Opplev Montenegro på egen hånd – landet som er nytt på sykkelturistenes kart, men likevel godt kjent for alle som har reist til nabolandet Kroatia. Her finner du de samme fine strendene, krystallklare vann, grønne øyer, fossefall, idylliske middelalderbyer og, ikke minst, den samme delikate maten laget av lokale råvarer.

Dag 1:Cetinje – tidligere hovedstad og kongedømme i Montenegro.

Ankom Montenegro når du måtte ønske, og flott å sykle her fra april t.o.m oktober.

Mulige flyplasser: Dubrovnik, Tivat, Podgorica.
Dere kan velge transfer på egenhånd, eventuelt booke gjennom oss til første hotell i Cetinje mot et tillegg i pris. Dere møter vår kontaktperson i hotellets resepsjon som også vil informere dere om turen, vise dere sykler og gi dere turdokumenter.  Har dere spørsmål er det rette tidspunktet å spørre. Cetinje er den tidligere kongelige hovedstaden i Montenegro. En bytur eller en sightseeingtur med sykkel gir deg en første innsikt i Montenegros historie. Besøk gjerne klosteret Cetinje, ambassadebyggene eller kanskje museet som viser landet og hvordan det er bygd opp – Her kan du faktisk visualisere turen du skal på.

Dag 2: På sykkel gjennom hjertet av Montenegro, ca 39 km +550/-1200 m

Dagens sykkeltur tar deg til den største innsjøen på Balkan-halvøya, Skadar-sjøen. Du sykler ca. 1 km på hovedveien, så svinger du av til den gamle veien som forbinder Cetinje med Rijeka Crnojevida. Denne veien går jevnlig nedover (15,5 km) – gjennom landsbyer og forbi vakre panoramapunkter – til Rijeka Crnojevida, stedet der den første boken på Vest-Balkan ble skrevet ut. I dag er Rijeka Crnojevida en søvnig landsby med noen få restauranter som inviterer til hvile. Med ny styrke sykler du – først langs sjøen, deretter oppover (3 km / 150 hm) – gjennom andre landsbyer til Virpazar. Det vil være noen andre mindre bestigninger, som ofte vil bli belønnet med fantastisk panoramautsikt over innsjøen. Til slutt tar en nedstigning deg til Virpazar, stedet hvor du skal overnatte. Virpazar er sentrum av den mest berømte vinregionen i Montenegro, der den anerkjente Vranac-vinen er produsert. Vinen passer perfekt til fiskespesialiteter fra sjøen. Overnatting i Virpazar.

 

Dag 3: Langs den gamle jernbanelinjen fra Skadar-sjøen til Adriaterhavet, ca 30 km +850/-810 m
Fram til slutten av 1960-tallet, før byggingen av jernbanetunnelen gjennom Rumija-fjellet, ble Podgorica forbundet med havnen i Bar med en smalsporet jernbane. For det formål ble vognene fraktet med skip til Virpazar – fra den ene siden av innsjøen til den andre. I dag følger du dette tidligere jernbanesporet som tar deg, i en behagelig oppstigning, til passet. Derfra kan du glede deg over en spennende nedoverbakke, med flott utsikt over Adriaterhavet, og til slutt går gamle olivenlunder på vei til Stari Bar, hvor du vil overnatte i dag. Stari Bar er gamlebyen i Bar, som ligger i pittoreske omgivelser i bakken av Rumija-fjellet. Hvis du vil, kan du også utforske den moderne delen av Bar som ligger rett nede på kysten. Overnatting på et hotell i Stari Bar.

