Opplev de de majestetiske Atlasfjellene, pittoreske berberlandsbyer, vakre kystbyer – og  eventyrlige Marrakech. Her får du fjell, by, landskap og hav. Det er bare å kaste seg ut i det store blå når anledningen byr seg.

Marrakech er som tatt rett ut av 1001 natt. Et eventyr i seg selv.

Dag 1: Oslo–Marrakech–Imlil

Ankomst Marrakech og transfer til Imlil (1800m.o.h), en liten landsby i Atlasfjellene og et godt utgangspunkt for turen.  Middag og overnatting på gjestehus.

Dag 2: ImlilAsniOuirgane ,33 km 

På sykkel fra Imlil mot Ouirganedalen. Først triller vi på asfalterte veier ned til Asni, en liten berberlandsby. Deretter i bølgende landskap på små veier til Ouirganedalen med sin vakre demning. Middag og overnatting på hyggelig gjestehus.  

Dag 3: OuirganeTizi n’Test pass – Taroudant, 32 km  

I dag skal vi sykle over fjellpasset Tizi n`Test, 2100 m.o.h. Vi starter med transfer og besøk i moskeen Tinmel, en arkitektonisk perle. Herfra på sykkel til toppen hvor vi blir belønnet med spektakulær utsikt over Atlasfjellene og en velfortjent lunsj. De som vil kan fortsette syklingen ned til Oulad Berhil. Derfra transfer til Taroudant for overnatting på Riad.  

Dag 4: TaroudantTaghazout, 35 km 

Vi skal sykle mot sjøen. Underveis passeres små landsbyer og store områder med argantrær, som kun vokser her i Marokko som det eneste landet i verden, og som produserer den berømte arganoljen. Besøk på et arganoljekooperativ underveis. Når vi ankommer Agadir, tar vi veien mot Tagahazout, en hyggelig, liten kystby.

Dag 5: TaghazoutImsouaneSmimouSidi KaoukiEssaouira ,40 km 

Transfer til Imsouane. Herfra sykler vi på smale veier og passerer skog med argantrær som leder oss til Sidi Kaouki, der vi stopper ved en deilig strand. Videre til den eksotiske kystbyen Essaouira for overnatting på Riad.

Dag 6: EssaouiraGhzaouaIrhalenOunaghaEssaouria, 28 km  

Kort transfer før vi kan sette oss på sykkelsetet. I dag triller vi rundt på landsbygda og passerer små autentiske tettsteder før vi blir plukket opp for transport tilbake til Essaouira. 

Dag 7: Essaouria – Marrakech  

Transfer til Marrakech (ca.3 timer). Vi sjekker inn på Riad og får en guidet tur i byen som virker som den er tatt rett ut fra 1001 natt. Avskjedsmiddag og overnatting. 

Dag 8: Marrakech–Oslo 

Dagen til fri disposisjon. Dersom tiden tillater det kan vi oppleve den travle og sjarmerende souken en gang til, kanskje finne noe å ta med hjem eller bare nyte den eventyrlige atmosfæren. Transfer til flyplass for hjemreise til Norge.  

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Dato for 2020 kommer.

 

  • Fly t/r Oslo–Marrakech
  • Transfer fra/til flyplass
  • 7 overnattinger m/frokost.
  • 6 middager og 6 piknik/lunsj
  • Sykkel med utstyr
  • Guider
  • Følgebil, bagasjetransport
  • Guidet omvisning i Marrakech

Moderat løype