Oppdag Portugals fantastiske innland og autentiske landsbylivet. Turen går gjennom olivenlunder, vinmarker og er en sann kombinasjon av sykkel og oppdagelse.

Turen starter i Alvito, berømt for sin Manueline arkitektur før vi fortsetter til Evora som er Unesco beskyttet. Monsarez har nydelige hvite slott og panorama utsikt over Europas største innsjø. I Vila Vicosa kan dere besøke Ducal slottet og byen med sitt “hvite gull” Estremoz.

Dag 1: Lisboa

Ankomst Lisboa, transfer på egen hånd til Arraiolos

Dag 2: Arraiolos – Evora 35km

Vi starter med å sykle gjennom landsbyen Arraiolos, kjent for sine kaker, tepper og rike historiske sentrum. Ta gjerne en tur opp i det kjente slottet og nyt utsikten. Kjenn på det langsomme og bedagelige landsbylivet. På rolige og idylliske veier nordover og mulig å besøke en ostegård hvor de også produserer sin egen lokale likør. Videre på sykkel i landlig landskap til Aldeia da Terra. Deretter videre til Evora hvor dere overnatter på den idylliske gården Monte do Serrado de Baixo.

Dag 3: Evora 42km

Rundtur i og rundt Evora, og besøk på noen av de viktigste megalittiske monumenter i regionen. Landskapet er nydelig med masse kork trær og vi får lære om korkutvinning og om de som levde her for 5 til 3 tusen år siden. Vi besøker også de berømte gravkammerne i Zambugeiro og de romerske ruinene i Tourega.

Dag 4: Elvedalen Degebe 50km

Gjennom olivenlunder til den typiske landsbyen Nossa for stopp på den lokale baren. Vi besøker en lærprodusent og en oliven mølle (i sesongen). Stopp på slottet ”Castle of Valongo” og på ostefabrikken i Aldeias de Montoito. Når vi kommer til Reguengos de Monsaraz har vi ennå tid til vinsmaking på en svært autentisk vingård hvor de ennå oppbevarer noe av vinen i leirkrukker.

Dag 5: Reguengos de Monsaraz – slottet i Monsaraz 35km

På sykkel til den berømte keramikk landsbyen S. Pedro do Corval, vi ser dreierne i arbeid og damene som dekorerer keramikken med stødig hand. Videre til byen Monsaraz som er bygd inne i slottet på toppen av åsen, her er det en fantastisk utsikt til innsjøen Alqueva Dam.

Dag 6: Monsaraz – Vila Vicosa, Marmor ruta 50km

I dag sykler vi til ”Marmor land”, men først besøker vi den imponerende kirken i Nossa og en liten sjarmerende hvit landsby, også kalt blomsterbyen, Terena. Så til et månelignende landskap i Bencatel området hvor de utvant marmor for å bygge de to fantastiske stedene Estremoz og Borba. Overnatting på hotell i Vila Vicosa.

Dag 7: Vinruta fra Vila Vicosa – Estremoz, 35km

Vi starter dagen med å besøke Ducal palasset i Vila Vicosa, så til Borba. Vi stopper på en typisk «tasquinha» for et glass hjemmelaget vin. I Gloria besøker vi en lokal håndverker. Dagens mål er Estremoz, byen har et flott historisk sentrum med mange smale idylliske gater. Estremoz er spesielt kjent for de mange bygningene i hvit marmor fra lokale steinbrudd.

Dag 8: Estremoz – Lisboa – Oslo

Frokost på hotellet og tid for avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program.

Fakta

Kr 11 900,- per person fra 2 personer

Kr 11 000,- per person fra 4 personer

Kr 3 700,- i enkeltromstillegg

Kr   700,- høysesongstillegg 01.06-30.09

Kr.  1 500,- leie av el-sykkel

  • 7 netter m/frokost på sjarmerende hoteller
  • Sykkel m/utstyr
  • Kart og rutebeskrivelse
  • Bagasjetransport
  • Telefonassistanse

Ikke inkludert

  • Transfer t/r flyplass
  • Fly

Turen kan sykles på ønskede datoer så fremst hotellene har ledig kapasitet. Ankomstdag lørdag.

Moderat løype.

Fly til Lisboa anbefales.