 

 

 

Dag 4: Over Adriaterhavet og gjennom olivenlunder mot Skadar-sjøen, ca 30 km +550/-250 m
Frokost på hotellet og deretter på sykkel mot Ulcinje denne dagen. Langs veien kan du besøke mer enn 2000 år gammelt oliventrær. På rolige veier over Adriaterhavet sykler du gjennom olivenlundene rundt Bar, «oljehovedstaden» i Montenegro. Du nyter vakker utsikt som rir gjennom en vidstrakt dal til hovedveien Ulcinj – Shkodra. Følg denne veien noen kilometer. Før du når hotellet kan du besøke Šas-sjøen, et fugleparadis. Her er rester etter en middelaldersk by, som absolutt er verdt en omvei for de som er interessert. Stigningen til hotellet vil bli belønnet med et flott panorama. Overnatting i et gjestehus med tilknyttet restaurant

oppstigningen på vei til Virpazar. Det er her du blir hentet og overført til Lovćen nasjonalpark, over Kotorbukten. Transfer er ca. 1 time. Du bor i hjertet av nasjonalparken, i en forfriskende høyde på 1300 moh på et komfortabelt hotell.

Dag 5: Skadar Lake National Park 44 km +860 /-1240 m
En fantastisk, men utfordrende panoramatur venter deg i dag. Du følger en smal vei over Skadar-sjøen. Du sykler langs vingårder og gjennom landsbyer denne dagen.  Fantastisk utsikt over innsjøen og de dramatiske albanske Alpene i bakgrunnen. Rundt landsbyen Ostros sykler du gjennom hundre år gamle majestetiske kastanjelunder. I nærheten av landsbyen Muridi kan du se de små klosterøyene og foran landsbyen Godinje er det Montenegrin «Alcatraz» – et tidligere fengsel fra kong Nikolas tid. I Godinje, som er en tradisjonell vinregion kan du gjenvinne styrken før den siste oppstigningen på vei til Virpazar. Det er her du blir hentet og overført til Lovćen nasjonalpark, over Kotorbukten. Transfer er ca. 1 time. Du bor i hjertet av nasjonalparken, i en forfriskende høyde på 1300 moh på et komfortabelt hotell.

Day 6: Lovćen National Park – Nedover på svingete veier til Kotor, ca 30 km 

Dagens tur tar deg direkte fra fjellene til sjøen langs den berømte østerriksk-ungarske serpentinveien, med den vakreste panoramautsikten i Kotorbukten. Du starter fra hotellet ditt i nasjonalparken. Hvis du vil og for de som virkelig er i form, kan du også klatre de siste 200 høydemetrene til mausoleumet til den viktigste historiske personligheten i Montenegro – Petar Petrovid Njegoš – før nedstigningen. Fra observasjonsplattformen nyter du en fantastisk alt rundt utsikten over «nesten» hele Montenegro. Så snart du har erobret den første oppstigningen, ruller du nedover i mer enn 30 km. Langs veien vil det være flere flotte steder for fotostopp. Du avslutter turen rett foran porten i gamlebyen i Kotor.  Like innenfor porten finner du hotellet ditt.  Nyt middelhavsatmosfæren i gamlebyen i Kotor og overnatting her.

Dag 7: På sykkel i Kotorbukten ca47 km +/-300 m

Kotor er UNESCO beskyttet og er en stemningsfull og vakker gamleby.  Her vil du trives!
På denne dagen kan du utforske de pittoreske stedene i Kotorbukten – først og fremst den barokke sjømannsbyen Perast med sine to kirkeøyer. Noen kilometer senere kommer du til Risan, den eldste bosetningen i bukten. Romerske mosaikker og noe videre, malerier fra ny steinalder, er vitner til bosetningshistorien. I nærheten av Morinj er det en liten strand hvor du kan ta en hyggelig pause. Videre langs kystlinjen kommer du til fergen, som kan transportere deg til den andre kysten. Nok en gang kan du stole på en vakker rute, rett langs sjøen. Overnatting i Kotor.

Dag 8: Avreise fra Kotor

Sykkelturen er over for denne gangen, og etter frokost er det avreise til flyplassen på egenhånd.

