Fra Granadas smale gater, og verdensberømte tapasbarer, stopper vi underveis på vingårder drevet med lidenskap for god vin, og historiske steder som kan ta pusten fra noen og enhver. Du triller gjennom hvite landsbyer, langt fra turismens larm og trengsel, men helt innpå den ekte spanke gjestfriheten. Dette er Andalusia på sitt beste! 

Vårt siste stopp er vakre Sevilla. Hva med en fortausrestaurant, et glass med noe kaldt og tapas laget med stolthet og sans for den gode smak?

Dag 1: Oslo – Malaga – Granada

Ankomst Malagaog transfer til Granada. Byvandring for å se noen av de vakre stedene rundt katedralen. På kvelden besøker vi Alhambra, et symbol på estetikken og skaperkraften i det mauriske kongedømme. Overnatting i det historiske sentrum av byen.

Overnatting på Hotel Los Tilos

Dag 2: Granada—Tòzar—Fuente del Rey, 24 km

Transfer til Tòzar. Herfra sykler vi til den lille, sjarmerende byen Limones og videre i bølgende landskap til Fuente del Rey for overnatting. Vi avlegger et besøk på festningen «La Mota» med sitt imponerende tårn og gamle katedral, før vi avslutter dagens etappe.

Overnatting på Casa Fuente del Rey
og Hotel Torrepalma

 Dag 3: Fuente del ReyAlcaudete, 29/31 km 

På sykkel i kupert landskap til Castillo Locubin. Deretter nedover elven San Juan som vi følger frem til dagens mål, Alcaudete, med det majestetiske slottet tronende på toppen av landsbyen. Overnatting og felles middag.

Dag 4: AlcaudeteLuque — Castro del Rio, 46/50km 

I dag skal vi følge Via Verde langs innsjøen Salt Lake. Her er det mulig å se flamingoer. Vi sykler til den nedlagte jernbanestasjonen i Luque og videre til Baena for lunsj. Herfra på en lite benyttet vei til Castro del Rio, kjent for sin olivenolje og lokale håndverk laget av oliventre. Overnatting i et gammelt kloster. 

Overnatting på Castro del Rio

Dag 5: Castro del Rio — Cordoba, 43km 

Vi sykler på en likte trafikkert vei med noen stigninger for å komme til den romerske broen i Cordoba. Denne tar oss rett inn i det historiske senter. Hotellet ligger rett foran Cordobas berømte moske. Vi besøker den fantastiske moskeen med sin berømte katedral på innsiden.

Overnatting på Hotel Posada Vallina

Dag 6: Cordoba— Ecija, 59km 

På rolige veier til Ecija. En vakker liten by, også kalt byen med mange tårn. La deg forbløffe av de vakre bakgårdene, kirkene og alle tårnene. Byen oppleves som et friluftsmuseum. 

Overnatting på Hotel La Plateria

 Dag 7: EcijaMarchena — Sevilla, 50km 

Lettsyklet terreng omkranset av kornåkre og olivenlunder til Marchena. Transfer til Sevilla for overnatting i Andalucias vakre og spennende hovedstad. 

Overnatting på Hotel Don Paco

Dag 8: Sevilla  Oslo 

Transfer til flyplassen i Malaga for hjemreise til Norge.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Pris for 2020 er ikke satt enda, men kommer snart.
Forhåndspåmelding er imidlertid mulig for turen 18.-25.april, og en endelig bekreftelse kan gjøres når pris er informert dere.

 

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid før avreise.

  • Fly t/r Oslo – Malaga
  • Transfer fra/til flyplass
  • 7 overnattinger med frokost
  • 7 pikniker/lunsjer med vin/vann
  • 7 middager med vin/vann
  • Guide
  • Bagasjetransport
  • Sykkel med utstyr og følgebil

Moderat løype.

Granada-Cordoba-Sevilla 18.04-25.04.2020

SK6351  18APR
OSLO MALAGA                1600  2010

SK6352   25APR
MALAGA OSLO                1115  1515

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.