Makedonia er fortsatt et av Europas siste uoppdagede områder, og sentralt plassert på Balkan.  Landet er et kryss mellom øst og vest, kristendom og islam, en smeltedigel av sivilisasjoner, som gjenspeiler seg i dets kultur og livsstil selv i dag. I løpet av dette eventyret på sykkel, vil du oppleve noen av Makedonias gjemte områder som Vodno, Matka, Krusevo, Demir Hisar, Prespa, samt besøke den vakre og livlige byen Ohrid som er UNESCO beskyttet.

Under reisen vil du smake på lokal mat som er typisk for hvert område og møte hyggelig lokalbefolkning i autentiske landsbyer. Kombinert med lokale delikatesser, førsteklasses raki og vin fra Ohrid vinregionen ønsker vi deg velkommen til Makedonia!

Dag 1: Ankomst Skopje

Ankomst og kort transfer til hotellet sentralt i Skopje.  Etter innsjekk arrangeres det guidet spasertur i sentrum. Vi besøker bl.a «Den gamle Bazaar», Skopje fort, og det «nye sentrum». Velkomstmiddag serveres på lokal restaurant. 

Dag 2: Vodno – Matka – Krusevo – 20 km eller 28 km

Frokost og tidlig start denne dagen. Transfer til Vodno fjellet hvor dere får utdelt sykler og starter sykkelturen. Først til klosteret St. Pantelejmon i landsbyen Nerezi, en av de mest berømte middelalderske klostrene i Makedonia.  Derfra fortsetter dere sykling til Matka-canyon.  Valgfri båttur langs en vakker innsjø til grotten Vrelo. På ettermiddagen blir det transfer til byen Krusevo for overnatting.

Dag 3 Krusevo til Bitola / Heraclea Lyncestis – 56 km

Etter frokost og utsjekking blir det sightseeing i byen Krusevo.
Dagens sykkeltur tar oss rundt Pelagonia-sletten, den største i Makedonia. Dere starter med å sykle fra hotellet i Krusevo, via Demir Hisar, og avslutter i byen Bitola. Syklingen foregår i vakkert landskap, og gjennom hyggelige landsbyer. Mulig med kaffestopp i Demir Hisar. Videre til Heraclea Lyncestis, den gamle makedonske byen som ble funnet av Philip II av Makedonia (far til Alexander) i midten av det 4. århundre f.Kr. De fleste av de avdekkede gjenstander som kan ses i Heraclea Lyncestis i dag er fra romersk og tidlig kristen periode.  Videre til den hyggelige byen Bitola hvor dere har kan utforske det historiske sentrum på ettermiddagen på egenhånd.

Dag 4: Bitola – Prespa – Brajcino – 54km

Etter frokost og utsjekking sykler dere fra Bitola til landsbyen Brajcino, som ligger nær den østlige kysten av Prespa-innsjøen. Turen går langs en gammel vei via landsbyene Kazhani, Podmocani og Slivnica, og før dere er fremme i landsbyen Brajcino. Stopp gjerne i landsbyen Podmocani, hvor dere kan besøke et unikt etnografisk museum og ha kaffepause.  Bra sted for lunsj er landsbyen Slivnica, hvor det også er mulighet for et bad hvis man ønsker, før man fortsetter til Brajcino. Den hevdes å være det første økoturisme-initiativet i Makedonia oger uberørt og pittoresk, ved kanten av Pelister National Park. Den idylliske beliggenheten er langt unna byens travle liv, og har utsikt over innsjøen Prespa.

Dag 5: Brajcino – Eplegården i Prespa – Stenje 48km

I dag sykler dere langs sjøen Prespa og avslutter sykkelturen i fiskelandsbyen Stenje.
Underveis kan dere ha lunsj i eplehagen til en lokal familie i landsbyen Carev Dvor. Mulighet til å få smake på de berømte Prespa-eplene og andre forskjellige epleretter.
Deretter på sykkel til fiskerlandsbyen Stenje hvor dere har tid til å kose dere på den lokale stranden, bade eller nyte den vakre utsikten over Pelister nasjonalpark.

Dag 6: Stenje – Trpejca 46km

Frokost og på sykkel i Gaicica Nasjonalpark, en av edelstenene i Makedonia. Nasjonalparken befinner seg på Galicicafjellet, som er en del av Sara-Pind fjellkjeden. Fantastisk utsikt og behagelig klima. Det finnes mer enn 800 ulike plantearter her.

Dag 7: Trpejca- Ohrid – Skopje 19km

I dag sykler dere langs Ohridsjøen og nyter den flotte utsikten og det vakre landskapet.
Gjør gjerne et kaffestopp og besøk museum «Bay of Bones».  Videre til klosteret St. Naum som ligger nær grensen til Albania. Mulighet for å slappe av ved stranden før transfer og retur til Skopje.  Bussen henter dere på ettermiddagen. Eventuelt kan dere forlenge oppholdet dere i Ohrid.

Dag 8 Avreise Skopje

Utsjekk og hjemreiser

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Fra 2 personer kr 9 200,- per person 

Enkeltromstillegg kr 1 800,-

  • 7 netter med frokost på sjarmerende hoteller
  • Sykkel m/utstyr
  • Kart og rutebeskrivelse
  • Bagasjetransport
  • Telefonassistanse 

Ikke inkludert 

  • Fly
  • Transfer t/r flyplass

Ankomstdag: Valgfri

Moderat løype.

Fly til Skopje