La de spanske Conquistadorene vise vei. Gjennom uberørt natur og landsbyer som får deg til å føle du har reist tilbake i tid. Sett deg på sykkelsetet og rull gjennom det autentiske og historiske Spania, og fall til ro hver kveld i vakre klostre, slott og palasser. For vet du ikke hva en Parador er, så vil vi gjerne vise deg hvorfor disse herskapelige hotellene er Spanias beste.

Du må unne deg god tid i Trujillo! En by så full av historie og skjønnhet. Middagen spiser vi på et av Spanias vakreste torg, Plaza Mayor.

Dag 1: Oslo – Madrid

Transfer til Oropesa, ca 2 timer. Paradoren vi bor på i Oropesa, ble bygget i det 13. århundre og reist på tuftene av det gamle palasset som hadde blitt ødelagt i løpet av gjenerobringen. Inntil det 18. århundre var det hjemmet til Álvarez de Toledo familien, grevene av Oropesa. Palasset ble omgjort til en Parador i 1930, det første historiske og kunstneriske monument i Spania som blir brukt på denne måten. Oropesa er en liten hyggelig by med utsikt til landskapet vi skal sykle gjennom neste dag. Og ikke minst Sierra de los Gredos-fjellene. Middag på paradoren.

Overnatting på Parador de Oropesa.

Dag 2: Oropesa – Jarandilla de la Vera 68 km

Vi sykler ut av byen Oropesa og ut på det storslåtte slettelandet mot de imponerende fjellene i Gredos. Dette området, like sør for fjellkjeden, er bare rundt 400 meter høyt og kjennetegnes for sin rikdom på vann og behagelige, milde vintre. Slettelandet er svært frodig, med stor grønnsaksproduksjon og tobakkplantasjer, okser og sau. Vi sykler på rolige veier og kommer nærmere og nærmere de høye fjellene i Gredos, som er 2592 meter på sitt høyeste ved Almanzor. Etter ca 32 km og lengst nord på ruta vår, kommer vi inn i Extramadura rett sør for Madrigal de la Vera. Her stiger landskapet slik at terrenget er mer kupert og svingete den siste delen av dagen – og enda vakrere. 4 km stigning opp til herlig hagelunsj i nærheten av Villanueva de la Vera. Og i Robledilla de la Vera passer det utmerket med et barstopp. Sjarmerende landsbyer er spredt i det frodige landskapet, og vi ankommer den mest kjente av de, Jarandilla de la Vera. Vi overnatter på paradoren her, som i det 15. århundre var slottet hvor Carlos V bodde under byggingen av klostret i Yuste. Middag på paradoren.

Overnatting på Parador de Jarandilla de la Vera.

Dag 3: Rundtur til Monasterio de Yuste 23/38km

Etter en flott frokostbuffé sykler vi langs foten av fjellene Gredos og utforsker områder fulle av oliven- og frukttrær, samt strie elver. Etter vel 10 km bærer det opp 2 km til klosteret Monasterio de Yuste som ble grunnlagt i 1408 av en gruppe munker. Senere fikk det kongelig tilknytning. Det var her Carlos den V hvilte de siste årene av sitt liv etter at han hadde plassert tronen til sin sønn Felipe II. Klosteret er vanligvis stengt på mandager. Derfra videre inn i et populært og svært frodig vandreområde, hvor alle elvene kommer ned fra fjellene. Etter 18 km stopper vi i lille, vakre og gamle Garganta la Olla for forfriskninger. Så 5 km mot lunsj, hvor vi nyter mat hos en lokal bondesom serverer typiske retter fra området. For de som vil slippe lange bakker hjem til Paradoren, er det transfer med privat buss tilbake på ettermiddagen. Middag på egenhånd.

Overnatting på Parador de Jarandilla de la Vera.

Dag 4: Jarandilla de la Vera – Plasencia 50km

Opp og ned de 14 km til Jaraiz de la Vera hvor det er det barstopp. Så flater det ut og landskapet forandrer seg. Gjennom idylliske Torremenga og nedover til Tejeda de Tietar, hvor piknik dekkes opp i olivenhagen til bareieren. Herfra er det stort sett enkelt sykkelterreng mot Plascencia, nok en gammel og vakker paradorbygning rett ved gamlebyen. Vi anbefaler å besøke gamlebyen og et av torgene før middag! Middag på paradoren.

Overnatting på Parador de Plasencia.

