Det genuint franske, stoltheten over produktene og den gode hverdagen. Foruten mat og edle dråper, byr Frankrikes hjerte på maleriske småbyer, små slott, vakre kirker og klostre, idylliske kanalveier og bølgende, frodig landskap.

Arven fra den gang regionen var et av Europas mektigste hertugdømmer og et religiøst senter gjenspeiles i arkitektur og historisk bevissthet. Dette er regionen for å oppleve den franske landsbygda. Minimalt med trafikk og gode sykkelveier.

Dag 1: Auxerre

Ankomst Auxerre, kunst- og historiebyen og ”hovedstad” i departementet Yonne. Med sine romerske minnesmerker, gotiske kirker og middelalderbygninger er den beskrevet som en av perlene i Burgund.

Dag 2: Auxerre – Montigny la Resle 32 km

Du sykler til cistersienserklosteret utenfor Pontigny, en av de største og vakreste klosterkirkene i Frankrike. Munkene her var de første til å perfeksjonere produksjonen av Chablisvinen. Videre gjennom de små vinproduserende landsbyene Villy, La Chapelle-Vaupelteigne og Poinchy fram til Chablis. Her er det vinsmaking av div Chablier i en lokal vinkjeller.

Dag 3: Montigny la Resle – Chablis – Noyers 47 km

Du starter i Sereindalen langs Sereinelva, videre gjennom noen av landsbyene i det sørlige Chablis, ender opp i vakre Noyers-sur-Serein med karakteristiske bindingsverkshus, snirklete gater, gotiske kirker, det gamle intakte forsvarssystemet, komplett 800 år gammel bymur og de 2 byportene. Så videre gjennom Tormancy og Massangis. I Talcy (42 km) kan det passe med forfriskninger, eventuelt en stopp i L’Isle-sur-Serein på vei til Noyers.

Dag 4: Noyers sur Serein – Avallon 42 km

Du sykler gjennom «terre plaine» platået og det flotte landskapet rundt Avallon. Gjennom Genay, Jeux-les-Bard retning Epoisses, som er kjent for sin ost. Gjennom Vignes og Couterolles, før du ankommer Montreal. Så til den vakre gamle byen Avallon som ligger på en høy klippe over Cousinelva. Pilegrimsby i middelalderen da St-Lazaruskirken påberopte seg å besitte kraniet til Lazarus, de spedalskes helgen.

Dag 5: Avallon – Vézelay 24 km

Ta en tur i byen før du sykler mot dagens mål – Vézelay. Sykler gjennom billedskjønne Cousindalen, gjennom småkupert terreng og et av Burgunds fineste landskap. Forfriskninger i Pontaubert før du fortsetter til Island og Menades. Vézelay var valfartssted for pilegrimer i middelalderen, og startsted for en av de 4 pilegrimsrutene til Santiago de Compostela i Spania.

Dag 6: Vézelay – Mailly le Château 27 km

Opp til Yonnedalen som du skal følge sammen med Nivernaiskanalen.Du sykler gjennom idylliske steder som Châtel Censoir, Saussois klippene og Mailly le Château. Videre til Mailly-La-Ville og Pergilbert. Den lille landsbyen Accolay ligger nær kanalen og er verd et besøk.

Dag 7: Mailly le Château – Auxerre 46 km

Du sykler i området hvor Frankrikes store elver og vann dominerer og hvor de mektige elvene er forbundet gjennom et fantastisk kanalsystem. Turen går langs vannet i fasinerende natur gjennom Auxerres vinmarker. Gjennom landsbyene Irancy og Saint Bris le Vineux. Her produseres blant annet rød- og rosevin. I Bailly smaker du på den berømte Crémant de Bourgogne, før du fortsetter til Auxerre.

Dag 8: Auxerre

Frokost og avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 10 400,- per person fra 2 personer

Kr 3 700,- i enkeltromstillegg

Kr 1 500,- leie av elsykkel

 • 7 overnattinger på små gode hoteller eller gjestehus med frokost
 • 2 vinsmakinger
 • Sykler med utstyr
 • Rutebeskrivelser på engelsk og kart
 • GPS
 • Telefonassistanse
 • Frakt av bagasje

 

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer
 • Middag
 • Lunsj

Elsykkel: Depositum på € 250 blir reservert på kredittkortet deres når sykkelen blir levert ut.

Valgfri ankomstdag fra april – oktober så fremst hotellene har ledig kapasitet.

Enkel løype

Fly:

Paris Orly eller Paris CDG.

 

Tog:

Ankomst stasjon Auxerre Saint Gervais

Fra flyplassen tar du RER toget til Paris eller en taxi til Bercy tog stasjon.