Når vi spør våre Italienske venner om hvor de vil reise, svarer de; Puglia! Og vi lar oss sjarmere av mosaikken av historie, kultur, tradisjoner, azurblått hav, barokke småbyer, oliventrær, hvite strender, vinen, maten og den mest solrike regionen i hele Italia.

Furuskog, sandstrender og de vakre kalksteinsklippene er vertskap for dagens fottur. Her kan man også kaste seg i havet om man ønsker å kjenne på det klare, blå vannet.

Turen er på forespørsel.

Dag 1: Oslo – Bari – Avetrana 

Kort transfer til Avetrana hvor dere møter guidene.  Olivenoljesmaking og velkomstmiddag på Relais Terre di Terre.  

Dag 2: Sykkel Avetrana – Gallipoli 58 km 

Gjennom småbyer mot det Joniske hav. Lunsj på egenhånd i vakre Porto Cesareo før videre sykling langs kystveien til Gallipoli, «den vakre byen». Den idylliske gamlebyen ligger på ei øy med broforbindelse. Krokete smågater og hvite husfasader innbyr til en guidet spasertur før middag på egenhånd. 

Dag 3: Sykkel Gallipoli – Santa Maria di Leuca 53 km 

Pittoreske landsbyer ligger som perler på en snor til grensen mellom det Joniske hav og Adriaterhavet. Så er det bare å nyte den deilig kystetappen med piknik/lunsj underveis og muligheter for bading før ankomst Leuca. Hotellet vårt byr oss et flott bassengområde, bar og avslapping før middag.  

Dag 4: Fot fra Adriaticto i hjertet av SalentoGiudignano 6 km 

Denne dagen kan du bruke formiddagen til hva du måtte ønske. En lat morgen ved bassenget, eller kanskje en grottevandring? Før lunsj går bussen til Ponte Ciolo for den første dagen med beina som fremkomstmiddel. I den lille fiskerlandsbyen Marina di Noviaglie er det lunsj på egenhånd, og kanskje en dukkert i den vakre bukta? Det blir besøk i mystiske Giurdignano (Italias Stonehenge), før det blir middag med lokale produkter og overnatting på Agriturismo. 

Dag 5: Fot fra Giudignano til Uggiano – 12 km 

Vi vandrer av sted mellom olivenlunder, monolitter og steinhus. Vi blir guidet på de gamle olivenpressene, og den bysantinske San Salvador-krypten. Lunsj på egenhånd, men vi anbefaler Foccacia og produkter du finner hos en av de lokale bakerne.  

Dag 6: Fot fra Uggiano til Otranto – 14 km 

Vi begynner dagens vandring langs klippene på Adriaterhavskysten. Vi passerer de gamle utkikkstårnene og fyret ved Palascia. Lunsj i det fri. Ved ankomst i Otranto besøker vi katedralen som har Europas største mosaikkgulv. Utforsk byen, og nyt middag på egenhånd.  

Dag 7: Fot Otranto til Torre San Andrea og Lecce – 16 km 

Furuskog, sandstrender og de vakre kalksteinsklippene er vertskap for dagens fottur. Her kan man også kaste seg i havet om man ønsker å kjenne på det klare, blå vannet. På den hvite stranden ved Alimini har vi piknik. Siste etappe bli buss til Lecce, og avskjedsmiddag på en tradisjonsrik restaurant.  

Dag 8: Lecce – Bari – Oslo 

Beklager, nå er det over for denne gang. Men vi sørger for at du rekker flyet.

Forbehold om skrivefeil og endring i program og hoteller.

Fakta

Pris og dato 2020 kommer

 

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid før avreise.

  • Fly t/r Bari
  • Transfer fra/til Bari flyplass
  • 7 netter med frokost på hyggelig hoteller/agriturismo
  • 5 middager
  • 3 pikniklunsjer med vin/vann
  • Følgebil
  • Sykkel m/utstyr 2 dager
  • Bagasjetransport
  • Turistskatt
  • Guider

Enkel løype på sykkel 2 dager og fot 4 dager.

Husk godt fottøy til vandredagene

Bagasjeregler Lufthansa

Dere kan ha med 1 x 23 kg innsjekket bagasje

1 stk håndbagasje max str.:  55 x 40 x 23 cm, max vekt: 8 Kg

I tillegg kan dere ha med dere følgende :

1 stk (dameveske feks, laptopveske, eller skulderbag, max str.  40 x 30 x 20 cm

Puglia sykkel og fot 03.10-10.10.2019;

Vi er vel tilbake etter denne flotte opplevelsen og ønsker å gi tilbakemelding om opplegget og vår usedvanlig gode guide Marcello. Han var svært omtenksom, oppmerksom, kunnskapsrik, morsom, sjarmerende og fleksibel.
Beste hilsen
Petter og Åse Høilund