Fra en sykkelfri start i Barcelona, går veien videre langs enkel rute; fra høye fjell ned til hav og strand. Gjennom variert landskap som skog, åkre, rismarker og sumpområder.

Langs elven Ter med sine mange interessante arkitektoniske perler, gamle industrielle bosettinger, bruer, dammer, sluser og kanaler. Ripoll og San Joan de les Abadesses kjent for sine gamle romerske kloster. Girona og de jødiske kvartaler og historiske sentrum. De siste dagene nyter vi på kysten med flotte strender og lune, deilige viker. 

 

Super form for ferie, alt tilrettelagt, hyggelig og flinke folk som ivaretok oss og som hadde funnet utrolig fine lokale steder.

Dag 1: Oslo – Barcelona

Ankomst Barcelona, hvor vi møter den lokale guiden Anna. Transfer til Barcelona hvor vi sjekker inn på hotellet. Middag på hotellet og orientering om ukas sykkeltur.

Dag 2: Barcelona – Set Cases – Ripoll, 47 km

Frokost på hotellet før vi kjører til Set Cases. Lunsj i denne hyggelige byen før vi setter oss på sykkelen for en behagelig start nedover mot den hyggelige byen Camprodon, her tar vi en titt på den flotte broen over elven Ter. Videre følger vi «den grønne veien» og ruller videre til Ripoll på gamle jernbanetraseer som er gjort om til sykkelstier. Her finner vi bl.a. det flotte Benedictinerklosteret Santa Maria de Ripoll. Middag på hotellet.

Dag 3: Ripoll – Olot, 48 km

Vi starter dagen med 12 kilometer på «den grønne veien» til Sant Joan de les Abadesses. I den gamle bydelen kan vi besøke et gammelt romansk kloster. Videre sykler vi til Garrotxa’s vulkanske landskap med det beste eksempelet på vulkansk landskap på den Iberiske halvøy. Mer enn 40 vulkanske soner og over 20 lavastrømmer. Fjellandskapet, solen og klimaet gir stor variasjon i landskapet. Videre til Olot og lunsj på Hotel Mas Garganta. Olot var på 1800 tallet kjent for sin tekstilindustri, noe som førte til en oppstart av Olot Kunstskole og en oppblomstring av lokale kunstnere. Ta gjerne en tur i gamlebyen hvor vi kan oppleve små hyggelige butikker og kunstgallerier. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 4: Olot – Girona, 57 km

I dag sykler vi langs gamle jernbanespor i den vakre dalen La Vall d’en Bas. Området blir kalt det katalanske Sveits, med flotte utsiktspunkter og typiske små landsbyer som; Sant Privat d’en Bas og Hostalets d’en Bas. Joan serverer oss piknik i Angles denne dagen. Etter «toppen» Coll d’en Bas følger dere elvedalen Burgent til La Cellera hvor elven Ter tar dere helt inn til hjertet av byen. Girona er en vakker gammel by og en rusletur i gamlebyen anbefales. Besøk gjerne de jødiske kvartalene og den store katedralen, som ble påbegynt allerede på 1100 tallet. Sto helt ferdig på 1800 tallet. Middag på egenhånd denne dagen.

Dag 5: Girona – Sant Feliu, 47 km

I dag følger vi den behagelige sykkelveien langs gamle jernbanespor og stopper langs veien for lunsj på Restaurant «Ca La Maria». Etter lunsj sykler vi mot Sant Feliu som er en deilig havneby av kulturell og historisk betydning. Tidligere en gammel fiskerlandsby. Landskapet er fullt av kontraster. Kysten byr på klipper, små deilige bukter og sandstrender. Overnatting ved stranden Sant Pol. Middag på hotellet.

Dag 6: Sant Feliu – Calella de Palafrugell, 33 km

Etter frokost sykler vi langs kysten med besøk i små fiskerlandsbyer og passerer noen av de mest populære stedene på Costa Brava kysten, Platja d’Aro og Castell d’Aro. Moderne Platja ligger rett ved Castell d’Aro som er det historiske sentrum og har bevart sin middelalderske sjarm. Strandpromenader, endeløse strender og idylliske viker. I dag nyter vi tapaslunsj i Montras.
Fra Palamos som også ligger ved havet sykler vi på «grønne veier» til Calella de Palafrugell som har bevart sin orginale sjarm. Byen har fine strender, et bugnende marked og er en hyggelig opplevelse. Middag og overnatting på Hotell Mediterrani.

Dag 7: Calella de Palafrugell, 37 km

Rundløype nordover på Costa Brava kysten. Besøk i vakre landsbyer som Petellada og Ullastret.
I nærheten av middelalderbyen Peretallada tilberedes piknik for oss. Gjennom Toscana-liknende landskap nær Pals fra 900 tallet med mandeltrær og oliventrær langs ruta. Pals er en svært hyggelig liten by med noen små restauranter. Videre gjennom naturlige våtmarksområder og rismarker. Vinsmaking og omvisning på vinhuset Mas Oller. Tilbake til Calella for overnatting. Middag på restaurant.

Dag 8: Calella de Palagrugell – Barcelona – Oslo

Frokost på hotellet før transfer tilbake til Barcelona og avreise.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 19 900,-

Kr 16 900,- uten fly

Kr 2 800,- enkeltromstillegg

Kr 1 300,- leie av elsykkel

 • Fly t/r Oslo – Barcelona
 • Transfer fra/til flyplass
 • 7 netter med frokost på hoteller
 • 6 lunsj med vin/vann (piknik eller restaurant)
 • 6 middag med vin/vann
 • Vinsmaking
 • Sykkel m/utstyr
 • Guider
 • Bagasjetransport

Enkel løype

Katalonia 02.07-09.07.2019

SK4685  02Juli 2019  Oslo-Barcelona  08:30-11:55
SK4686  09Juli 2019  Barcelona-Oslo  12:45-16:05

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold, ta kontakt med oss.

Bagasjeregler SAS;

 • 1 Bagasje à 23 kg
 • 1 håndbagasje à 8kg