Astorga til Santiago de Compostela. Her finner vi den ekte spanske sjelen preget av historie og livsmot!

Opplev magien langs deler av den sagnomsuste pilegrimsruta som i hundrevis av år har bragt pilegrimer fra mange nasjoner til Santiago de Compostela. Dere sykler gjennom vakkert kupert landskap; rikt på godt bevarte middelalderbyer, klostre, katedraler, borger og gamle steinbroer.

En fantastisk fin ferie vi kommer til å huske så lenge vi har hukommelse.

Dag 1: Oslo – Astorga

Den gamle romerske byen Astorga er startstedet for denne turen. Byen ligger helt nordvest i området Castilla og dere vil tydelig se at pilegrimsleden har satt sitt preg her.

Dag 2: Astorga – Molinaseca 49km

En av de vakreste etappene. Dere forlater de castillianske slettene og sykler mot fjellene i Leon. Her er turens høyeste punkt, Monte de la Cruz de Ferro, (Jernkorset). Fra Rabanal de Camino til Monte de la Cruz de Ferro hvor det er tradisjon å legge igjen en liten stein som du har tatt med fra hjemlandet ditt. Lunsj i Acebo. Nedover til byen Molinaseca.

Dag 3: Molinaseca – O’Cebreiro 59km

Først til Villafranca og deretter til Monte O’Cebreiro. På en klar dag kan man nyte fantastisk utsikt mot øst og vest til Galicias grønne daler og Leons skogkledde fjell. Kanskje en liten hvilepause ved foten av Monte de O’Cebreiro. Ved ankomst O’Cebreiro vil du føle deg på toppen av verden. Byen er full av karakter.

Dag 4: O’Cebreiro – Sarria 44km

Dere er nå i Galicia og vil se stor endring i landskap, kultur, gastronomi, språk, og selve måten å leve på. En flott opplevelse kommer når dere når byen Samos, hvor man finner ett av de eldste og vakreste klostrene i Spania. Her bor det fortsatt munker. Stopp gjerne ved elven Oribio. Fra Samos til Sarria forlater dere asfalten og fortsetter på stier.

Dag 5: Sarria – Palais de Rei 48km

Dagens etappe går gjennom hyggelige og landlige galiciske områder. Halvveis kommer dere til byen Portomarín. Den ble gjenreist på en høyde etter at de måtte flytte den gamle byen i 1950 for å bygge et reservoar. Palas de Rei er en liten by fylt av pilegrimsånd.

Dag 6: Palas de Rei – Rua 60km

I dag fortsetter dere langs eldgamle stier som binder landsbyene sammen. Dere kan føle historien og det er nesten umulig å se for seg hvor mange tusen mennesker som har formet stiene slik de er i dag.

Dag 7: Rua – Santiago 27km

Nå er det ikke langt igjen til Santiago. Pilegrimsleden bringer dere inn i selve hjertet av denne fascinerende byen. Helt til Obradoiroplassen hvor også katedralen som  ble bygget til ære for St. James, Santiago ligger..Dere vil ankomme slik at dere har tid nok til å oppleve byen som foruten den majestetiske katedralen, består av  gamlebyen med sine trange gater med hyggelige butikker og restauranter.

Dag 8: Santiago de Compostela – Norge

Tid for hjemreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 8 300,- per person fra 2 personer
Kr 1 300,- i enkeltromstillegg

Kr 900,- leie av elsykkel

Kr 1 100,- tillegg for halvpensjon

  • 7 netter m/frokost på små, gode hoteller eller gjestehus
  • Transport av bagasje mellom hotellene
  • Gode hybridsykler, 21 gir
  • Detaljerte kart og rutebeskrivelse
  • 24 timers telefonlinje i tilfelle behov for hjelp

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer

Turen kan sykles på ønskede datoer så fremst hotellene har ledig kapasitet.

Kupert løype.

Dere kan fly til Santiago eller Madrid.

For videre reiser fra Madrid er det enklest er med buss fra Terminal 4 på flyplassen eller fra Estacion Sur i Madrid.
Busselskapet heter ALSA (svært komfortable busser). Turen tar 4.5 timer og har flere avganger pr dag.
Oliven Reiser kan kjøpe billetter på forhånd hvis det ønskes og sende dere på mail.
Retur fra Santiago kan være med fly fra Porto eller med buss tilbake til Madrid.

Ønskes ekstranetter i Astorga eller Santiago de Compostela, kan Oliven Reiser være behjelpelig.