Sicilia på kryss og trass. Hvorfor det? Vi vet hva alle tenker om den vakre øya: Mafia. Men visste du at sicilianerne kjemper en heriosk kamp for å ta sin kjære øy tilbake?

Fra sykkelsetet møter du hverdagsheltene, og organisasjonen AddioPizzo som ikke godtar at noen få tar fra dem stoltheten og lidenskapen for den spektakulære naturen, den dramatiske historien, den gode vinen og den varme gjestfriheten de ønsker å være kjent for. Her fyller vi på sansene. Dette er en reise for å finne Sicilias sanne hjerte.  

 

Dag 1: Oslo-Palermo–Addaura

Ankomst Palermo og transfer til hotellet. Guidet vandring og historien Addio Pizzo i gamlebyen før middag på pizzofri restaurant. 

Dag 2: Addaura–Mondello–Sferracavallo–Addaura, ca. 32 km

Vi sykler i deilig havluft, besøker den sjarmerende fiskerlandsbyen Sferracavallo og stopper ved minnesmerket reist for drapet på antimafia-dommeren Giovanni Falcone. Piknik ved Barcarello med bademuligheter, før retur til hotellet. 

Dag 3: Adduara–Cinisi– San Giuseppe Jato, ca 54 km 

Transfer til Cinisi og historien til Peppino Impastato; antimafia-aktivisten som ble drept av mafiaen. På sykkel langs Cala Rossa, vill natur og krystallklart hav. Piknik nytes ved ved Pomasjøen. Deretter bratt oppover mot “Masseria La Chiusa” hvor vi blir servert nydelig lokal mat og vin.

Dag 4: San Giuseppe Jato–Ficuzza, ca 54 km 

Gjennom vinmarker og skogholdt, langs den gamle jernbanetraséen til Ficuzza. Piknik ved idylliske Piana-innsjøen underveis. Overnatting og middag på den ærverdige gjenoppbygde jernbanestasjonen Antica Stazione di Ficuzza.  

Dag 5: Ficuzza–Corleone–Ficuzza, ca. 42 km 

På landeveier mot Corleone. Navnet gir assosiasjoner om mafiavirksomhet, men dens nå stolte, veletablerte antimafia-bevegelse vil forhåpentligvis sette andre og nye spor hos deg. Guidet by- og museumsvandring og tid på egenhånd før rustikk autentisk middag med områdets pizzofrie viner. 

Dag 6: FicuzzaCiaculli-Palermo, ca 40 km 

Tilbake mot kysten. Siste piknik inntas i Ciaculli, et grønt belte av Palermo hvor sitrustrærne fortsatt holder trassig stand. Transfer til sentrum før avslutningsmiddag.  

Dag 7: Palermo–Oslo 

Formiddagen til fri disposisjon før transfer til flyplassen og hjemreise til Oslo.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Pris kr 19 500,- 

Kr 16 500,- uten fly

Kr 1 500,- enkeltromstillegg

Mulighet for leie av El-sykkel mot et tillegg i pris.

 • Fly t/r Oslo–Palermo
 • Transfer fra/til flyplassen
 • 6 overnattinger på hotell med frokost
 • 5 lunsjer med vin/vann
 • 6 middager med vin/vann
 • 1 vinsmaking
 • Sykkel m/utstyr
 • Guider
 • Bagasjetransport
 • Følgebil
 • Guidet vandretur i Palermo og Corleone

NB: Kun lokalguide på denne turen

2 dager Enkel, 3 dager Moderat-Kupert, 1 dag Kupert

Ta gjerne kontakt for ytterligere informasjon.

(Mulighet for leie av elsykkel)