Velkommen til Italias beste Prosecco- og Grappa-områder! På sykkel gjennom vakre småbyer og i landskap som er en attraksjon i seg selv.

Vi er innom kulturbyer som Vicenza, Padova og Treviso for spennende historie og arkitektur. Byer uten masseturismens trengsel og overalt tas du varmt imot av blide italienere!

Denne turen står akkurat nå som den beste så langt. Dette var vår 5. tur med dere – håper det blir mange flere.

Dag 1: Oslo – Venezia/Verona – Borgo Valsugana

Ankomst Venezia eller Verona. Transfer ca. 2 timer til hotellet i maleriske Borgo Valsugana (ca 7000 innbyggere) i provinsen Trentino. Elva Brenta slynger seg gjennom byen og høye fjell reiser seg på begge sider. Den norditalienske fjellheimen er også et paradis for vandrere. Historisk interessant er også «Museo Grande Guerra», museet omhandler første verdenskrig. Her gikk frontlinjen mellom den gang Italia og Østerike-Ungarn. Transfer til hyggelig Azienda hvor vi nyter vår første Prosecco-smaking før middag.

Overnatting på Hotel 1775 Locanda in Borgo

Dag 2: Borgo Valsugana – Bassano del Grappa ca. 55 km

Første sykkeldag går langs den kjente sykkelveien Val Sugana. Med flott utsikt mot fjellene og langs elva Brenta, hele dagen på flotte sykkelstier (her har Norge mye å lære!!) og rolige småveier.  Vi sykler lett nedover dalen med høye fjellsider på begge sider.

Pikniklunsj før vi sykler videre til den historiske og velstående byen, Bassano del Grappa (ca 43 000 innbyggere). Fremdeles med Alpene som bakteppe og Monte Grappa, fjellet som byen har fått navnet fra. Arkitekturen gjenspeiler byens beliggenhet; venetiansk stil med tradisjonelle østerrikske trebalkonger. Vi tar oss tid til en rundtur i byen,  besøker grappamuseet, får smake og lærer mer om den edle kunsten å produsere grappa. Gode handlemuligheter. Middag på hotellet.

Overnatting på hotell Bonotto Hotel Belvedere.

Dag 3: Bassano del Grappa – Vicenza ca. 40 km

Ut på landet og på småveier på kryss og tvers gjennom tettsteder og landsbyer. Første sykkelstopp er i sjarmerende Marostica. Byen er kjent for sin store sjakkmønstrede plass «Piazza degli Scacchi». Vi unner oss en espresso på torget. Pikniklunsj på et hyggelig sted før vi sykler videre mot elegante Vicenza. En rekke bygg av 1500­talls arkitekten Andrea Palladio står på Unescos verdensarvliste, og er verdt et besøk! Palladios tanker og ideer kom til å prege den europeiske arkitekturen i århundrer. Byens spesielle torg er senere kopiert rundt om i hele verden. Ta en rundtur i byen og se på byens severdigheter. Middag på egen hånd i kvelden, guiden kommer med tips. Hotellet er ca 15 min gange utenfor sentrum.

Overnatting på Hotel Doge.

Dag 4: Vicenza – Padova ca. 45 km

Vi sykler samlet i lang rekke ut av byen og opp på dikene langs elven Bacchiglione. Piknik underveis. I dag går sykkelturen til den gamle universitetsbyen Padova, en av de eldste byene i Italia. Allerede i middelalderen tiltrakk universitetet seg kultur-personligheter fra nær og fjern.  Byen er full av historiske kirker og monumenter og berømt for den mystiske Basilica di Sant’Antonio. Denne storslåtte og meget spesielle kirken er verdt turen alene!  Ta dere tid til å utforske den pulserende byen (211.000 innbyggere). Gode shopping muligheter! Middag på egen hånd. Vi overnatter på 4* hotell med kort vei til sentrum.

Overnatting på Hotel Methis

Dag 5: Padova – Castelfranco Veneto ca. 46 km

Målet i dag er hyggelige Castelfranco Veneto. Byen som ble grunnlagt i 1195, har fremdeles sine høye forsvarsmurer intakt. Vi sjekker inn på hotellet, nyter en tur rundt i gamlebyen og en Spritz på torget før vi samles til middag på restaurant rett rundt hjørnet.

Overnatting på Hotel alla Torre.

Dag 6: Castelfranco Veneto – Treviso ca. 49 km

Ut av byen og etter kort tid starter vi sykkeldagen med å besøke vingården til Manera, en liten Prosecco-produsent. Prosecco smaker godt også tidlig på formiddagen! Så går det mot Treviso, hovedstaden i Prosecco-­området. Byen er vel verdt en stopp! Flott gjenoppbygget og restaurert etter bombingen i 2. verdenskrig, er den i dag en livlig by med sine fargerike hus og elvene som renner igjennom det historiske sentrum.

De siste to nettene bor vi på et storslått landlig spa­hotell litt utenfor sentrum (7 km), en restaurert venetiansk villa fra 19. århundre med utendørsbasseng og en stor omliggende park. Middag på hotellet.

