Denne fascinerende franske øya med en tøtsj av italiensk kan sjarmere alle – uansett alder. Her er korte avstander fra kyst til fjell, fra idylliske sandstrender til stupbratte klipper og dessuten et svært behagelig klima. Korsikanerne er svært stolte av øya si’ og tilbyr det meste for deg som drømmer om variert natur, karakteristisk lokalkultur, historie, kulinariske storhetsøyeblikk, sol og varme.

Historisk er Korsika en ung franskmann, ca 250 år, og har en langt lengre historie med Italia. Vi ser det i matlagingen som er en herlig miks av det franske og italienske kjøkken. Korsika er en vill skjønnhet som det er lett å forelske seg i!

Korsika, vakkert og dramatisk.

Dag 1: Bastia

Individuell ankomst. Om du får anledning, er det verdt å besøke den gamle havna og festningen. Fra gamlebyen er det fantastisk panoramautsikt over havet og omgivelser. Middag anbefales å innta i den svært livlige atmosfæren i havna.

Dag 2: Bastia-Canari 59km – 381 høydemeter/79km – 358 høydemeter

Sykkelstart på østsiden av Kapp Korsika, bare et steinkast fra sjøen. Deretter krysses øya for så å løpe ut på vestkysten med sine dramatiske klipper. Ruten preges av fordums klostre, møller og et landskap som også inkluderer små, sjarmerende fiskehavner.

Dag 3:  Canari-Saint-Florent 31km- 306 høydemeter/48km-524 høydemeter

Dagens etappe går sørover mot Saint-Florent. Du passerer landsbyen Patrimonio, berømt i hele Korsika for sine vingårder. Stopp for smaksprøver er selvfølgelig mulig. Ved ankomst Saint-Florent bør borgen i byen besøkes, og en rusletur rundt havnen med sine smågater bør sette deg i stemning.

Dag 4: Saint-Florent-Monticello 48 km- 363 høydemeter/69km- 458 høydemeter /80km-683 høydemeter

I hjertet av «ørkenen» des Agriates i dag. Fra grend til grend, krysser du denne flotte «ørkenen» dekket av Maquis-vegetasjon; middelhavslandenes eviggrønne busker og små trær med den særegne og fantastiske lukta når den står i blomst. Tilbake til kysten er du straks ved din neste innkvartering, ikke langt fra Ile Rousse.

Dag 5:  Monticello – Olmi Capella 30km- 1093 høydemeter/44km- 1089 høydemeter/57km- 1088 høydemeter

Sykkeldag i de vakre landsbyene i Balagne-regionen; små og alle med hver sin særegne sjarm. På rolige veier i fjellområdene, langt unna de travle badestedene – for her har tiden stått stille.

Dag 6: Olmi Capella-Accendi Pipa 48km- 922 høydemeter/61km- 919 høydemeter/73km-922 høydemeter

Fortsatt i Balagne-regionen med flere oppdagelser før du følger naturreservatets grense og ankommer elvedalen Golo.

Dag 7: Accendi Pipa-Lucciana 34km- 284 høydemeter/53km- 745 høydemeter/57km-876 høydemeter

Siste dagen gir deg to rutevalg; enten gjennom landsbyene i Nebbiu-regionen eller gjennom Castagniccia-regionen, begge kjente for sine mange kapeller og ruvende kastanjeskog. Glente, en fugleart i haukefamilien, er utbredt i dette området – og kanskje følger den deg helt til din siste overnatting?

Dag 8: Lucciana

Frokost og hjemreise. Hvis du/dere hører i resepsjonen på hotellet så kan de kjøre dere til flyplassen i Bastia, det tar ca 5 min.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 9 900 ,- per person fra 2 personer

Kr 3 100,- i enkeltromstillegg

Kr 1 100,- leie av elsykkel

Turen anbefales ikke i juli/august grunnet mye trafikk og at det er veldig varmt. Pristillegg i juli/august kr 700,

  • 7 netter på 2 og 3 stjerners hotell/gjestehus med frokost
  • 21 gir hybridsykkel med sideveske
  • Veibeskrivelse og kart på engelsk
  • Bagasjetransport mellom hoteller
  • Telefonassistanse

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer
  • Turistskatt

Ankomstdag: Valgfri

Anbefales ikke i juli/august grunnet mye trafikk og at det er veldig varmt.

NB! Depositum på syklene vil bli krevd av samarbeidspartner når syklene blir levert ut. Dette gjøres ved at de tar å holder av et beløp på kredittkortet deres. Dette blir ikke trukket av kontoen, og blir slettet igjen etter at syklene er levert tilbake i den stand dere fikk de i.

Hybridsykkel: depositumet € 500.

El-sykkel: depositumet € 1000.

Kupert løype. Flere av dagene har valgfri distanse. Det må uansett beregnes endel bakker.

På Koriska er det ikke sykkelveier, så man sykler på småveier og større veier der biler også kjører. Det kan være mye trafikk i høysesong, men bilistene er flinke til å ta hensyn.

Kan fly til både Bastia og Ajaccio.

Transfer fra/til flyplass kan ordes. Ta kontakt for pristilbud.