Nord i landet ligger disse øyene som perler på ei snor! Med sine sjarmerende middelalderbyer og bedagelige atmosfære kan du glemme alt kjas og mas. Hopp i det azurblå havet, kjenn luktene fra det fruktbare jordsmonnet, smak de lokale råvarene som vin, oliven og fiken.

På sykkelsetet møter du spennende historie, arkitektoniske skatter og gode lunsjbord. Alltid kort vei til deilige bademuligheter, enten på nydelige strender eller fra båten. Dere seiler fra øy til øy hver dag, og den ene øyjuvelen etter den andre kapper om å skinne for deg! 

Flott sykkelrute – svarte absolutt til forventningene. Kjempeflott område.

Dag 1: Oslo – Pula – Opatija

Ankomst Zagreb flyplass og transfer til Opatija. Middag og overnatting på båten i Opatija og seiling til Krk tidlig neste morgen.

Dag 2: Krk – Dobrinj – Vrbnik – Krk, 43 km/49 km

Båten seiler til Krk tidlig morgen, og etter frokost gjøres syklene klare for første tur. I dag sykler dere på veier omgitt med kastanje og fikentrær mot landsbyen Dobrinj. Etter Dobrinj vil dere passere dalen med vinmarker før dere når den unike og hyggelige byen Vrbnik. Her blir det vinsmaking hos Nada, før lunsj inntas i restauranten like ved. Byen Vrbnik er kjent som museumsbyen, og er bygd på en 50 meter høy stein. Byen er også kjent for de gode Zlahtina vinene. Etter god lunsj og avslapning sykler vi videre mot Krk hvor det blir overnatting.

Dag 3: Rab – Kastel – Rab – Kamparsko Polje – St. Mara – Rab – 19 km/39 km

Vi seiler mot øya Rab. Rab kan vise til gammel historie, koselige butikker og restauranter. Ved ankomst gjøres det klart for sykling langs den vakre kysten av Rab. Kaffestopp ved «kunstkafeen», før dere sykler tilbake til Rab by. Videre innover på øya, for deretter ut til kysten igjen. Vi gjør et badestopp og slapper av en stund før vi sykler inn mot byen igjen. Vakker sti inn mot festningen, og vi bærer syklene opp til gamlebyen og ser oss om. Lunsj i Rab by. De som ønsker å sykle mer blir med på tur til Mera hvor det er nydelige bademuligheter.

Dag 4: Tovarnele – Novalja – Mandre – 37 km.

Etter en kort seilingstur ankommer vi den lille landsbyen Tovarnele på øya Pag. Pag kan vise til et nydelig landskap med variert natur. Øya er også kjent for den berømte Pag osten, og det forundres ikke hvis dere støter på en salgsbod på veien. Turen tar oss gjennom landsbyen Lun med tusen år gamle oliventre og de mange steingjerder som ble bygd for å beskytte mot vind. Det kan være sauer i veien, så vær forsiktig når dere sykler! Vi ankommer så kystbyen Novalja, og det er tid for kaffestopp i denne yrende lille byen. Videre på sykkel og på neste etappe vil dere oppleve det spesielle landskapet og lyset som øya kan vise til. Lunsj og vinsmaking i Kolan, før vi ruller videre mot Mandre og båten. Vi seiler til den lille vakre øya Ilovik hvor roen garantert senker seg.

Dag 5: Ilovik – Mali Losinj – Cikat – Veli Losinj- Mali Losinj, 20km/30km

Ilovik er en liten perle i øyrike. Landsbyen har et lite sentrum men noen få restauranter, butikker samt noen få overnattingssteder. Her slapper man av med bad eller andre sysler i rolige og vakre omgivelser.

Lunsj og muligheter for badestopp på overfarten til Mali Losinj. Vi losser syklene ved ankomst Mali Losinj og sykler til den koselige lille byen Veli Losinj. Tid for kaffestopp mens vi nyter det yrende livet og den vakre vesle byen. Muligheter for badestopp langs veien på veien tilbake mot Mali Losinj med sine mange kafeer og fargerike bygninger. Mulighet for å besøke biologisk hage på ettermiddagen for innføring i urter og planter, samt hilse på eselet Dragan som bor her.

Dag 6: Mali Losinj – Osor – Martinscica, 45 km

Etter frokost starter sykkeldagen mot Osor og øya Cres. Langs kysten av Mali Losinj den dagen, deretter gjennom landsbyen Cusnik. Mulighet for kaffestopp før videre sykling mot Osor. Etter 20 km ankommer vi Osor, og det blir pause på kafeen ved kirken. For de som ønsker kan det være verdt og ta en liten titt i denne vakre lille kunstbyen. Videre fra Osor venter en del bakker før vi når Martinscica på øya Cres. Lunsj her før seiling mot byen Cres. Cres er en vakker by med fargede bygninger, flere butikker og restauranter. Vi nyter ettermiddagen her og muligheter for bading og besøk i byen.

Dag 7: Cres 17 km

Etter frokost sykler vi langs kysten med nydelig utsikt til havet og byen Cres. Kort sykkeltur denne dagen, deretter tid på egenhånd for bading eller besøk i byen. Lunsj på seilingen over til Opatija som tar ca. 2,5 time. I Opatija kan dere ta turen gjennom den vakre parken, og spasere langs strandpromenaden Lungomare. Nyt synet av de flotte bygningene, og ta gjerne et bad i de små badevikene i byen. Ettermiddagen fri på egenhånd og overnatting i Opatija.

Dag 8: Opatija – Pula – Oslo

Etter frokost sjekker vi ut fra båten. Dagen på egen hånd i Opatija før transfer til Pula på ettermiddagen.

Kapteinen bestemmer i henhold til vær og vind.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og båtrute.

Pris fra kr 17 900,-
Pris kr 19 900,- med fly og transfer

Prisen inkluderer:

 • 7 netter med frokost på båten
 • 5 middager med vin/vann på båten
 • 6 lunsjer med vin/vann
 • Sykkel m/utstyr
 • Vinsmaking
 • Turistskatt
 • Lokal sykkelguide
 • Syklende olivenguide
Uten fly kr 17 900,-
Pris kr 19 900,- med fly og transfer

 

Enkeltromstillegg kr 3 500,-

Pris for leie av elsykkel kr 1 300,-

 • Fly t/r Oslo – Pula
 • Transfer fra/til flyplass
 • 7 netter med frokost på båten
 • 5 middager med vin/vann på båten
 • 6 lunsjer med vin/vann
 • Sykkel m/utstyr
 • Vinsmaking
 • Turistskatt
 • Lokal sykkelguide
 • Syklende olivenguide

Ikke inkludert

 • Følgebil
 • 2 middager

Begrenset antall enkeltlugarer.

Muligheter for 3 personer i enkelte lugarer.

NB! Små og enkle lugarer med seng/dusj og wc. Soldekk, bar og restaurant ombord.

Moderat løype.

Vi flyr med Norwegian tur/retur:

DY1954  22AUG  OSLO PULA                   1720 2000

DY1955  29AUG  PULA OSLO                    2040 2320

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Bagasjeregler Norwegian;

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 20 kg
 • 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm
 • 1 liten ekstra eiendel: maks. 25x33x20 cm
 • Maks. total vekt: 10 kg
Egil Heggen

Har bakgrunn som samfunnsinteressert journalist og jobbet som økonomisk journalist i avisen Valdres inntil nylig. Egil møter andre kulturer med åpent sinn og liker å “backe opp” din reiseglede. Han omtales som en positiv og sosial person. Snakker spansk og engelsk.

Forbehold om endring av guide.