Fra parador til parador. En unik sykkeltur i Extremadura, vest i Spania. Du kan glede deg til å bo på førsteklasses paradorer – som er gamle restaurerte klostre, slott og palasser, med århundrer av historie.

Du må unne deg god tid i Trujillo! En by så full av historie og skjønnhet. Middagen spiser vi på et av Spanias vakreste torg, Plaza Mayor.

Samtlige overnattingssteder holdt en høy standard, og alle hadde vennlig og dyktig betjening.

Dag 1: Ankomst Madrid

Transfer til Oropesa på egen hånd. Ta gjerne tog, turen tar ca. 2 timer. Paradoren dere bor på i Oropesa, ble bygget i det 13. århundre og reist på tuftene av det gamle palasset som hadde blitt ødelagt i løpet av gjenerobringen. Inntil det 18. århundre var det hjemmet til Álvarez de Toledo familien, grevene av Oropesa. Palasset ble omgjort til en Parador i 1930, det første historiske og kunstneriske monument i Spania som blir brukt på denne måten. Oropesa er en liten hyggelig by med utsikt til landskapet dere skal sykle gjennom neste dag. Og ikke minst Sierra de los Gredos-fjellene. Hvis tid, ta dere en tur på det vesle torvet i byen for forfriskninger.

Dag 2: Oropesa – Jarandilla de la Vera 67 km

Dette er den lengste sykkeldagen. Dere sykler ut av byen Oropesa og ned på det storslåtte slettelandet mot de imponerende fjellene i Gredos. Dette området like sør for fjellkjeden, er bare rundt 400 meter høyt og kjennetegnes for sin rikdom på vann og behagelige, milde vintre. Slettelandet er svært frodig, med stor grønnsaksproduksjon og tobakkplantasjer, okser og sau. Dere sykler på rolige veier og kommer nærmere og nærmere de høye fjellene i Gredos som er 2592 meter på sitt høyeste ved Almanzor. Etter ca 32 km og lengst nord på ruta vår kommer dere inn i Extramadura rett sør for Madrigal de la Vera. I Madrigal kan det passe med en barstopp. Herfra stiger landskapet slik at terrenget er mer kupert og svingete den siste delen av dagen – og enda vakrere. Dere kan spise lunsj i Villanueva de la Vera om dere ønsker, restaurant Llano Tinteo kan anbefales. Videre vestover, i Robledilla de la Vera kan det passe med en stopp. Sjarmerende landsbyer er spredt i det frodige landskapet, og dere ankommer den mest kjente av disse, Jarandilla de la Vera. Paradoren dere overnatter på var i det 15. århundre Carlos V’s slott – her bodde han under byggingen av klostret i Yuste.

Dag 3: Jarandilla de la Vera – Plasencia 59/69km

Opp og ned de 14 km til Jaraiz de la Vera. I Jaraiz eller Torre Menga kan det passe med en stopp. Så flater landskapet ut og forandrer seg. Gjennom vesle Torre Menga og nedover til Tejeda de Tietar hvor det kan passe med lunsj. Vi anbefaler også en liten rusletur i Tejeda. Herfra er det stort sett enkelt sykkelterreng mot Plascencia og nok en gammel vakker paradorbygning i gamlebyen. Oppsøk gamlebyen og et av torgene.

Dag 4: Plasencia – Torrejon del Rubio (Monfragüe)- 44km

Vi anbefaler en morgentur i gamlebyen om dere ikke rakk det dagen før. Dagens sykkeltur tar dere gjennom Nasjonalparken Monfragüe. Dette er et av de absolutt mest ettertraktede og beskyttede områder i Spania. Dere er nå ved Europas mest kjente sted for rovfugler (for fugleinteresserte; ta med kikkert!). Vi anbefaler stopp på et par utsiktspunkter. Keiserørn, svart stork og div gribbarter er blant attraksjoner her. Etter nasjonalparken kan det passe med en stopp i Villareal de San Carlos. Videre ned til elva Tejo, en av de to store elvene som renner ut i Atlanterhavet på Portugals vestkyst rett syd for Lisboa. Fra broa i dalbunnen går det svakt opp til Gribbfjellet, hvor det kan stoppes på utsiktspunktet her. Derfra relativt flatt, svingete, smalt og flott inn til landsbyen Torrejon. Herfra hotellet som ligger landlig til.

Dag 5: Monfragüe – Trujillo 48km

I dag er sykkelturen enkel og går gjennom vakkert landskap på en nesten trafikkfri vei i flott naturlandskap, preget av vakre blomster og fugler. Et flott område med gressganger samt eike- og korketrær. Her avler de ville okser til tyrefekting, samt den berømte sorte “Iberico” gris, som går fritt rundt og spiser eikenøtter for å ende sine dager som den fantastiske Iberico-skinken. Dette er det typiske langstrakte, om vinteren ugjestmilde, om sommeren gloheite Extremadura.

Dere må unne dere god tid i Trujillo! Byen er full av historie og skjønnhet midt i et svært tynt befolket område. Trujillo ble velstående takket være at mange av de første oppdagelsesreisende og conquistadorene av Amerika opprinnelig var fra dette området. Middagen kan dere nyte på kanskje et av de vakreste torg i Spania.

Dag 6: Trujillo – Cáceres 55km

Ut av Trujillo. Vakkert flatt landskap, smale idylliske veier innrammet av steingjerder. Raskt er dere ute på landet og sykler mot Santa Marta de Magasca. Fincaene ligger som små husklynger spredt over dette for oss litt sjeldne landskapet. I Santa Marta kan det passe med en stopp på det vesle torget i landsbyen. Videre ned mot elva Santa Maria og videre til Cáceres. Delikatessebutikk vis a vis teatret i Cáceres (5 min gange) anbefales for de som ønsker å kjøpe med seg noen godsaker hjem. Oppsøk Plaza Mayor for forfriskninger! Cáceres opplevde sin storhetstid under den katolske kong Ferdinand og dronning Isabell, da byen spilte en viktig rolle under oppdagelsen av Amerika. I byens gamle bydel finner vi flere palass og herskapshus omringet av mauriske palasser bygget av de arabiske Almohadene, og ved siden av disse finner man romerske ruiner. Dette har gjort at Cáceres har blitt kategorisert som ”World Heritage City” av Unesco, som den tredje største samlingen av monumenter i Europa. Cáceres er også en universitetsby med viktige musikk- og teaterfestivaler.

Dag 7: Cáceres – Madrid

Transfer tilbake til Madrid på egen hånd.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kr 10 300,- per person fra 2 personer
Kr 1 900,- i enkeltromstillegg
Kr 1 500,- leie av elsykkel

Kr 1 900,- tillegg for halvpensjon

NB! Denne turen kan ikke sykles i juli & august pga høye temperaturer.

  • 6 overnattinger på 5 parador-hoteller m/frokost
  • Gode 24gir hybridsykler m/utstyr
  • Transfer dag 4
  • Detaljert kart/rutebeskrivelser
  • Telefonassistanse
  • Bagasjetransport

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer

Tilleggstjenester

  •  Ekstra natt i Madrid på forespørsel

Moderat løype

Fly til Madrid og toget videre til Oropesa ( 1 time og 45 min). Tilbake fra Caceres går det også tog til Madrid ( 3timer og 30min).