Den siste urørte landsdelen langs den spanske Middelhavskysten. Fjell og store skoger glir over i fruktbare sletter og små ørkener – som igjen møter det krystallklare havet med milelange sand – og klippestrender.

Bli med oss i innlandet av denne fruktbare regionen, som også blir kalt Spanias kjøkkenhage. Godt jordsmonn gjør at vindruene trives og vinen er på mange måter en nasjonal hemmelighet. 

Dag 1: Murcia 

Ankomst på egen hånd. Murcia regnes som en av Spanias vakreste byer. 

Dag 2: Murcia – Mula, 54km 

På sykkelveier omkranset av frukthager og langs elven Segura. Etter dette flotte frodige landskapet kommer dere inn i det tørre og ørkenlignende landskapet mellom Molina de Segura og Albudeite, før dere når Mula med sine appelsin, fersken- og aprikostrær. 

Dag 3: Mula Caravaca, 43km 

Følger deler av pilegrimsveien, La Via Verde del Noroeste, med stopp i Cehegin. Gjennom enger og granskog til fjellområdet nordvest i Murcia. Hotellet ligger i enden av dalen hvor elven Argos renner.

Dag 4: CaravacaMoratellaCalasparra, 46km 

På sykkel i landsbyen Moratella, med sitt gamle senter, utsikten fra kirketorget er herlig. Videre blant olivenlunder til Calasperra. Besøk på slottet anbefales for å nyte utsikten over elvene Argos og Segura. 

Dag 5: CalasparraCieza, 46km 

Farvel til det tørre landskapet og velkommen til våtmarksområdene rundt Alfonso XIII reservoaret, med et rikt fugleliv. Nedover og langs elvebredden til Cieza. 

Dag 6: Cieza – Murcia, 60km 

Dere sykler gjennom Ricote-dalen. En grønn revne i det ellers så tørre landskapet. Denne dalen var det siste stedet maurerne ble fordrevet fra. Gjennom små, ukjente landsbyer tilbake til Murcia.  

Dag 7: Murcia – hjemreise 

Frokost på hotellet og hjemreise på egen hånd. 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fra 2 personer kr 8 000,- per person 

Enkeltromstillegg kr 1 900,-

Leie av elsykkel kr 1 500,-

  • 6 overnattinger på hotell m/frokost
  • Sykkel m/utstyr
  • Kart og rutebeskrivelse
  • Telefonassistanse
  • Bagasjetransport 

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer t/r flyplass

Ankomstdag: Valgfri

Moderat løype.

Norwegian flyr fra Gardermoen til Alicante.

Norwegian og Ryan Air flyr også til Alicante fra Sandefjord Lufthavn Torp.

Mulig å fly til Murcia, da med mellomlanding.

Fra flyplassen går det buss hver time til Murcia busstasjon. Her fra er det ca 10min. å gå til første hotell. Eventuelt ta en taxi.