I Sør-Afrika finnes det hele 11 offisielle språk, kulturen er tilsvarende mangfoldig og kontrastene store. På denne reisen får du bl.a. mulighet til å høre Mandelas historie på Robben Island etter turstart i yrende Cape Town.

Vi har valgt mange inntrykksfulle sykkelstrekk; fra Cape Agulhas – Afrikas sydligste punkt – via fjellpartier til landets største vindistrikt. Det hele avsluttes med guidet safariopplevelse, og muligheten for å komme tett på Afrikas ville og vakre dyreslag.

Mange “gullkorn” underveis som krever lokal kjennedom og erfaring

Dag 1: Oslo-Cape Town

Ankomst Cape Town flyplass, og transfer til Portswood Hotel ved Waterfront i Cape Town. www.legacyhotels.co.za . Middag på hotellet inkludert denne kvelden. På kvelden kan vi spasere langs waterfront og oppleve det sydende livet i denne hyggelige delen av Cape Town.

Dag 2: Cape Town

Frokost på hotellet. De som ønsker det drar ned til Waterfront og tar ferge til Robben Island. www.robben-island.org.za Det blir omvisning og historier blant annet fra Nelsons Mandelas opphold der. NB. Værforbehold. De som ønsker det kan ha tid på egen hånd i byen eller hotellet. Lunsj på egenhånd, og i waterfrontområdet er det mange hyggelige steder og spise, og etter lunsj blir det også mulig å besøke Table Mountain www. tablemountain.net, betegnet som et av de «syv undere» i verden.

Dag 3: Cape Town – Cape Agulhas 20km

I dag drar vi til Cape Agulhas, ca 3,5 timers transfer. Cape Agulhas er det geografiske sydligste punkt i Afrika. Det er her Atlanterhavet og det Indiske hav møtes. Navnet L’Agulhas kommer fra Portugisiske ordet «nåler» . Et av Sør Afrikas eldste fyr, datert tilbake til 1849 står fremdeles på samme plass hvor det ble bygd for mange år siden. De har imidlertid bygget et mer moderne tårn som lyser opp den farlige kysten. Det er også et museum i fyrhuset som kan være verdt å ta en titt i, samt en hyggelig liten kafe. Dette er et sted hvor mange mistet sine liv, og mange vrakrester etter gamle skip finnes langs denne kysten. Vi gjør klar syklene, og tar en liten prøvetur i dette hyggelige området. Middag på hotellet denne kvelden.

Dag 4: Cape Agulhas – Elim – Hermanus – 46 km

Frokost på hotellet før vi sykler fra Agulhas og langs kysten noen kilometer. Deretter innover i landet, hvor vi tar av mot den lille landsbyen Elim. På veien til Elim sykler dere gjennom Agulhas nasjonalpark. Området er flatt og dere sykler på grusete vei. Dere vil se at fjellene omkranser området, og kanskje en struts også vil vise seg frem.Det blir tradisjonell sørafrikansk lunsj ved G & S Watermill Restaurant i Elim. Elim er en landsby med en gammel interessant historie og fortelle. Det er også mulighet for og besøke «The heritage centre» hvor historien blir vist dere. Slavemonumentet ble reist i 1938, og er det eneste av sitt slag i Sør Afrika. Etter en lang sykkeltur og en god lunsj kan det være godt og slappe av, eller ta en rusletur rundt i denne hyggelige lille landsbyen. Deretter blir det transfer til den vibrerende kystbyen Hermanus, hvor vi sjekker inn på et hyggelig hotell. Hermanus er blant annet kjent for hvalene som kommer fra Syd Polen til bukta rundt Hermanus og holder til der fra september til desember for og føde hvalunger. En rekke mennesker valfarter til dette området for og få en titt av de enorme og flotte dyrene. www.hermanus.co.za Middag på egenhånd i denne hyggelige kystbyen.

Dag 5: Hermanus – Betty’s Bay – Stellenbosch 40 km

Frokost på hotellet før vi setter oss i bussen for transfer til Betty’s Bay. (ca. 40 km) I Betty’s Bay vil dere kunne se den flotte pingvinkolonien som holder til der. Vi har ca. 45 minutter på oss her, før vi starter syklingen fra havet, og mot Rooi Els. Her har vi pikniklunsj, og de som ønsker det å stikke tåa ut i Atlanterhavet har mulighet til dette her. Deretter transfer til spektakulære Stellenbosch området. Mulighet for besøk i Kayamandi township. Vi forlater nå kysten og starter på vinruten.

