Makedonia er fortsatt et av Europas siste uoppdagede områder, og sentralt plassert på Balkan.  Landet er et kryss mellom øst og vest, kristendom og islam, en smeltedigel av sivilisasjoner, som gjenspeiler seg i dets kultur og livsstil selv i dag. I løpet av dette eventyret på sykkel, vil du oppleve noen av Makedonias gjemte områder som Vodno, Matka, Krusevo, Demir Hisar, Prespa, samt besøke den vakre og livlige byen Ohrid som er UNESCO beskyttet.

Under reisen vil du smake på lokal mat som er typisk for hvert område og møte hyggelig lokalbefolkning i autentiske landsbyer. Kombinert med lokale delikatesser, førsteklasses raki og vin fra Ohrid-regionen ønsker vi deg velkommen til Makedonia!

Dag 1: Ankomst Skopje

Ankomst og kort transfer til hotellet sentralt i Skopje.  Ta en spasertur i byen eller book en guidet tur. Mulig å besøke bl.a «Den gamle Bazaar», Skopje fort, og det «nye sentrum». 

Dag 2: Vodno – Matka – Krusevo – 18km

Frokost og tidlig start denne dagen. Dere starter fra hotellet og sykler mot Vodnofjellet. Herfra til klosteret St. Pantelejmon i landsbyen Nerezi, en av de mest berømte middelalderske klostrene i Makedonia.  Derfra fortsetter dere sykling til Matka-canyon.  Valgfri båttur langs en vakker innsjø til grotten Vrelo. På ettermiddagen blir det transfer til byen Krusevo for overnatting.

Dag 3 Krusevo til Bitola / Heraclea Lyncestis – 56 km

Etter frokost og utsjekk sykler dere i byen Krusevo.
Videre tar dagens etappe dere rundt Pelagonia-sletten, den største i Makedonia. Dere starter med å sykle fra hotellet i Krusevo, via Demir Hisar, og avslutter i byen Bitola. Syklingen foregår i vakkert landskap, og gjennom hyggelige landsbyer. Mulig med kaffestopp i Demir Hisar. Videre til Heraclea Lyncestis, den gamle makedonske byen som ble funnet av Philip II av Makedonia (far til Alexander) i midten av det 4. århundre f.Kr. De fleste av de avdekkede gjenstander som kan ses i Heraclea Lyncestis i dag er fra romersk og tidlig kristen periode.  Videre til den hyggelige byen Bitola hvor dere har kan utforske det historiske sentrum.

Dag 4: Bitola – Prespa – Brajcino – 54km

Etter frokost og utsjekk sykler dere fra Bitola til landsbyen Brajcino, som ligger nær den østlige kysten av Prespa-innsjøen. Turen går langs en gammel vei via landsbyene Kazhani, Podmocani og Slivnica, før dere er fremme i landsbyen Brajcino. Stopp gjerne i landsbyen Podmocani, hvor dere kan besøke et unikt etnografisk museum og ha kaffepause.  Bra sted for lunsj er landsbyen Slivnica, hvor det også er mulighet for et bad hvis man ønsker, før man fortsetter til Brajcino. Den hevdes å være det første økoturisme-initiativet i Makedonia og er uberørt og pittoresk, ved kanten av Pelister Nasjonalpark. Den idylliske beliggenheten er langt unna byens travle liv, og har utsikt over innsjøen Prespa.

Dag 5: Hviledag i Ohrid

Frokost på hotellet og transfer til Ohrid. Byen ligger ved Ohridsjøen og har vært på UNESCOS Verdensarvliste siden 1979. Byen er en av de eldste bosettingene i Europa og det er en fryd å vandre rundt i de trange gatene. Eller bare slappe av ved det krystallklare vannet.

Dag 6: Ohridsjøen rundt 94km

Idag kan dere sykle rundt hele innsjøen og nyte den flotte utsikten og det vakre landskapet. En liten stopp i byen Struga, en popular by beliggende sydvest i Nord-Makedonia. Byen er nevnt i mange eldgamle reiseskildringer som en livlig by med godt utbygd handel, flotte markeder og dekorerte hus. Elven Crn Drim flyter rolig gjennom byen. En annen by dere sykler gjennom er Podgradec, fylt med historiske monumenter.

Dag 7: Ohrid – Botun – Brezhani – Skopje 39km

Frokost og utsjekk og start på turens siste sykkeldag, som går i Debarcadalen. Dere sykler først gjennom flere gamle landsbyer. Mesteparten av syklingen foregår i flatt terreng, bortsett fra en liten bakke opp til Brezhani. I Brezhani blir dere hentet for transfer til Skopje.

Dag 8 Avreise Skopje

Frokost på hotellet og hjemreise på egen hånd.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Fra 2 personer kr 9 600,- per person 

Enkeltromstillegg kr 1 800,-

Tillegg for elsykkel kr 1 500,-

  • 7 netter med frokost på sjarmerende hoteller
  • Sykkel m/utstyr
  • Kart og rutebeskrivelse
  • Bagasjetransport
  • Telefonassistanse 
  • Velkomstmøte dag 1
  • Transfer fra flyplass til hotell i Skopje
  • Transfer dag 2, 5 & 7

Ikke inkludert 

  • Fly
  • Transfer fra hotell i Skopje til flyplass avreisedag.

Ankomstdag: Valgfri

Moderat løype.

Fly til Skopje