Skip to main content

Piemonte & Cinque Terre kombinert

Hva med å kombinere sykling og vandring i det mange mener er blant Italias fineste områder? Bølgende landskap og maleriske landsbyer, vingårder som produserer de beste vinene og det anerkjente piemontesiske kjøkken. Cinque Terre; fem sjarmerende landsbyer som perler på en snor langs Middelhavet – med hver sine særtrekk.

 

✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
► Les vårt blogginnlegg; Vinbonden i Piemonte
► Les vårt blogginnlegg; En vennegjeng på sykkeltur - Tilbakemelding
Fulltekstsøk

Transport og fly

2022

15.09.2022   OSL MXP   08.25 11.05 SK4719
22.09.2022   MXP OSL   11.55 14.30 SK4718

Priser

2022 Prisen for turen er fra kr 24 900,- inkludert fly t/r

Fra 2022 inkluderer Oliven Reiser flyreisen i prisen igjen. Det gjøre hele turen både rimeligere og enklere med hensyn til transport fra/til flyplassen.
Sjekk flytider under «Transport og fly»

Turen uten fly koster minus kr 2.000, -
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.
Ta kontakt for tilbud om dere ønsker å endre dato for flyreisen (f.eks. forlenge reisen).

 

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger på gode hotell m/frokost
 • 5 middager med vin/vann
 • 4 piknik og 1 lunsj med vin/vann
 • Følgebil
 • Gående og syklende guider
 • Bagasjetransport
 • Sykkel m/utstyr
 • Vinsmakinger

 

Enkeltromstillegg kr 2 700,-

Elsykkel kr 750,-

 

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Dagsprogram

 • Hva med å kombinere sykling og vandring i det mange mener er blant Italias fineste områder? Bølgende landskap og maleriske landsbyer, vingårder som produserer de beste vinene og det anerkjente piemontesiske kjøkken. Cinque Terre; fem sjarmerende landsbyer som perler på en snor langs Middelhavet – med hver sine særtrekk.

 • Dag 1: Asti

  Ankomst og middag på hotellet.

 • Dag 2: Asti – Barbaresco – Alba 41 km

  På sykkel gjennom svalt åslandskap med vinmarker så langt øyet kan se. Deilig lunsj på gården til vår venn Luigi og hans familie som så gjestfritt lar oss få ta del i det gode liv i Piemonte. Nær kjente Barbaresco spiser vi dagens piknik, og på vinhuset Cantina Produttori del Barbaresco tester vi noen av vinene fra området og får en innføring i vindruas liv. Deretter tilbake til Alba og middag på egen hånd.

 • Dag 3: Alba – Barolo 51 km

  Fra Alba ved foten av åsene i Le Langhe. Området betyr to ting for italienere; hvit trøffel og rød vin, men byr også på gamle, pittoreske landsbyer, duvende landskap og den deilige, fredfulle stillheten. Piknik inntas på en yndig liten topp i Lequio Berria. I dag sykler vi i Italias kanskje vakreste vinområder. Vi ender opp i den kjente landsbyen Barolo for middag og overnatting.

 • Dag 4: Barolo – Dogliani – Barolo 35 km

  Vi sykler i Le Langhe vinområde som byr på vakker utsikt mot Alpene og gamle borger på hver åskam. Etter små besøk i noen sjarmerende og historiske landsbyer er vi tilbake på hotellet i Barolo for vinsmaking på «Cantina Brezza» en av de mest renommerte i Barolo.

 • Dag 5: Barolo – Genova – Levanto

  Vi forlater Piemonte og turen går først innom Genova. Foruten gamlebyen med sine trange gater der grønnsakshandlere, barberere og restauranter ligger tett i tett, kan også byen by på akvarium, en katedral, den gamle bryggen Porto Antico og Via Garibaldi. Deler av gamlebyen er på UNESCO`s verdensarvliste. Lunsj på egen hånd. Videre til kysten og Levanto. Byen har eksistert helt tilbake til før Romerriket, og navnet Levanto betyder «Stedet hvor solen står opp». I dag er det en hyggelig og genuin landsby med ca. 6.000 innbyggere - som fordobler seg om sommeren. Her bor vi på et flott hotell i 3 netter.

 • Dag 6: Levanto – Corniglia – Volastra – Manarola –Levanto, 5 timer

  Cinque Terre – høyt ranket på UNESCOs verneliste, er en natur- og kulturskatt. Tog til Corniglia, vandretur til Groppo, her er det fin mulighet for vinsmaking. Videre til Volastra, på en smal sti langs vinranker høyt oppe med fantastisk utsikt. Pikniklunsj underveis og ned til Manarola, den kanskje mest romantiske byen i området. Båt eller tog tilbake til Levanto. Middag på egen hånd.

 • Dag 7: Levanto – Monterosso – Vernazza – Riomaggiore –Levanto, 5 timer

  Tog til Monterosso, en by full av gammel historie og fin strand. Rundtur i denne lille kystperlen. Så til den sjarmerende havnebyen Vernazza og vandring til Riomaggiore. Piknik underveis. Tilbake til Levanto på ettermiddagen og middag på hotellet.

 • Dag 8: Levanto

  Avreise

Kart

Kontakt oss