Dag 6: Stellenbosch – Helshoogte – Camberley – Franschoek 42 km

Vi våkner opp til fuglekvitter og lyder av arbeid fra vingården…Det blir så tradisjonell Cap frokost på gjestehuset før vi starter dagens sykkeletappe. Dagens sykkeltur tar oss først over Helshoogte-fjellene, gjennom vinområder og frem til vingården hvor det blir vinsmaking før vi sykler videre mot Franschoek. Byen er «hovedstaden» for mat i Cape og har mange gode spisesteder.

Dag 7: Franschoek – Franschoek 16 km

Etter frokosten setter vi oss på sykkelen og utforsker vin og landområdene rundt byen Franschoek. Vinsmaking på vingård i området. Etter sykkelturen har dere resten av dagen til fri disposisjon, og dere kan selv utforske vingårder, restauranter og butikker denne dagen. På kvelden kan dere nyte en ettermiddagsdrink eller et glass vin på stedets utsiktspunkt.

Dag 8: Franschoek-Tulbagh 30 km

Etter frokost på gjestehuset har vi transfer til Tulbagh. Vi sjekker inn hotellet, og deretter blir det en liten rundtur i vinområdene. Etter sykkelturen kan dere slappe av på hotellet eller ta en liten rusletur i området rundt.I gaten nedenfor hotellet holder flere påfugler til, og ser du den mannlige fuglen vil han kanskje bruse litt med fjærene for deg. Middag på restaurant i Tulbagh denne kvelden.

Dag 9: Tulbagh – Gouda – Ribeek Kastel, 40 km

Etter frokost starter sykkeldagen mot byen Gouda, for deretter videre på rolige veier. Vi sykler på rolige veier, både asfalt og grus. Vin og jordbruksområder vil være rundt oss langs veien før vi kommer til Ribeek Kastel Valley, og det koselige Ribeek Valley Hotel, www.riebeekvalleyhotel.co.za Det blir lunsj på hotellet ved ankomst, og etterpå har dere resten av dagen til egen disposisjon.

Dag 10: Ribeek Kastel – Riebeek Kastel, 36 km

I dag blir det sykling i vinområdene rundt Riebeek Kastel. Området er kjent for god Shiraz vin, og dere vil få en smak av dette på vingården vi besøker. Lunsj og middag på egenhånd. Mange koselige kafeer, restauranter og butikker i Riebeek som det kan være verdt å besøke.

Dag 11: Riebeek Kastel – Inverdorn Lodge/Aquila

Etter frokost i dag blir det transfer til Inverdoorn lodge. www.inverdoorn.com. eller lignende lodge. Vi kjører oppover i landet, og ser naturen endre seg, og blir mer lik semiørken . Det blir drink og lunsj ved ankomst på lodgen, før dere blir tatt med på safari gjennom dette store området. Er dere heldige får dere se løver, sebraer, giraffer, vannbøfler, nesehorn etc etc.. Guiden forteller underveis om dyrene og deres liv og utfordringer. Tilbake på lodgen kan dere ta en dukkert i svømmebassenget eller slappe av på området. Det blir middag på lodgen denne kvelden . Nyt kvelden og den spesielle stemningen her i dette området.

Dag 12: Inverdoorn Lodge/Aquila – Cape Town – Oslo

Tidlig på morgenen kan det være mulighet for å bli med på safari.
Deretter inntas frokost før vi pakker kofferten og drar mot Cape Town og flyplassen.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

13.11-26.11.2019

kr 31 400,- + kr 3 500- i flyskatt

kr 3 800,- i enkeltromstillegg

Forbehold om endring i flyskatter

 • Fly t/r Oslo-Cape Town
 • 11 overnattinger på gode hotell
 • 7 middager m/vin (1/2 flaske pr. person) (ikke vin og vann under middag på safari Lodge)
 • 7 lunsjer m/vin (1/2 flaske pr. person) (ikke vin og vann under middag på safari Lodge)
 • Frukt og vann under sykkelturene
 • 5 vinsmakinger
 • Følgebuss under hele turen med sykkelmekaniker
 • Frakt av bagasjen
 • Sykkel
 •  Sør Afrikanske guide(r)
 • 1 Norsk reiseleder (Ved minimum 12 påmeldte)

Ikke inkludert

 • Hjelm
 • Billetter til Robben Island
 • Billetter til Table Mountain
 • Guidet tur i Kayamandi eller annen township
 • Tips

Moderat løype

Vi flyr med Qatar Airlines:

QR 176  13NOV  OSLO DOHA                   1555 0030+1

QR1369  14NOV  DOHA CAPE TOWN       0205 1120

QR1370  25NOV  CAPE TOWN DOHA      1315 0025

QR 179   26NOV  DOHA OSLO                  0140 0635