Dag 5: Plasencia – Monfragüe  38km

Starter først kl 10.30 i dag, slik at dere kan rekke en eventuell morgentur i gamlebyen. Vi begynner dagen med en transfer med privat buss ut av byen (ca 10 km) og opp til høydene hvor vi sykler inn i nasjonalparken Monfrague. Dette er et av de absolutt mest ettertraktede og beskyttede områder i Spania (for fugleinteresserte; Ta med kikkert!). Vi stopper i Villareal de San Carlos for forfrikninger. Så ned til elva Tejo, en av de to store elvene som renner ut i Atlanterhavet på Portugals vestkyst rett syd for Lisboa. Fra broa i dalbunnen går det svakt opp til Gribbfjellet, hvor vi stopper ved utsiktspunktet her. Dette er områder for forskjellige sjeldne gribbarter, kongeørn og falker. Middag på hotellet.

Overnatting på Hospedería de Monfrague

Dag 6: Monfrague -Trujillo 40km

På nesten trafikkfrie veier gjennom gressganger, eik- og korktrærlunder. . Her avler de ville okser til tyrefekting, samt den berømte sorte “Iberico” gris, som går fritt rundt og spiser eikenøtter for å ende sine dager som den fantastiske Iberico-skinken. Dette er det typiske langstrakte, om vinteren ugjestmilde, om sommeren gloheite Extramadura. På vår årstid helt annerledes.Transfer fra elvebredden ved Tajo til paradoren, en restaurert gammel klosterkirke og kloster. Dere må unne dere god tid i Trujillo! Du blir nok overrasket over å finne en slik by; full av historie og skjønnhet midt i et svært tynt befolket område. Trujillo ble velstående takket være at mange av de første oppdagelsesreisende og conquistadorene av Amerika opprinnelig var fra dette området. Og da de kom tilbake viste de generøst sin rikdom og suksess. Middagen spiser vi på kanskje det vakreste torget i Spania, Plaza Mayor i Trujillo.

Dag 7: Trujillo – Cáceres 45km

Ut av Trujillo, 9 km mot Cumbre. Vakkert flatt landskap, smale idylliske veier innrammet av steingjerder. Raskt er vi ute på landet. Fra Cumbre sykler vi mot Santa Marta de Magasca. Fincaene ligger som små husklynger spredt over dette for oss litt sjeldne landskapet. I Santa Marta finner vi fram til baren i landsbyen. Piknik i nærheten av Santa Marta. Så ned mot elva Santa Maria og vakkert opp igjen 2 km. Etter ca 45 km når vi hovedveien 4 km etter Los Arrogatos. Herfra blir det privat buss inn til byen og paradoren. Middag på paradoren.

Cáceres opplevde sin storhetstid under den katolske kong Ferdinand og dronning Isabell, da byen spilte en viktig rolle under oppdagelsen av Amerika. I byens gamle bydel finner vi flere palass og herskapshus omringet av mauriske palasser bygget av de arabiske Almohadene, og ved siden av disse finner man romerske ruiner. Dette har gjort at Cáceres har blitt kategorisert som ”World Heritage City” av Unesco, som den tredje største samlingen av monumenter i Europa. Cáceres er også en universitetsby med viktige musikk- og teaterfestivaler.

Overnatting på Parador de Cáceres.

Dag 8: Cáceres – Oslo

Transfer til Madrid og fly hjem til Oslo.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Bestill

Fakta

Kr 21 900,-

Kr 18 900,- uten fly

 

Kr 2 800,- enkeltromstillegg

Kr 1 000,- leie av elsykkel

 

NB: Kun lokal guide på denne turen.

 • Fly tur/retur Oslo-Madrid
 • Transfer fra/til flyplassen
 • 6 overnattinger på svært gode paradorer med frokost
 • 1 overnatting på hotell med frokost
 • 6 middager med vin/vann
 • 6 lunsjer med vin/vann
 • Guidet tur i Trujillo
 • Inngang til klosteret Yuste
 • Guider
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Sykkel og hjelm

 

NB: Kun lokalguide på denne turen.

Moderat løype

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste kategori. Her har enkelte dager noen flere og lengre bakker som du tar i ditt eget tempo.

Herskapelige Spania 27.09-04.10.2019

Vi flyr med Lufthansa tur/retur

LH2457 27SEP

OSLO-MUNCHEN            0740   0950

LH1802 27SEP

MUNCHEN-MADRID      1145   1425

LH 1801 04OCT

MADRID-MUNCHEN  1155   1420

LH 2454 04OCT

MUNCHEN-OSLO         1555   1805

 

Bagasjeinformasjon

Lufthansa

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 23 kg
 • 1 stk. håndbagasje maks. 55x40x23 cm
 • Maks. total vekt håndbagasje: 8 kg