Overnatting på Hotel Relais Monaco.

Dag 7: Rundtur Treviso ca. 37 km

På siste sykkeldag tar vi en rundtur i området og sykler opp på åsryggen Montello. Første og eneste dag med litt bakker. Lunsj på hyggelig Osteria med meget velsmakende mat. Underveis vil dere se flere militære minnesmerker til minne om de dramatiske hendelsene og tragiske kampene  i 1918.

Vi kommer til den kjente og elegante vingården «Villa Sandi» som har tilhørt Moretti Polegato familien i flere generasjoner. Her får vi en omvisning og innføring i historien og produksjonen, og vi får smake på kanskje verdens beste Prosecco. Tilbake til hotellet med buss og felles avslutningsmiddag på hotellet.

Overnatting på Hotel Relais Monaco.

Dag 8: Treviso – Venezia/Verona – Oslo

Frokost på hotellet før avreise til flyplassen i Venezia eller Verona.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Pris fra kr 17 900,-

Pris med fly og transfer kr 20 900,- (Så slipper du å tenke på det)

 

Prisen inkludere:

  • 7 overnattinger med frokost på gode hoteller
  • 6 piknik/lunsjer med vin/vann
  • 5 middager med vin/vann
  • 4 vin/prosecco/grappa-smakinger
  • Sykkel m/hjelm og utstyr
  • Syklende guider
  • Bagasjetransport
  • Følgebil

Pris uten fly kr 17 900,-

Pris med fly og transfer kr 20 900,-

 

Enkeltromstillegg kr 2 400,-

Pris for leie av elsykkel kr 1 500,-

Enkel løype.

FLYTIDER 07.04-14.04 PÅSKE – Vi flyr med KLM: OSLO – AMSTERDAM -VENEZIA

KL1144  07APR OSLAMS 1150 1340

KL1655  07APR AMSVCE 1425 1610

KL1652  14APR VCEAMS 1135 1340

KL1147  14APR AMSOSL 1430 1620

 

FLYTIDER 26.05-02.06– Vi flyr med KLM: OSLO – AMSTERDAM -VENEZIA

KL1144  26MAY OSLAMS 1150 1340

KL1655  26MAY AMSVCE 1425 1610

KL1652  02JUN VCEAMS 1135 1340

KL1147  02JUN AMSOSL 1430 1620

 

FLYTIDER 05.09-12.09– Vi flyr med KLM: OSLO – AMSTERDAM -VENEZIA

KL1144  05SEP OSLAMS 1150 1340

KL1655  05SEP AMSVCE 15051650

KL1652  12SEP VCEAMS 1135 1340

KL1147  12SEP AMSOSL 1430 1620

 

FLYTIDER 03.10-10.10 – Vi flyr med Norwegian: OSLO – VENEZIA

DY1856 03OCT OSLVCE 10.40-13.20

DY 1857 10OCT VCEOSL 1400 1640

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Heidi Karine Hanssen

Oppvokst i Lavangen, Sør- Troms. Studert språk på vg skole i Nord-Norge og bla. vært  au-pair i Paris i 1 år. Flytta til Oslo for jobb i Stena Line, deretter flyvertinne i Sterling. Bodd i Italia siden 1989 og har hatt div jobber innen turisme.

Forbehold om endring av guide.

Claudio Forlini

Hans cv snakker for seg selv: en italiener som har brukt fem år i Norge og Bergen som guide. Han har også et års erfaring med reparasjon og salg av sykler. Claudio er nå tilbake i Italia, og viser gjerne alle sine nye norske venner omkring. Hans andre store lidenskap er gitaren. Forlini vil være den ideelle følgesvenn for alle som har sine egne lidenskaper: Italia, Norge, sykkelen, gitaren…

Forbehold om endring av guide.

Suzi Makaj

Oppvokst i Sverige. Har bodd i Italia de siste 15 år. I Firenze. Hennes opprinnelige yrke er skredder og designer av klær. Noe hun fortsatt praktiserer når hun ikke er ute og sykler med Oliven. Tidligere har hun vært dykkeinstruktør i Rødehavet, rundreiseguide i India, og nå altså sykkel- og vandreguide for Oliven I Italia. Foruten aktivitet i naturen, har hun stor lidenskap for maten og vinen og dens underfundige opprinnelse.

Forbehold om endring av guide.

En slik Oliven-sykkeltur er ren glede!

Her kombineres fysisk aktivitet, flott og variert natur, fine mat- og vin-opplevelser og en samling av glade mennesker. Passende etapper – veldig god info fra guiden i forkant, underveis og etterpå. Bedre blir det ikke. Denne sykkelruta var helt suveren, lett, trygg og avstressende. Lysten på mer Oliven-turer ble kommentert av alle og mange i gruppen var tydeligvis gode kunder hos dere. Flere av mine venner er klar for tur – hvis jeg skulle dukke opp som Oliven-guide 🙂

Hils kjente på Oliven-kontoret.
Mvh/ Alf-Tore