Skip to main content

Puglia kombinert

Når vi spør våre Italienske venner om hvor de vil reise, svarer de; Puglia! Og vi lar oss sjarmere av mosaikken av historie, kultur, tradisjoner, azurblått hav, barokke småbyer, oliventrær, hvite strender, vinen, maten og den mest solrike regionen i hele Italia.

 

✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
Fulltekstsøk

Transport og fly

Her er flytidene til turene våre:

 

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 


Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer:

 • 7 netter med frokost på hyggelig hoteller/agriturismo
 • Fly t/r Oslo-Bari
 • 5 middager med vin/vann
 • 3 lunsjer med vin/vann
 • Følgebil
 • Sykkel m/utstyr 2 dager
 • Bagasjetransport
 • Turistskatt
 • Guider
 • Syklende guide

 

Tillegg for enkeltrom kr 3000,-

Tillegg for leie av El-sykkel kr 1200,-

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Furuskog, sandstrender og de vakre kalksteinsklippene er vertskap for dagens fottur. Her kan man også kaste seg i havet om man ønsker å kjenne på det klare, blå vannet.

 • Dag 1: Avetrana

  Olivenoljesmaking og velkomstmiddag på Relais Terre di Terre.

 • Dag 2: Avetrana – Gallipoli 58 km

  Gjennom småbyer mot det Joniske hav. Lunsj på egenhånd i vakre Porto Cesareo før videre sykling langs kystveien til Gallipoli, «den vakre byen». Den idylliske gamlebyen ligger på ei øy med broforbindelse. Krokete smågater og hvite husfasader innbyr til en guidet spasertur før middag på egenhånd.

 • Dag 3: Gallipoli – Santa Maria di Leuca 53 km

  Pittoreske landsbyer ligger som perler på en snor til grensen mellom det Joniske hav og Adriaterhavet. Så er det bare å nyte den deilig kystetappen med lunsj underveis og muligheter for bading før ankomst Leuca. Hotellet vårt byr oss et flott bassengområde, bar og avslapping før middag.

 • Dag 4: Adriaticto i hjertet av Salento – Giudignano 6 km

  Denne dagen kan du bruke formiddagen til hva du måtte ønske. En lat morgen ved bassenget, eller kanskje en grottevandring? Før lunsj går bussen til Ponte Ciolo for den første dagen med beina som fremkomstmiddel. I den lille fiskerlandsbyen Marina di Noviaglie er det lunsj på egenhånd, og kanskje en dukkert i den vakre bukta? Det blir besøk i mystiske Giurdignano (Italias Stonehenge), før det blir middag med lokale produkter og overnatting på Agriturismo.

 • Dag 5: Giudignano til Uggiano – 12 km

  Vi vandrer av sted mellom olivenlunder, monolitter og steinhus. Vi blir guidet på de gamle olivenpressene, og den bysantinske San Salvador-krypten. Lunsj på egenhånd, men vi anbefaler Foccacia og produkter du finner hos en av de lokale bakerne.

 • Dag 6: Uggiano til Otranto – 14 km

  Vi begynner dagens vandring langs klippene på Adriaterhavskysten. Vi passerer de gamle utkikkstårnene og fyret ved Palascia. Lunsj i det fri. Ved ankomst i Otranto besøker vi katedralen som har Europas største mosaikkgulv. Utforsk byen, og nyt middag på egenhånd.

 • Dag 7: Otranto til Torre San Andrea og Lecce – 16 km

  Furuskog, sandstrender og de vakre kalksteinsklippene er vertskap for dagens fottur. Her kan man også kaste seg i havet om man ønsker å kjenne på det klare, blå vannet. På den hvite stranden ved Alimini har vi lunsj. Siste etappe bli buss til Lecce, og avskjedsmiddag på en tradisjonsrik restaurant.

 • Dag 8: Lecce

  Avreise

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien