Midt i Middelhavet ligger Sardinia – en italiensk perle av en øy, med sjeldne strender og varierende landskap. Legg til det gode klimaet så er det ikke vanskelig å forstå hvorfor mange italienere gjerne tar en reise hit. Ved å utforske denne øya på egen hånd, får du en smak av det ekte Sardinia og de menneskene som gjennom generasjoner har foredlet sine lokale produkter.

Denne turen er under oppbygging!
Følg med på vår nettside fremover for fullt program og informasjon. Avreisedato(er) og pris kommer
så fort vi har smurt sykkelkjede og retta på hjelmen.

Dag 1: Oslo – Faro – Odeceixe

Ankomst Faro og transfer til Odeceixe.

Overnatting på Casa da Celeste.

Dag 2: Odeceixe – Aljezur 29 eller 43km

På sykkel langs elven til den fantastiske stranden i Odeceixe – på listen over de 5 vakreste strendene i Portugal. Videre i jordbruksområder til en liten kafe for forfriskninger før ankomst Aljezur. Byen sies å være en av de siste som falt i hendene på Maurerne. Lokal håndverksbutikk ved den gamle broen er verdt et besøk.

Overnatting på Vicentina Hotel.

Dag 3: Aljezur – Pedralva 47km

Dagen starter med besøk på slottet og flott utsikt over landsbyen og de velpleide grønnsaksåkrene. Videre til kysten for å beundre den berømte nålklippen. I landsbyen Bordeira tar vi en rast like ved landsbykirken. Videre til Carrapateira. Den røffe kystlinjen tar nesten pusten fra deg. Vi stopper på museet til ære for fiskerne som ofte risikerer livet sitt for å gi oss den aller beste fisken. Nydelig restaurerte Pedralva, kanskje Portugals minste landsby, venter på oss.

Overnatting på Aldeia da Pedralva.

Dag 4: Pedralva – Sagres 38km

Vi forlater Pedralva langs en grusvei før vi når Guadelope hvor vi lærer om det spennende livet til Infante D. Henrique, prinsen av oppdagelser. Videre gjennom små landsbyer før vi igjen når den ville kysten. Gjerne et bad før fortet på Cape of San Vicente. Videre til Sagres og Pousadaen som har en herlig utsikt over klippene og fortet.

Overnatting på Pousada do Infante.

Dag 5: Sagres – Lagos 40km

I dag nyter vi flere deilige badestopp underveis. Inn og ut fra kysten – så nær havet vi kommer. Vannet er varmere og sjøen roligere. Klippene skifter farge fra grå-sort til mer orange sandstein. Fra fortet og de berømte sandsteinsklippene får vi flott utsikt over endestasjonen i dag, Lagos. En livlig kystby med sjarmerende arkitektur og hyggelige cafeer.

Overnatting på Hotel Tivoli.

Dag 6: Lagos – Tavira 30km

Dagen starter med en togtur. Vi går av i Olhao og opplever landsbylivet – litt inn fra kysten. Stopp på et keramikkverksted før vi når Fuzeta ved kysten. Lagunen i naturreservatet Ria Formosa har et rikt fugleliv og er vi heldige ser vi fiskerne hente muslinger ved lavvann. Tavira er kanskje den vakreste byen på Algarvekysten. (Vi nyter kvelden på hyggelig restaurant like ved Pousadaen).

Overnatting på Pousada Convento da Graça.

Dag 7: Tavira – Vila Real de St. Antonio – Tavira 40km

På sykkel i naturreservatet og gjennom grønnsaks- og appelsinplantasjer. Forbi strender og golfanlegg før vi stopper i Castro Marin. Lunsj på typisk økologisk gård for lunsj. De selger også sine velsmakende produkter. Videre til en av de mange saltprodusentene for å lære om denne prosessen før vi tar toget tilbake til Tavira.

Dag 8: Tavira – Faro – Oslo

Transfer til flyplassen.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 21 500,–   

Kr 18 700,-  uten fly 

Enkeltromstillegg kr 3 900,- 

  • Fly t/r Oslo-Faro
  • Transfer fra/til flyplass
  • 7 netter på gode hoteller/pousada og gjestehus med frokost
  • 6 piknik/lunsjer med vin/vann
  • 5 middag med vin/vann
  • Følgebil
  • Guider
  • Bagasjetransport
  • Sykkel med utstyr

Moderat, og vi sykler tidvis grus og stier

Empty section. Edit page to add content here.