Hva med å kombinere sykling og vandring i det mange mener er blant Italias fineste områder? Bølgende landskap og maleriske landsbyer, vingårder som produserer de beste vinene og det anerkjente piemontesiske kjøkken. Cinque Terre; fem sjarmerende landsbyer som perler på en snor langs Middelhavet – med hver sine særtrekk.

Myriader av terrasser i bratte åssider med druer, oliven og sitrusfrukter er et vakkert skue som gjør dette til en minneverdig opplevelse. 

Dag 1: Oslo – Milano– Levanto

Transfer til Levanto hvor vi bor i tre netter.

Overnatting på Park Hotel Argento

Dag 2: Levanto – Corniglia – Volastra – Manarola –Levanto, 5 timer

Cinque Terre – høyt ranket på UNESCOs verneliste, er en natur- og kulturskatt. Tog til Corniglia, vandretur til Groppo, her er det fin mulighet for vinsmaking. Videre til Volastra, på en smal sti langs vinranker høyt oppe med fantastisk utsikt. Så til Manarola, den kanskje mest romantiske byen i området.  Båt eller tog tilbake til Levanto.

Overnatting på Park Hotel Argento

Dag 3: Levanto –  Monterosso  – Vernazza – Riomaggiore –Levanto, 5 timer

Tog til Monterosso, en by full av gammel historie og fin strand. Rundtur i denne lille kystperlen. Så til den sjarmerende havnebyen Vernazza og vandring til Riomaggiore.  Piknik underveis. Tilbake til Levanto på ettermiddagen.

Overnatting på Park Hotel Argento

Dag 4: Levanto – Genova – Barolo

Vi skal forflytte oss – fra Cinque Terre til Piemonte. Underveis stopper vi i Genova. Foruten gamlebyen med sine trange gater der grønnsakshandlere, barberere og restauranter ligger tett i tett, kan også byen by på akvarium, en katedral, den gamle bryggen Porto Antico og Via Garibaldi. Deler av gamlebyen er på UNESCO`s verdensarvliste.  Lunsj på egen hånd.  Etter litt tid her drar vi videre til  Piemontes mest berømte vindistrikt Barolo, kjent for sin kvalitetsvin av samme navn.

Overnatting på Hotel Barolo

Dag 5: Barolo – Alba 53 km

Vi skal sykle i Le Langhe som byr på vakker utsikt mot Alpene og gamle borger på hver åskam. Etter små besøk i noen sjarmerende landsbyer, inntas piknik på en yndig liten topp i Lequio Berria. Deretter videre til Alba for overnatting.

Overnatting på Hotel Savona

Dag 6: Alba– Barbaresco – Calamandrana 51 km

Fra Alba ved foten av åsene i Le Langhe. Området betyr to ting for italienere; hvit trøffel og rød vin, men byr også på gamle, pittoreske landsbyer, duvende landskap og den deilige, fredfulle stillheten. I dag sykler vi i Italias kanskje vakreste vinområder. Nær kjente Barbaresco spiser vi dagens piknik, og på vinhuset Cantina Produttori del Barbaresco tester vi noen av vinene fra området og får en innføring i vindruas liv. Deretter til Calamandrana for middag og overnatting.

Overnatting på Hotel La Corte

Dag 7: Calamandrana – Costigliole – Calamandrana 55 km

På sykkel gjennom svalt åslandskap med vinmarker så langt øyet kan se. Deilig lunsj på gården til vår venn Luigi og hans familie som så gjestfritt lar oss få ta del i det gode liv i Piemonte. Deretter tilbake til hotellet.

Overnatting på Hotel La Corte

Dag 8 : Calamandrana – Milano – Oslo

Transfer til flyplassen for hjemreise til Norge.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 18 900,-

Kr 17 200,- uten fly

Kr 2 400,- i enkeltromstillegg

Kr 750,- leie av elsykkel

  • Fly t/r Oslo – Milano
  • Transfer fra/til flyplass
  • 7 overnattinger på hotell m/frokost
  • 5 middager med vin/vann
  • 4 piknik og 1 lunsj med vin/vann
  • Følgebil
  • Guider
  • Bagasjetransport
  • Sykkel m/utstyr
  • Vinsmaking

Moderat løype.

Vi flyr tur/retur med SAS.

Piemonte & Cinque Terre 27.05-03.06.2019

SK4719  27MAI
OSLO MILANO  1105 1345

SK4718  03JUN
MILANO OSLO  1430 1705

 

 

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Heidi Karine Hanssen

Deltar: 27.05-03.06.
Oppvokst i Lavangen, Sør- Troms. Studert språk på vg skole i Nord-Norge og bla. vært  au-pair i Paris i 1 år. Flytta til Oslo for jobb i Stena Line, deretter flyvertinne i Sterling. Bodd i Italia siden 1989 og har hatt div jobber innen turisme.

Forbehold om endring av guide.