Kysten av Charantes med sitt milde og solrike klima er franskmennenes eget ferieparadis. Den byr på en rik maritim historie og mange severdigheter.

Vi har valgt den sjarmerende, autentiske havnebyen La Rochelle og området rundt for vår sykkeltur.

Turen var helt topp på alle måter.

Dag 1: Oslo – Bordeaux – til La Rochelle

La Rochelle var opprinnelig en fiskelandsby og en gang hovedstad. Byen har spilt en avgjørende rolle innen skipsfart og i fransk krigshistorie, blant annet på 1600-tallet under Ludvig XIII og sønnen hans, Solkongen. Romerne begynte tidlig med saltutvinning og vinproduksjon i området, og fra det 1300 århundre ble denne byen en viktig havn grunnet handelen med salt og vin. Byhistorien kan oppleves på egenhånd nede ved tårnene, eller du kan bruke litt tid på å rusle en tur langs strandpromenaden. Den gamle bydelen er også perfekt for en spasertur, eller hvorfor ikke en kaffe eller et glass vin.

Overnatting på Hôtel Champlain France Angleterre

Dag 2: La Rochelle – Ile de Ré – La Rochelle 58km

Île de Ré ble først bundet til fastlandet i 1988, men regnes fortsatt som en øy. Som Atlanterhavets juvel har Ile de Ré bevart all sin sjarm og ekthet med sine landsbyer med små, hvite hus hvor stokkrosene florerer. Hele øya er dekket av sykkelstier, og mange av de fastboende bruker sjelden bil for å komme seg rundt. Sykling over myrene på nordenden av øya, er et uforglemmelig øyeblikk. Om vinteren bor det i underkant av tjuetusen innbyggere på øya, men antallet mangedobler seg i sommerhalvåret. Her er badetøy en selvfølge, mange strender.

Overnatting på Hôtel Champlain France Angleterre

Dag 3: La Rochelle – La Rochelle 48km

Langs den deilige Châtelaillon stranden føles det som om tiden blir skrudd tilbake. Den fine stilblandingen sørger for at gammel sjarm møter forsiktigtighet og modernitet. Langs promenaden kan man se stilige hus og villaer som er renovert i stilen ‘Belle-Èpoque’, som preget landet de glade årene mot slutten av 1900-tallet frem til første verdenskrig. Villaene ble konstruert av Rochelaise-familien, blant annet ser dere en flott kasino fra 1893 som ligger rett ved den deilige stranden, der vi stopper for et bad og noe kaldt å drikke. Guidet bytur i La Rochelle denne dagen.

Overnatting på Hôtel Champlain France Angleterre

Dag 4: La Rochelle – Rochefort 49km

Rochefort-sur-Mer har ingen havutsikt, men den har en utrolig vakker havn! Munningen ligger i ly av Ile de Ré, Ile d’Oléron og Ile d’Aix, og gjør den til et strategisk punkt. Den ble derfor valgt av den mektige ministeren Colbert til å bli den største militærbasen i det franske kongedømmet under Ludvig XIV. Her bor vi på et sjarmerende hotell i byens lille sentrum og ved bredden av elven Charente.

Overnatting på Hôtel La Corderie Royale

Dag 5: Rochefort – Ile d’Oleron 58km

Ile d’Oléron er den nest største øya i Frankrike med flott natur, deilige strender, enestående gastronomiske produkter og et gunstig klima – et utmerket sted å være. Her er stedet for den berømte “Marennes-Oléron” østers. Her produseres den ovale østersen som er den mest populære i Frankrike og regnes blant verdens beste østers på grunn av den særegne smaken den får ved oppholdet i de leirholdige saltdammene. Opprinnelig kom den ovale østersen til Frankrike ved en tilfeldighet da et portugisisk skip ble tvunget til å kvitte seg med lasten i Biscayabukta på midten av 1800-tallet. Vakre mangefargede østershus, såkalte cabanes, ligger langs med vannkanten, båtene ligger og dupper i vann eller hvis vannet har trukket seg tilbake, i sanden. Vi sykler innom østersprodusenter, og det blir selvsagt anledning til å smake. Transfer til Royan.

Overnatting på Hôtel Miramar

Dag 6: Royan – la Palmyre- Royan 40km

Royan har vært kystby i nesten to århundrer. Her finner man praktfulle strender langs en imponerende furuskog som leder til badestedene ved fyret Phare de la Coubre, hvor du kan klatre de 320 trappetrinnene opp til toppen og få en spektakulær utsikt over kysten. En sval, deilig sykkelsti krysser skogen og bringer oss tilbake til Royan.

Overnatting på Hôtel Miramar

Dag 7: Royan –Talmot-sur-Gironde – Royan 48 km

Sør for Royan ved de høye kalk-klippene sykler vi forbi badebyen Saint-Georges-de-Didonne. Litt lenger sør finner vi klipper med grotter som ble bebodd gjennom århundrer og var et tilfluktssted for protestanter i de religiøse krigene. Her sykler vi videre på flotte stier med panoramautsikt utover havet til Talmot-sur- Gironde. Sies å være en av «de vakreste landsbyer i Frankrike» og kjent for sine stokkroser som pryder de små husene.

Overnatting på Hôtel Miramar

Dag 8: Royan – Bordeaux – Oslo

C’est la vie! Transfer til flyplassen.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Dato og pris for 2020 kommer. 

 

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid før avreise.

  • Fly t/r Oslo – Bordeaux
  • Transfer fra/til flyplass og som i program
  • 7 overnattinger m/frokost på hotell
  • 6 middager med vin/vann
  • 5 pikniklunsjer med vin/vann
  • Bagasjetransport
  • Følgebil
  • Guider
  • Sykkel med utstyr
  • Rutebeskrivelse
Empty section. Edit page to add content here.