PS.Det er imidlertid mange muligheter for ekstradager i Montenegro og vi hjelper deg gjerne med å finne det rette hotellet og stedet.

 

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Pris april  kr 9 900,-

Pris mai, juni, september og oktober   kr 10 900,-

Pris Juli og august  kr 11 400,-

Tillegg i pris for overgang fra juni-juli/agust-september

Enkeltromstillegg kr.

Tillegg for elsykkel kr 1 300,-

Tillegg for transfer ankomst – Pris gjelder 1 bil – 3 personer:

Tivat-Cetinje    kr 800,-

Podgorica-Cetinje kr 700,-

Dubrovnik-Cetinje kr 1500,-

Tillegg for transfer retur – Pris gjelder 1 bil – 3 personer:

Kotor-Tivat  kr 400,-

Kotor-Podgorica kr 800,-

Kotor-Dubrovnik kr. 1200,-

Tillegg for mat, vin og olje smaking underveis:

Dag 3-Oliven olje smaking i Bar, kr. 260,- pr person

Dag 5-Mat og vinsmaking hos lokal familie ved Skadar Lake, kr. 260,- pr person

Dag 6-Skinke og ostesmaking i Lovcen, kr. 260,- pr person

Inkludert:

 • 7 overnattinger – 3* Hotell BB
 • Bagasjetransport
 • Veibeskrivelse og kart
 • Hjelmer
 • Reperasjonssett sykkel
 • Førstehjelpssett
 • Lokal telefon for support

Ikke inkludert:

 • Fly
 • Lunsjer og middager
 • transfer t/r flyplass
 • Olje og vinsmakinger

 

Moderat, og vi sykler tidvis grus og stier

Det går fly fra Oslo til Tivat, Podgorica i Montenegro, samt Dubrovnik (Kroatia)

Litt fun facts om Montenegro, mens vi venter…

1. Montenegro erklærte sin uavhengighet fra Serbia 3. juni 2006.

2. Montenegro fikk navnet sitt fra de mørke fjellskogene som dekker landet.
Navnet brytes ned i to ord, ‘monte’ og ‘negro’ (svart, fjell), og stammer fra 1300-tallet.

3. Skadarsjøen er den største i Balkan-regionen, med to tredjedeler som ligger i Montenegro
og resten i Albania.

4. Montenegro er et lite land med en befolkning på under en million mennesker (644.578 (est. Juli 2016)).
Landet viser imidlertid stort økonomisk potensial, spesielt fra turistnæringen.

5. Landet har 117 strender langs Adriaterhavskysten.

6. Montenegro er et kjent turistmål og den legendariske engelske romantiske poeten Lord Bryon beskrev en gang landet på denne måten: «Ved jordens fødsel må det vakreste møte mellom land og hav ha vært på den montenegrinske kysten.» Dette er et vitnesbyrd om landets slående skjønnhet, som uten tvil er en av de viktigste grunnene til at det tiltrekker seg så mange besøkende.

7. Podgorica er hovedstaden og den største byen i landet. Byen er vert for Montenegros administrative, økonomiske, kulturelle og utdanningssentre.

8. Landets flagg har en gyllen løve. Flagget er basert på flagget som var i bruk under kong Nicola I,
som var konge mellom 1910 og 1918.

9. World Tourism and Travel Council (WTTC) plasserte Montenegro først på sin liste over land der turisme er en strategisk næring. Turismen i landet forventes å vokse med en hastighet på 8,8 prosent de neste ti årene. Så ønsker du å besøke et nytt sted – hvorfor ikke Montenegro? Her kan du også glede deg over snøsport som ski og snowboard, samt andre idretter, inkludert klatring, rafting, dykking og mye mer.

10. Crvena Stijena ved landsbyen Petrovici nær Niksic er et av Montenegros eldste kulturelle og historiske monumenter. Hulen er unik i verden på grunn av de mange kulturelle gjenstandene den inneholder.

 

 

 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.