Skip to main content

Prosecco på egen hånd

Velkommen til en sykkeltur i Italias beste Prosecco- og Grappa-områder!

På sykkel i lett terreng gjennom vakre småbyer og langs vinmarker.

Vi er innom kulturbyer som Vicenza, Padova og Treviso for spennende historie og arkitektur. Vi er nær Venezia, men her opplever vi autentisk Veneto-liv i avslappende atmosfære helt uten de mange turistene. Overalt tas vi varmt imot av blide italienere!

Fulltekstsøk

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris, men kan bestilles som et tillegg.

FLY:

Vi anbefaler fly tur/retur Venezia (VCE). Sjekk bl.a. SAS, Norwegian, Lufthansa, KLM.
Oliven Reiser tilbyr å booke din flyreise fra kr 4 900, -. Vi tar forbehold om ledige billetter.

TRANSPORT:

Privat transport fra/til flyplassen i Venezia til/fra Relais Monaco kan bestilles på forhånd og betales kontant ved ankomst, ca 30 min.
Pris per tur for 3 personer: Euro 65,-
Pris per tur for 8 personer: Euro 85,-

Priser

Prisen for turen fra Kr 10 900,- per person fra 2 personer

Prisen inkluderer: 

 • 7 netter på sjarmerende hoteller m/frokost
 • Sykkel med hjelm og utstyr
 • GPS, kart og rutebeskrivelse
 • Bagasjetransport
 • Telefonassistanse

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer fra/til flyplass
 • Middager
 • Lunsjer

 

Kr 2 400,- i enkeltromstillegg

Kr 1 500,- leie av elsykkel

 

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Vi er nær Venezia, men her opplever vi autentisk Veneto-liv i avslappende atmosfære helt uten de mange turistene. Overalt tas vi varmt imot av blide italienere!

 • Dag 1: Relais Monaco

  Kun 30 min med bil fra flyplassen i Venezia ankommer dere et storslått landlig spahotell. Relais Monaco er en restaurert venetiansk villa fra 19. århundre med utendørsbasseng og en stor omliggende park. Hotellet tilbyr transport fra flyplassen Venezia til hotellet. Se pris.

 • Dag 2: Relais Monaco – Valdobbiadene 50 km

  Første sykkeldag går opp på åsryggen Montello. Noen bakker i dag. Ta et stopp på den kjente og elegante vingården «Villa Sandi» som har tilhørt Moretti Polegato familien i flere generasjoner. Her kan du booke en omvisning og få innføring i historien og produksjonen, og smake på kanskje verdens beste Prosecco.
  Videre på «Strada del Prosecco» inn til den lille byen Valdobbiandene. Her i de bratte åsene produseres de beste Prosecco DOCG og vingårdene ligger tett i tett.

 • Dag 3: Valdobbiadene – Bassano del Grappa 38 km

  Sykkelstopp anbefales i den lille, hyggelige byen, Possagno, kjent for billedhuggeren Antonio Canova og hans Tempio Canoviano. Det benhvite tempelet med grasiøs kuppel og søyler kan sees på lang avstand og huser i dag dyrebar kunstverk. Gjennom vakkert landskap sykler dere til den historiske og velstående byen, Bassano del Grappa (ca 43 000 innbyggere) med Alpene som bakteppe og Monte Grappa, fjellet som byen har fått navnet fra. Arkitekturen gjenspeiler byens beliggenhet; venetiansk stil med tradisjonelle østerrikske trebalkonger. Ta en rundtur i byen og besøk grappamuseet. Her får dere smake og lære mer om den edle kunsten å produsere grappa. Gode handlemuligheter.

 • Dag 4: Bassano del Grappa – Marostica – Vicenza 40 km

  Ut på landet og på småveier gjennom tettsteder og landsbyer. Ta en første sykkelstopp og unn dere en espresso på torget i sjarmerende Marostica. Byen er kjent for sin store sjakkmønstrede plass «Piazza degli Scacchi». Dere overnatter i elegante Vicenza. En rekke bygg av 1500¬talls arkitekten Andrea Palladio står på Unescos verdensarvliste, og er verdt et besøk! Palladios tanker og ideer kom til å prege den europeiske arkitekturen i århundrer. Byens spesielle torg er senere kopiert rundt om i hele verden. Ta dere tid til å se på byens severdigheter.

 • Dag 5: Vicenza – Padova 44 km

  Ut av byen og opp på dikene langs elven Bacchiglione. I dag går sykkelturen til den gamle universitetsbyen Padova, en av de eldste byene i Italia. Allerede i middelalderen tiltrakk universitetet seg kultur-personligheter fra nær og fjern. Byen er full av historiske kirker og monumenter og berømt for den mystiske Basilica di Sant’Antonio. Denne storslåtte og meget spesielle kirken er verdt turen alene! Ta dere tid til å utforske den pulserende byen (211.000 innbyggere).

 • Dag 6: Venezia – Padova – Castelfranco 48 km

  Målet i dag er hyggelige Castelfranco Veneto. Byen som ble grunnlagt i 1195, har fremdeles sine høye forsvarsmurer intakt. Nut en tur rundt i gamlebyen og en Spritz på torget før middag på en av byens hyggelige restauranter.

 • Dag 7: Castelfranco – Treviso – Relais Monaco 47 km

  Ut av byen i lett terreng langs vinmarker og gjennom vakre landsbyer før dere kommer til Treviso, hovedstaden i Prosecco-området. Byen er vel verdt en stopp! Flott gjenoppbygget og restaurert etter bombingen i 2. verdenskrig, er den i dag en livlig by med sine fargerike hus og elvene som går tvers igjennom det historiske sentrum. Så de siste 7 km og dere er tilbake på Relais Monaco og kan nyte en natt på spahotellet.

 • Dag 8: Relais Monaco

  Avreise. Hotellet tilbyr transport til flyplassen.

Kart

Kontakt oss