Har du latt deg fascinere av «Downton Abbey» og «Med hjartet på rette staden»? Da gir vi deg «I hjertet av England». Vi tar deg med på en sykkelreise gjennom det engelske landsbylivet med tradisjonelle puber, duggfriske fristelser, idylliske landskap og herskapelige eiendommer.

Vi gjør et stopp på Highclere Castle, kjent fra nettopp Downton Abbey. Våre veier går fra inspirerende Oxford til romerske Bath. Dersom du ikke har hørt om Cotswolds, så vil du huske det etter denne reisen. Den vakre nasjonalparken er i England klassifisert som «Area of Outstanding Natural Beauty».

Godt fornøyd. Guiden var kunnskapsrik, morsom, og tilgjengelig for prat og spørsmål.

Dag 1: Oslo – London Oxford

Transfer til hotellet i Oxford. Derfra vandrer vi sammen til den lokale puben for velkomstmiddag og hyggelig ølsmaking.

Overnatting på Keble College

Dag 2: Oxford – Burford   42km

Ut på sykkel for å utforske Oxfords spennende historie og lete opp dens skjulte perler, besøke universitetsbygninger og beundre utsikten over byens mange spir. Lunsj ved et av de mange vertshus underveis. Videre langs fredelige veier inn i Cotswolds for overnatting i Burford; en av Englands vakreste middelalderbyer.

Overnatting på The Golden Pheasant

Dag 3: Burford – Bibury   37km

Reisen fortsetter i Cotswolds, via idylliske og godt bevarte landsbyer, med kurs for Northleach. Lunsj her og anledning til å besiktige byen. Videre langs bedagelige landeveier mot Chedworth Roman Villa; en arkitektonisk skatt og blant de største romerske ruiner i Storbritannia. Du avslutter dagen rullende langs elven Coln til Bibury for overnatting.

Overnatting på The Swan Hotel.

Dag 4: Bibury – Tetbury   40km

Dypere inn i distriktet, gjennom pittoreske landsbyer til livligere Cirencester; den største byen i Cotswolds. Tre viktige romerske veier møttes her og byen hadde et forum, en basilika og et amfiteater. Sistnevnte ligger i dag i utkanten av byen og har vært gjenstand for utgravinger på 1800–tallet og 1960–tallet. Ull, veving og handel med ullstoffer har, sannsynligvis siden romersk tid, vært kilden til byens rikdom. Lunsj her før veien går videre i fredfullt landskap til Tetbury og overnatting her. Tetbury er kjent for sitt store og mangfoldige utvalg av spesialbutikker, mange er høyt verdsatt og priset for sin kvalitet og personlige service.

Overnatting på The Snooty Fox.

Dag 5: Tetbury – Corsham  46km

En sykkeldag for utforsking av byer og landsbyer i distriktene Gloucestershire og Wiltshire. Vi er aldri langt unna den romerske veien «The Fosse Way»  som strekker seg fra Lincoln til Bath.  Lunsjstopp i vakre Castle Combe. Turen fortsetter mot Corsham og underveis vil du oppleve noen av de sjeldne og bortgjemte perlene denne delen av landet kan by på. I Corsham venter en god aften med lokal mat, dertilhørende drikke og overnatting.

Overnatting på The Methuen Arms.

Dag 6: Corsham – Bath, 42km

Fra Corsham er det kort sykkelavstand til den autentiske landsbyen Lacock, kjent som kulisse fra en rekke TV-produksjoner og storfilmer; «Downton Abbey», «Stolthet og fordommer» og «Harry Potter» –for å nevne noen.

Deretter følger vi kanalen videre, kanskje med et stopp eller flere, ved et av de mange vannhull langs vannveien, før ankomst Bath og overnatting.

Overnatting på The Bird

Dag 7: Bath

En dag til fots i denne aristokratiske byen. Her kan vi anbefale å nyte byens rike historie og kanskje ta et bad i en av byens naturlige varmekilder, oppdaget av kelterne og romerne for mer enn 2000 år siden. Ellers i vakre Bath er det hyggelig å rusle rundt i parker, gågater, langs elven eller i butikker. Muligheten til å besøke Stonehenge denne dagen, mot et tillegg i prisen. Vi tipser deg også gjerne om gode lunsj- og middagsteder, sjarmerende puber og annet du måtte begjære denne siste turdagen.

Overnatting på The Bird

Dag 8: Bath – London Oslo

Frokost på hotellet før transfer til flyplassen for hjemreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Tur 2020 

22.07–28.07  

 

Pris kr 20 900,- 

Uten fly kr 18 900,- 

Enkeltromstillegg kr 3 900,- 

 

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid før avreise.

 • Fly t/r Oslo -London
 • Lokal engelsktalende sykkelguide
 • Transfer fra/til flyplassen
 • 7 overnattinger på hotell med frokost
 • velkomstdrink
 • ølsmaking
 • 5 lunsjer u/drikke
 • 4 middager u/drikke
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Sykkel m/utstyr og hjelm
 • Mappe med detaljerte kart og rutebeskrivelser
 • Inngang til Corinium Museum, Collage i Oxford, Bodlein Library og Divinity Hall, Inngang til Corinium Museum
 • Lokal sykkelguide. 
Ikke inkludert
 • Drikke til maten
 • Inngang til Lacock Abbey-Fox Talbot Museum og landsby
 • Inngang til Stonehenge guidet med lydopptak
 • Inngang til Chedworth Roman Villa

NB! Kun lokalguide på denne turen

Moderate rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Her har enkelte dager noen flere og lengre bakker som du tar i ditt eget tempo.

I Hjertet av England 21.07-28.07

Ankomst og avreise med SAS tur/retur –  Heathrow (Terminal 2)

SK 803  21 JULI  OSLO-LONDON HEATHROW 0755 0920

SK 810  28 JULI  LONDON HEATHROW-OSLO 1730 2040

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger,
eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

Bagasjeinformasjon
SAS
 • 1 stk. innsjekket bagasje:
  maks. totalvekt 23 kg
 • 1 stk. håndbagasje:
  maks. 55x40x23 cm
 • 1 liten ekstra eiendel:
  maks. 40x15x30 cm
 • Maks. total vekt: 8 kg