Skip to main content

Bordeaux - Gironde på egen hånd

Opplev Gironde på nært hold og alt Bordeaux har å by på, langs kanalene og atlanterhavskysten, gjennom vinmarker og furuskogene i Gascogne. Vi kunne heller ikke skrytt mer av sykkelveiene. Der venter 430 rolige og vakre kilometer, perfekt tilrettelagt for den gode sykkelopplevelsen. Avbrutt av utsøkt mat, vin og nøye utvalgte steder å tilbringe nettene.

Fulltekstsøk

Priser

Prisen for turen kr 16 900,- pr perosn fra 2 personer.

Prisen inkludere:

 • 7 netter på gode hoteller og gjestehus med frokost
 • 5 middager
 • Transfer dag 5 og dag 8
 • Båttur fra Arcachon til Cap Ferret dag 7
 • 2 vingårdsbesøk
 • Inngang til klosteret Sauve Majeure
 • Bagasjetransport
 • Sykkel med utstyr
 • Kart og rutebeskrivelse på engelsk
 • Telefonassistanse

 

Tillegg for høysesong kr 1 100,-
(Juli og August)

Enkeltromstillegg kr 4 200,- 

Leie av el-sykkel kr 1 500,-

Transport og fly

FLY:

 

På denne turen anbefaler vi å fly tur/retur Bordeaux (BOD).
Oliven Reiser tilbyr å booke din flybillett fra kr 4 900,-.

OPPMØTE:
Transport fra/til flyplassen er inkludert om dere møter opp til oppgitt avreisetidspunkt.
Ellers er oppmøte på første hotell.

 

Løypekategori

De fleste rutene våre er enkle å sykle og bør passe for alle som liker denne formen for aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste kategori. Her har enkelte dager noen flere og lengre bakker som du tar i ditt eget tempo.

Dagsprogram

 • Turens høydepunkter
  (du kommer til å elske):
  Utforske vingårdene i Entre-deux-Mers, St. Emilion og Sauternes
  Oppdag vakre Arcachonbuktens
  De langstrakte atlanterhavsstrendene

 • Dag 1: Bordeaux

  Velkommen til Frankrikes mest sykkelvennlige by. Nettverket av sykkelveier tar dere overalt i byen. Hva med den gamle bydelens fascinerende arkitektur og severdigheter, eller å nyte atmosfæren på en av caféene langs elven? Vår favoritt er vinmuseet.

  Utrolig mange restauranter å velge mellom når det er tid for middag. Natten tilbringes på et 3-stjerners hotell i Bordeaux sentrum.

 • Dag 2: Bordeaux til St. Emilion, 53 km

  «Den grønne veien» (Voie Verte) tar dere fra Bordeaux til det kjente vindistriktet St. Emilion, i hjertet av Entre-deux.Mers. Ruten går langs en gammel jernbanetrasé, hvor man fortsatt finner alle stasjonene. De har fått nytt liv, og kanskje dukker det opp en og annen fristelse. Videre fortsetter dere på pilgirmsveien the Chemin de Saint-Jacques-de-Compostelle, med mulighet for å besøke mesterverket Sauve-Majeure Abbey fra 1079 på veien. Vakre vingårder kommer tettere og tettere ettersom man nærmer seg det verdenskjente St. Emilion.

  Middag på restaurant, og overnatting i gjestehus midt i den gamle bydelen fra middelalderen.

 • Dag 3: St. Emilion til Fontet, 55 km

  Om dere liker middelalderbyer, så vil dere elske La Réole, akkreditert som ‘Ville d’Art et d’Histoire’. Det er store greier. Men byen har små, trange brosteinsgater og et historisk sentrum, vakkert plassert med utsikt over Garonneelevn og dalen nedenfor. Derfra triller dere langs Garonneelven til det herlige stedet som natten skal tilbringes.

  Middag og natt på et sjarmerende gjestehus med stor hage og svømmebasseng.

 • Dag 4: Fontet til Villandraut, 50 km

  Dagen byr på to muligheter langs ruten. Begge legger på ca. en time; Sauternes, aller mest kjent for sin dessertvin, hvor ruten er 15 km. Eller Château de Roquetaillade, som også er 15 km. Dagen tilbringes trillende gjennom den idylliske landsbygda langs Garonnekanalene.Syd i Garonne kommer man til den lille «katedrallandsbyen» Bazas, og der kan det anbefales en pause og spasertur. Bazas ligger langs pilgrimsruten, og den sjarmerende byen fra middlalderen krones med den UNESCO-beskyttede gotiske St. Johns katedralen.

  Middag og natt i et sjarmerende gjestehus med svømmebasseng.

 • Dag 5: Villandraut til Belin-Beliet, og så videre til Arcachon, 50km

  En liten transfer til Hosteins innleder dagen før man begynner ferden gjennom furuskogene i Gascogne. Snart kjenner man sjøbrisen idet man nærmer seg Arcachonbukten. Hvorfor ikke ta et stopp å oppleve den typiske lille havnebyen Biganos før dere setter hjulene mot fuglereservatet i Le Teich? Rundt Arcachonbukten er det et rikt dyre- og planteliv, og siste etappe til Arcachon byr på muligheten å besøke østersfarmene. Champagne, anyone?

  Middag ved stranden. 3-stjerners hotell i Arcachon

 • Dag 6: En tur rundt Arcachonbukten, 26km

  Nyt atmosfæren rundt bukten. Dagen er dedikert til å oppleve de livlige små butikkene land sandstrendene, og kanskje meditasjon i de fredfulle skogene? Her finner dere også Europas største sanddyne. Ruten er akkurat passe lang så dere skal få tid til å stoppe og oppdage.

  Denne ettermiddagen er det opp til dere å velge et sted for middag, blant nesten utallige muligheter. Så går ferden til en behagelig natt på hotellet.

 • Dag 7: Arcachon til Lacanau, 45 km

  På morgenen tar dere og syklene båten over bukten til Cap Ferret. Turen går videre langs halvøya, med Atlanterhavets brenninger på den ene siden, og buktens mer rolige strømninger på den andre. Vi anbefaler et besøk til østersfarmene og restaurantene dere finner langs buktens bredder, og ta gjerne turen opp i fyret. Det er viktig å huske badehåndkle denne dagen, for mulighetene og strendene er mange. Her er det også en stor meny av aktiviteter både til lands og vanns.

  Middag og natt på 4-stjerners hotell med svømmebasseng og spa.

 • Dag 8: Avreisedag, Transfer til Bordeaux

  Etter en god frokost (mener vi), er det dessverre over for denne gang.

  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kart

Kontakt oss