Vi skal utforske vakre Burgund, et gammelt grevskap, rik på historie og kulturskatter – og selvfølgelig mattradisjoner og viner! Vi starter i Lyon, Frankrikes nest største by, grunnlagt av romerne i 43 f.kr. Byen er også ideell på sykkel – så enkel og behagelig. En fest av farger og vingårder når vi når åsene i Beaujolais – absolutt en av de mest ettertraktede vinområdene for franskmenn.

Vi nærmer oss Burgunds vin-region med de mest kjente vinene i verden, vi sykler gjennom vakkert landskap og små byer, alle med en viktig plass i Frankrikes historie. Med et ord… «du Savoir Vivre !»

Fine sykkelruter i variert natur og kulturlandskap. Veldig hyggelig langs kanalene.

Dag 1: Oslo – Lyon

Transfer til sentrum i Lyon, hovedstaden i regionen Rhône-Alpes. Lyon ligger der de to elvene Saône og Rhône møtes. Byen har alltid vært kjent for sine gourmétrestauranter og kjente kokker. De karakteristiske ”bouchons”, franske matkroer, er stedet å gå for et skikkelig fransk måltid. Lyon er en overraskende intim storby med en hyggelig atmosfære. De fleste attraksjoner ligger i Gamlebyen og Presqu’île, et lite geografisk område som gjør at du kan gå de fleste steder. Den gamle bydelen ble satt på UNESCO’s World Heritage List i 1998. Smale gater, skakke hus og små åpne plasser omkranset av bouchons og caféer karakteriserer gamlebyen, som ligger beskyttet av Fourvièreåsen, Lyons høyeste punkt og et must for turister.

Overnatting på hotel Le Phenix.

Dag 2: Rundtur i Lyon 30km

Vi sykler langs elvene på fine og flate sykkelstier fra den nordlige delen av byen ned til sør hvor de to elvene Saône og Rhône møtes. Lunsj på en hyggelig restaurant . Tilbake gjennom Parc de la Tête d’Or (1170 dekar stor) med stopp på hyggelig bar. Middag og overnatting.

Overnatting på hotel Le Phenix.

Dag 3: Lyon – Tevoux – le Perreon 60km

Vi følger elven Saône nordover på hyggelige veier . Piknik underveis. Etter 30 km forlater vi elven og turen går oppover gjennom Beaujolais vakre vinmarker. Vi ender opp i den lille landsbyen, Le Perreon hvor vi overnatter og har middag på et lite slott.

Overnatting på Hotel Le Chateau des Loges

Dag 4: Le Perreon – Beaujeu – Macon 61km

Vi sykler hele dagen langs Beaujolais vinmarker. I Beaujeu smaker vi på vinen, før vi fortsetter på billedskjønne veier til Macon. Piknik. Byen har nesten sydlandsk atmosfære med vakre blomstrende bindingsverkshus. Vi overnatter her og har middag på en restaurant i byen.

Overnatting på Hotel Best Western D’Europe et D’Angleterre

Dag 5: Macon – Cluny – Le Dracy 70km

Ikke gå glipp av Frankrikes første “Voie Verte”, sykkelstien som følger en gammel jernbanelinje. Vi sykler forbi de vakreste vingårder nedlagte men velbarte togstasjoner og slott i et naturskjønt og frodig landskap med myke åser frem til Cluny, kjent for det berømte klosteret. I middelalderen var Cluny det viktigste klosteret i Europa, og klosterkirken verdens største frem til Peterskirken i Roma var ferdigstilt. Kirkeruinene er den dag i dag et imponerende syn. Dagens mål er hotellet nær landsbyen Chalons sur Saone. Middag og overnatting.

Overnatting på Hotel Le Dracy

Dag 6: Le Dracy – Mercurey – Chagny – Meurseult – Beaune 52km

På sykkel gjennom idylliske landsbyer og vakkert landskap. Piknik underveis. Vi kommer igjen inn på «Voie Verte» som følger båtkanalene og videre inn til Beaune. Det er ingen tvil om at Beaune er midtpunktet i vinregionen og i dag en pulserende liten by viet til vin og gastronomi. Middag på egen hånd.

Overnatting på Hotel Grillon

Dag 7: Beaune – Alex Corton – Arselan –Meuillet – Nuits-Saint-Georges – Beaune 50km

Beaune ligger i hjertet av “Route des Grands Crus” og har mange landsbyer rundt seg, godt kjent av vinelskere. Turen i dag går i verdens meste kjente vindistrikt og vi stopper for en spesiell piknik. Avslutningsmiddag i Beaune.

Overnatting på Hotel Grillon

Dag 8: Beaune – Lyon – Oslo

C’est la vie! Frokost og transfer til flyplassen i Lyon.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

Kr 20 700,-

Kr 17 500,- uten fly

 

Kr 2 900,- enkeltromstillegg

Kr 1 500,- leie av elsykkel

 • Fly tur/retur Oslo – Lyon
 • Transfer fra/til flyplassen
 • 7 overnattinger på hotell/gjestehus m/frokost
 • 5 middager med vin/vann
 • 6 lunsjer med vin/vann
 • 2 vinsmakinger
 • Følgebil
 • Guider
 • Bagasjetransport
 • Sykkel med utstyr
Moderat løype

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste kategori. Her har enkelte dager noen flere og lengre bakker som du tar i ditt eget tempo.

Sør Burgund 29.06-06.07.2019

Vi flyr med Lufthansa tur/retur

LH2453  29JUN

OSLO-MUNCHEN          1150 1400

LH2250  29JUN

MUNCHEN-LYON          1450 1610

LH2251  06JUL

LYON-MUNCHEN          1645 1800

LH2456  06JUL

MUNCHEN-OSLO          1920 2130

 

Bagasjeinformasjon

Lufthansa

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 23 kg
 • 1 stk. håndbagasje maks. 55x40x23 cm
 • Maks. total vekt håndbagasje: 8 kg