Pittoreske Provence – denne historiske provinsen sørøst i Frankrike – byr på alt fra overdådig natur til middelalderarkitektur, spennende kunst, kultur og gastronomiske opplevelser. Velkjent er også provinsens dufter av lavendel, urter og blomster.

Blant Provence sine hundretalls landsbyer, alle med hver sine særpreg og sjarmerende atmosfære, har vi her plukket et rikholdig utvalg til deg.

Fantastisk geografisk område å sykle i, som gir balsam for kropp og sinn

Dag 1: Orange.

God tid til å se byen med ca. 30 000 innbyggere. Vi anbefaler særlig et besøk til det romerske amfiteateret – et av Frankrikes best bevarte.

Dag 2: Orange – Uzès, 54 km.

Gjennom vakkert landskap med fruktproduksjon og vinmarker i Côte du Rhône, til St Laurant. Videre ankommer du vesle Uzès med sine 8000 innbyggere; en idyllisk liten perle med sin restaurerte renessansearkitektur, hyggelige små torv og – for ikke å glemme – markedsplassen og det imponerende Duke-palasset.

Dag 3: Uzès – Pont du Gard – Avignon, 49 km.

Rolige landeveier fører deg til et av antikkens underverker, Pont du Gard, ca 15 km fra Uzès. Den romerske akvedukten, med sine 50 høydemeter, hadde som formål å føre vann over elven Gardon til Nimes. Videre forbi lavendelåkre til Avignon, byen som fra 1309 til 1377 var pavesete.

Dag 4: Avignon – St. Rémy, 32/ 56 km.

Morgenen kan settes av til besøk i Pavepalasset og de romerske monumenter. Du forlater Avignon på små veier i retning St. Rémy – byen som preges av urter og ville dufter, Van Goghs opphold her og bysbarnet Nostradamus’ historie.

Dag 5: St. Rémy – Les Baux – St. Rémy, 40 km.

Ut fra St. Rémy på fredelige sykkelvennlige veier, med behagelige stigninger opp til populære og vakre Les Baux – Van Goghs store inspirasjonskilde og klassifisert som en av Frankrikes vakreste landsbyer. Med Alpillene som bakteppe og fascinerende landskap bør du unne deg en lang rast og en bedre lunsj her. Du svinger deg ned igjen til slettelandet og tar natt nummer to i St. Rémy.

Dag 6: St. Rémy – Arles, 32 km.

Mot Arles og Middelhavet passerende ulike historiske severdigheter. Arles, dagens premie, preges av den antikke romertida i Cesars glansperiode. Byen var et politisk maktsenter i området etter at Marseilles var knust, og ble også den sentrale havnebyen i provinsen. Dessuten; her vil du gjenkjenne gater og torv i maleriene til byens store sønn, Van Gogh.

Dag 7: Arles – St. Marie de la Mer, 37 km.

På sykkel sydover i Camargue; et beskyttet våtmarksområde svært forskjellig fra landskapet forøvrig. Dette er velkjent for sitt mangfoldige fugleliv, sine hvite hester (Camaguais-rasen), svarte tyrefekterokser, rismarker og ettertraktede havsaltdepoter. Videre mot havet og til badebyen St. Marie de la Mer før busstransfer tilbake til Arles.

Dag 8: Arles

Avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 11 800,- per person fra 2 personer

Kr 3 600,- i enkeltromstillegg

Kr 1 500,- leie av elsykkel

Ankomst: fredager, lørdager eller søndager.

 • 7 overnattinger på små gode hoteller eller gjestehus m/ frokost
 • Sykkel med utstyr
 • Rutebeskrivelser på engelsk og kart
 • En gps pr gruppe
 • Telefonassistanse
 • Bagasjetransport
 • Transfer Saint Marie de la Mer – Arles på dag 7.
 • Togbillett fra Arles til Orange. Kan bookes om til Arles-Marseillie mot kr 150,- pr billett.

 

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer
 • Lunsj
 • Middag

El-sykkel:

Depositum € 250 på elsyklene vil bli krevd av samarbeidspartner når syklene blir levert ut. Dette gjøres ved at de tar å holder av et beløp på kredittkortet deres. Dette blir ikke trukket av kontoen, og blir slettet igjen etter at syklene er levert tilbake i den stand dere fikk de i.

Ankomst: fredager, lørdager eller søndager.

Moderat løype

Fly:

Nærmeste flyplass Marseille.

 

Tog:

Kan ta toget direkte fra Marseille fra flyplassen til Orange.