Vi krysser Dolomittene fra vest til øst, gjennom Trentino, Syd-Tyrol og Veneto. Alpint og vilt om dagen og lunt landsbyliv om kvelden, helt i tråd med Olivenkonseptet; aktivitet, natur, kultur, vin og livsglede! Dette er terrengsykling for viderekommende med daglige høydemeter mellom 1100 og 1500 meter.

Dag 5 byr på en liten busstransfer til Ortisei før start på «Alpe di Siusi Seiser Alm»- Grand Tour; Ned gjennom Val Gardena for en frisk stigning under fjellmassivene Sasso Lungo og Sasso Piatto. Vi krysser Saslong og når Seiser Alm, et imponerende platå i Dolomittene.

Kjenner Oliven-konseptet fra mange turer. Denne gangen ønsket jeg å «slite» litt mer, og det ble det mulighet for.

Dag 1: Transfer fra flyplass til Caldaro(Kaltern), 12 km sør for Bolzano i Alto Adige/Syd-Tyrol.

Byen med 7000 innbyggere representerer det ypperste av vinproduksjon i regionen. Den har sin vinfestival, sin vinrute og ikke minst sine vakre gamle vingårder med vintradisjoner tilbake til 1200-tallet. Vandretur i byen, vinsmaking hos Tramin vingård og middag.

Dag 2: Caldero-Egna-Cavalese-Predazzo 53 km/1300m+

Sykkeldagen fra Caldero på 400 m.o.h. begynner langs gamle jernbanetraseer. Lange stigninger østover inn i Trentino og Val di Fiemme. Utsikten og naturvelde bare øker opp til 1000 m.o.h. Da når vi vesle Cavalese, et kjent vintersportssted. Videre østover til Predazzo på samme størrelse og høydemeter, med vel 4000 innbyggere. Inntil 1918 en del av Østerrike-Ungarn. Velkjente Marcialonga skiløype passerer her. Vi blir her i tre netter.

Dag 3: Predazzo-Lago di Carezza-Passo Costalunga-Moena-Predazzo 35 km/530m+.

Roligere i dag. Vi tar kabelbane fra Pedrazzo opp til fjellkjeden Latemar, som strekker seg ni kilometer langs grensa mellom Syd-Tyrol og Trentino. Gjennom åpne daler og skog sykler vi fram til Carezza, en av de tre mest verdsatte innsjøene i Dolomittene. Herfra ruller vi nedover til Moena i Fassadalen, et lite ladinsktalende sted med 2000 personer og korrekt for en stopp. Tilbake til Pedrazzo på sykkelvei langs elva Avisio, som renner gjennom Val di Fiemme.

Dag 4: Predazzo-Baita Segantini Val Venegia-Predazzo 52 km/1400m+.

Inn i hjertet av Dolomittene. En hard dag, en vakker dag gjennom steder som kan skryte av de mest fotogene alpine scoop fra fjellmassivet. Lunsj på Malga fjellgård med sin lokalproduserte ost. Videre til Baita Segantini fjellhytte 2200 m.o.h., hvor diverse malere har hentet inspirasjon til sin kunst. Hele Venegia-dalen er en veritabel botanisk hage, med vel 500 forskjellige planter strødd rundt i dalføret. Veien ned igjen til Predazzo kan nytes uten store tekniske utfordringer.

Dag 5: Ortisei-Seiser Alm-Ortisei 42 km/1200m+.

En liten busstransfer til Ortisei. Denne dagen tar vi  Alpe di Siusi Seiser Alm grand tour. Ned gjennom Val Gardena for en frisk stigning under fjellmassivene Sasso Lungo og Sasso Piatto. Vi krysser Saslong og når Seiser Alm, et imponerende platå i Dolomittene. Det største alpine beitelandet i Europa, bebodd og dyrket siden før vår tidsregning. Vi finner fram til en gammel fjellgård for sein lunsj og tyrolske spesialiteter. Herfra tar vi oss ned gjennom dalføret til hotellet i Ortisei.

 

Day 6: Ortisei-Selva-Passo Gardena-San Cassiano 32 km/1100m+.

De første kilometere gjennom små landsbyer i Val Gardena-dalen. Dalen er vintersportens mekka.  Sella(Selva) på 1500 m.o.h er kjent utgangspunkt for alpintur rundt Sellamassivet; Sella Ronda løypa. Så kabelbane opp til Gardenapasset hvor vi kan teste våre sykkeltekniske ferdigheter gjennom et fabelaktig landskap opp og ned til Corvara i Badia-dalen for lunsj og videre til hotellet i San Cassiano på 1500 m.o.h.

 

Dag 7: San Cassiano-Cortina d’Ampezzo 30 km/1000m+.

Vi beveger oss østover inn i Veneto-regionen. Arkitektur og landskap forandrer seg, således også det kulturelle avtrykket. En relativt hard morgenetappe mellom fjellkjedene Fanes og Le Tofane. Vi passerer gamle festningsverk fra 1 verdenskrig. Gjennom et uvanlig vilt landskap, ned langs Fanes fossestryk og avslutter i Cortina, den gamle OL byen.

Dag 8 : Cortina d’Ampezzo-Venezia-Oslo

Transfer til flyplassen

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Lurer du på hvordan en mountainbike-tur i Dolomittene ser ut?
Sjekk ut denne YouTube-videoen fra 2018 som er filmet av
Stein Tore Erdal og redigert av Arild Bjerkan.

Fakta

Marcialonga Dolomittene Mountainbike 04.09-11.09.2019

Kr 19 900,-

Kr  17 300,- uten fly

Kr 1 900,- i enkeltromstillegg

Kr 1500,- leie elsykkel

 • Fly t/r Oslo–Venezia
 • Transfer fra/til flyplass
 • 7 overnattinger m/frokost på hyggelige hotell
 • 6 middager med vin/vann
 • Sykkel med utstyr
 • Bagasjetransport
 • Vår lokalguide Giovanni

Ikke inkludert:

 • Lunsjer,
 • 1 middag,
 • lokal transport som kabelbaner,
 • følgebil

Kupert løype.

Marcialonga-Dolomittene Mountainbike 04.09-11.09.2018
DY1856 04SEP
OSLO VENEZIA               1025 1305
DY1857 11SEP
VENEZIA OSLO                 1345 1625
Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

Bagasjeregler Norwegian

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 20 kg
 • 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm
 • 1 liten ekstra eiendel: maks. 25x33x20 cm
 • Maks. total vekt: 10 kg