet og landsbyen Santa Creu med sin Sant Fruitós kirke. Landsbyen har noen av Katalonias beste strender.

Dag 5: Port de la Selva – Llanca 12 km

På dagens vandretur fra El Port de la Selva blir det en krevende oppstigning til klosteret «Sant Pere de Rodes». Klosteret er fra det første århundre etter Kristus. Kristen doktrine betrakter Sant Pere de Rodes som en av de viktigste klostre i Spania. Derfra kan de som ønsker, vandre videre opp til ruinene av slottet «Castle of Sant Salvador», herfra får vi en fantastisk utsikt over Alt Emporda, over til Albera fjellene og langt inn i Pyreneene. Vi har også flott utsikt over «Bay of Roses» og hele Cap de Creus.  Vi vandrer ned til kystbyen Llançà for middag og overnatting.

Dag 6: Llanca – Portbou – Banyuls sur Mer 15 km

Tog fra Llançà til Portbou (10 minutter) hvor vi skal vandre fra i dag. Turen går nordover til flott utsikt over Pyreneene, den berømte toppen Canigou, Cap de Creus og Middelhavet som stiger opp i de vakre katalanske åser. Vi krysser grensen til Frankrike og går videre til den franske kystbyen Banyuls sur Mer.

Dag 7: Banyuls sur Mer – Collioure 16 km

Vi vandrer på rolige veier og på stier langs klippene til «Cap Béar» neset, utsikten er virkelig spektakulære. Det er et par steder hvor vi kan ta en pause for et bad og en svømmetur. Turen fortsetter på svingete vei gjennom vingårder som produserer regionens viner og til slutt når vi den vakre franske kystbyen Collioure. Avskjedsmiddag og overnatting.

Dag 8: Collioure – Barcelona – Oslo

Frokost på hotellet før transfer til Barcelona og hjemreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

16.06-23.06 2019

Kr 18 300,-

Kr 16 200,- uten fly

Kr 2 800,- i enkeltromstillegg

  • Fly t/r Oslo–Barcelona
  • Transfer fra/til flyplass
  • 7 overnattinger m/frokost på hotell
  • 6 middager og 6 pikniker/lunsjer med vin/vann
  • Togbillett Llanca – Portbou
  • Inngang Salvador Dali museum
  • Bagasjetransport
  • Guide

Moderat / kupert løype.

Spania -Frankrike fottur  16.06-23.06.2019

Vi flyr tur/retur med SAS.

SK4685  16JUN
OSLO BARCELONA  0700 1025

SK4686  23JUN
BARCELONA OSLO  1130 1450

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.