Vennligheten og livets goder dyrkes her side om side med vidunderlige viner. Bølgende landskap, lune rolige landsbyer, elver og kanaler og vinmarker dominerer.

Vi bor bl.a i vakre og interessante Dijon og Beaune. Vinkjennere vil dessuten hygge seg ved besøk i Nuits-Saint-Georges, Mercurey, Pommard, og de fleste vil trives å rulle gjennom Cote Chalonnaise, Cote de Beaune og Maconnais.

Fin rute gjennom svært variert og vakkert landskap.

Dag 1: Dijon

Dijon er en uvanlig vakker by, med hyggelig atmosfære og summende utekafeer. Velholdt gammel arkitektur og god gammel fransk velstand. Byen gjør ingenting for å skjule sitt renomme som vin- og matby.

Dag 2: Dijon – Beaune 43 km

Det bølgende vinlandskapet venter på deg. Dette er hjertet av Burgund som viser fram gamle vakre slottstradisjoner og arkitektur. Du passerer bl.a. Aloxe Corton slottet og ikke minst Chateax Clos de Vougeot fra 1200- tallet. I Nuits–Saint-Georges er det vinsmaking på en av gårdene.

Dag 3: Beaune – Chassey le Camp 28 km

God tid til besøk i Beaune. Ikke minst Hotel Dieu, det gamle hospitalet. Et gotisk mesterverk. Og du forlater byen med noen av de mest kjente vinlandsbyene i sikte: Pommard og Mercurey. Ta deg tid til besøk her.

Dag 4: Chassey le Camp – Cluny 65 km

Idag er det området Cote Chalonnais mellom Morvan fjellene og Saoneelva som utforskes. Fortsatt med små idylliske landsbyer, hver med sin egenart og århundregamle vinhus. For ikke å glemme slottet i Cormatin. Videre mot klosterbyen Cluny, liggende midt i området hyllet av diktere, kunstnere og forfattere for livet på landbygda, pittoreske landsbyer og vakre elvedaler.

Dag 5: Cluny – Tournus 37 km

God tid til ei runde i Cluny. Den vesle byen med den enorme klosterhistorien rundt benediktinerordenen, og som hadde kristendommens største kirke før Peterskirken blei bygd. Påbegynt år 910 og på sitt mektigste og hadde 1000 munker under tak. Byen har vokst opp rundt ruinene av dette mesterverket. Og takket være munkenes interesse for vin og vinforedling, har de i dag en periode på 800 år med stadig forbedringer av denne kunsten bak seg. Til vår fordel. Videre mot Tournus, mest kjent for St Philbert klosterkirke fra 900- tallet. Klassifisert som et av høydepunktene innen romansk arkitektur. Byen ligger ved Saoneelva og omkranset av vinlandskapet Maconnais.

Dag 6: Tournus – Chalons sur Saone 34 km

Du ferdes langs og nær elva Saone, i vinområdet Cote Chalonnaise. Chalon er en livlig liten by ved elva. Katedralplassen med sine hyggelige kafeer og krokete gater fra 1400-tallet er verdt ei natt. Byen huser museet til minne om fotografiets oppfinner, Nicephore Niepce.

Dag 7: Chalons sur Saone – Beaune – Dijon 52 km

Siste sykkeldag begynner dagen langs Canal du Centre og du sykler mot Beaune. Småkuppert, rolig vinlandskap fram til Beaune. Herfra tar det 30 min med tog inn til Dijon, slik at du får siste natta i denne svært trivelige og vakre byen.

Dag 8: Dijon

Frokost på hotellet før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 11 400,- per person fra 2 personer

Kr 3 600,- i enkeltromstillegg

Kr 1 500,- leie av elsykkel

 • 7 overnattinger på små gode hoteller eller gjestehus med frokost
 • 1 vinsmaking
 • Sykler med utstyr
 • Rutebeskrivelser på engelsk og kart
 • En gps pr gruppe
 • Telefonassistanse
 • Frakt av bagasje

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer
 • Middag
 • Lunsj

Elsykkel: Depositum på € 250 blir reservert på kredittkortet deres når sykkelen blir levert ut.

 

Denne turen kan sykles med fredag, lørdag eller søndag som ankomstdag fra april til oktober.

Moderat løype

Fly:

Lyon saint Exupert, Paris Orly eller Paris CDG.

 

Tog:

Ankomststasjon er Dijon sentrum.

Direkte TGV fra Paris, Lyon. Se togtider og priser her

 

Privat transfer til og fra Paris flyplass fra 2 til 8 personer kr 6000,-