Skip to main content

Puglia kombinert på egen hånd- NYHET!

Når vi spør våre Italienske venner om hvor de vil reise, svarer de; Puglia! Og vi lar oss sjarmere av mosaikken av historie, kultur, tradisjoner, azurblått hav, barokke småbyer, oliventrær, hvite strender, vinen, maten og den mest solrike regionen i hele Italia

Fulltekstsøk

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris, men kan bestilles som et tillegg.

FLY:

Vi anbefaler fly til Bari eller Brindisi. Sjekk bl.a.Lufthansa, Norwegian flyr direkte til Bari fra slutten av juni til august. 
 

TRANSPORT:

Ankomst: Fra Bari med tog/buss til Alberobello ca 1,5 time.
Avreise: Fra Lecce: med tog til Bari ca 1,20 time + 20 min til flyplassen.

Privat transfer fra flyplassen til hotellet kan bestilles på forhånd. 

Privat transfer til og fra Bari flyplass

Plass til  2 personer kr 3 700,-

Plass til  8 personer kr 4 200,- 

Privat transfer til og fra Brindisi flyplass

 

Plass til  2 personer kr 2 500,-

Plass til  8 personer kr 2 900,- 

Ta kontakt for tilbud om dere er flere. 

Priser

2023

Prisen for turen fra Kr 18 500,- per person fra 2 personer

Prisen for turen fra Kr 15 300,- per person fra 4 personer

Prisen for turen fra Kr 13 900,- per person fra 6 personer

Prisen inkluderer: 

 • 7 netter med frokost på hyggelig hoteller/agriturismo
 • Sykkel m/utstyr
 • Ride with GPS 
 • Bagasjetransport
 • Telefonassistanse
 • Velkomstmøte 

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer fra/til flyplass
 • Middager
 • Lunsjer

 

Kr 2 500,- i enkeltromstillegg

Kr 1000,- leie av elsykkel

Høysesongstillegg 28.07-31.08.2023 kr 1200,-

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Furuskog, sandstrender og de vakre kalksteinsklippene er vertskap for dagens fottur. Her kan man også kaste seg i havet om man ønsker å kjenne på det klare, blå vannet.

 • Dag 1: Avetrana

  Velkomstmøte og tilpassing av sykler. Overnatting i Avetrana.

 • Dag 2: Avetrana – Gallipoli 58 km

  Gjennom småbyer mot det Joniske hav. Lunsj på egenhånd i vakre Porto Cesareo før videre sykling langs kystveien til Gallipoli, «den vakre byen». Den idylliske gamlebyen ligger på ei øy med broforbindelse. Krokete smågater og hvite husfasader innbyr til en guidet spasertur før middag på egenhånd.

 • Dag 3: Gallipoli – Santa Maria di Leuca 53 km

  Pittoreske landsbyer ligger som perler på en snor til grensen mellom det Joniske hav og Adriaterhavet. Så er det bare å nyte den deilig kystetappen med piknik/lunsj underveis og muligheter for bading før ankomst Leuca. Hotellet vårt byr oss et flott bassengområde, bar og avslapping før middag.

 • Dag 4: Adriaticto i hjertet av Salento – Giudignano 11 km

  Denne dagen kan du bruke formiddagen til hva du måtte ønske. En lat morgen ved bassenget, eller kanskje en grottevandring? I dag er det første dagen med beina som fremkomstmiddel. Dere går til en liten by som heter Ponte CioloI, her kan dere spise lunsj.

  Videre går dere til den lille fiskerlandsbyen Marina di Noviaglie, her kan det være deilig med dukkert i den vakre bukta? Her blir det transfer til Giurdignano kl. 15.00. Dere kan besøkeden mystiske Giurdignano (Italias Stonehenge) om dere har lyst til dette før middag. Overnatting på Agriturismo.

 • Dag 5: Giudignano til Uggiano – 10 km

  Vi vandrer av sted mellom olivenlunder, monolitter og steinhus.  Lunsj på egenhånd, men vi anbefaler Foccacia og produkter du finner hos en av de lokale bakerne. Dette står i rutebeskrivelsen slik at dere ikke går glipp av dette. 

   

 • Dag 6: Uggiano til Otranto – 17 km

  Kort transfer til der dagens vandring starter. Dere begynner dagens vandring langs klippene på Adriaterhavskysten. Dere passerer de gamle utkikkstårnene og fyret ved Palascia. Lunsj i dag må dere handle inn før dere starter dagen. Ingen mulighet for å kjøpe noe underveis på dagens vandring. Så kjøp en deilig piknik å nyt ute underveis. 

  Ved ankomst i Otranto kan dere besøker katedralen som har Europas største mosaikkgulv. Utforsk byen, og nyt middag på egenhånd.

 • Dag 7: Otranto til Torre San Andrea og Lecce – 10 km

  Furuskog, sandstrender og de vakre kalksteinsklippene er vertskap for dagens fottur. Her kan man også kaste seg i havet om man ønsker å kjenne på det klare, blå vannet. På den hvite stranden ved Alimini avslutter vi siste vandredagen. Siste etappe bli buss til Lecce. 

 • Dag 8: Lecce

  Avreise om ikke dere ønsker å forlenge turen. Ta kontakt for tips og tilbud. 

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien