Vi tar dere med utenfor turistveiene og møter lokalbefolkningen. Ayubowan! Denne perleformede øya forhekser oss med sine endeløse palmekledde strender, rike og eksotiske dyreliv, svale te-plantasjer, smaksrik mat og vennlige mennesker som ønsker deg velkommen. Sri Lanka byr også på en gammel kulturarv som har overlevd århundrer.

Dag 6, Hunas Falls — Simpson Trail — Kandy, 25km, starter med en fottur langs Simpson Trail i Hunasgiriya-fjellkjeden. Turen tar oss gjennom te-plantasjer og viser oss et rikt dyreliv. Vi sykler inn til Kandy som er øyas buddhistiske hovedstad omgitt av grønn jungel. Like ved Kandy Lake finner vi også et av buddhistenes viktigste templer, Temple of the Tooth, hvor Buddhas tann ligger oppbevart i et gullbur.

God kombinasjon mellom norsk og lokal guide. Hyggelig, løs stemning med humor. Bra balanse mellom sykling, serverdigheter og guiding.

Dag 1: Oslo – Colombo

Avreise fra Oslo, ankomst Colombo dagen etter.

Dag 2: Colombo – Negombo

Ankomst Colombo og møte med vår singalesiske guide. Transfer til Negombo 30 min. nord for flyplassen. Havet og katamaranene danner bakteppet i denne byen som er selve hjertet av Sri Lankas fiskeindustri. Litt mat, hvile og strandtur før guidet besøk på fiskemarkedet, det nederlandske fortet og den katolske kirken. (L/M)

Overnatting på Jetwing Sea Hotel (4*) i Negombo eller lignende

Dag 3: Negombo — Dandagamuwa — Kurunegala — Dambulla — Amaya Lake, ca 40km

Vi sykler langs kysten på landsbyveier til Dandagamuwa. Herfra med buss til Kurenegala for lunsj. Videre til Dambulla hvor vi besøker Dambulla Cave tempel. Grotteklosteret har buddhistiske veggmalerier som dekker 2100 kvadratmeter og her befinner det seg ca. 200 buddha statuer. Oppført på UNESCOs verdensarvliste. (F/L/M)

Overnatting på Amaya Lake Hotel som ligger vakkert til like ved innsjøen.

Dag 4:  Amaya Lake — Sigiriya — Amaya Lake, ca 23km

Tidlig start og på sykkel langs landlige idyll til Sigiriya for å bestige det hellige fjellet.  Fortet er bygd av Kong Kashyapa (477-495 AD). «The Lion Rock» stiger 200 meter over jungelen, og palassruinene på toppen er fantastiske. Den storslåtte utsikten over jungelen rundt gjør inntrykk. Det mystiske Løvefjellet er i dag Sri Lankas mest attraktive turistmål, og et av 8 steder fra Sri Lanka på UNESCOS verdensarvliste. Vi tar buss tilbake for å spise lunsj hos en familie og nyter lokale spesialiteter. Tilbake til Amaya Lake Hotel. (F/L/M)

På ettermiddagen kan dere være med på en jeepsafari i Minneriya nasjonalpark, kjent for sine store elefantflokker (ikke inkludert)

Dag 5: Amaya Lake — Hunas Falls, 33 km

Vi sykler gjennom landsbyer, naturområder og på rolige veier langs kanaler. Ved ankomst hovedvei setter vi oss i bussen for transfer til Sirilak Spice Garden. Her blir vi guidet gjennom urte- og krydderhagen og får en liten opplæring i hva de enkelte urtene kan benyttes til. Etter lunsj transfer til hotellet i Hunas Falls. Beliggende 1500 moh regnes det som et av de mest naturskjønne områdene i landet. (F/L/M)

Dag 6:  Hunas Falls — Simpson Trail — Kandy, 25km

Vi starter dagen med en fottur. Simpsonskogen ligger i Hunasgiriya-fjellkjeden. Turen tar oss gjennom teplantasjer og viser oss et rikt dyreliv og vakker natur. Vi sykler inn til Kandy som er øyas buddhistiske hovedstad omgitt av grønn jungel og flotte teplantasjer. Etter lunsj på hotellet, har vi tid på egen hånd til å bli kjent med byen eller nyte hotellets bassengområde. Like ved Kandy Lake finner vi et av buddhistenes viktigste templer, Temple of the Tooth (en av de 8 på verdensarvlisten), hvor Buddhas tann ligger godt oppbevart i et gullbur. Vi går samlet for å besøke tempelet. Middag og en øl er på den lokale restauranten, kjent som «The Pub» midt i byen. Bussen kjører oss tilbake til hotellet. Overnatting på Hotel Thilanka,  eller lignende (F/L/M)

Dag 7: Kandy — Nuwara Eliya (ingen sykling)

Etter frokost tid kan det være litt tid til litt shopping før bussen kjører oss til Peradeniya togstasjon. På togturen til Nanuoya som tar ca. 4 timer, kan vi nyte den spektakulære utsikten og medbragt niste. Vel fremme venter bussen på oss og vi kjører til Nuwara Eliya. Byen kalles også for «Little England» og fortsatt kan du finne igjen mye fra den engelske kolonitiden. Klimaet er kjøligere her og vi befinner oss 1889 moh.  Byen er den høyest beliggende på Sri Lanka. Overnatting på St. Andrews Hotel i sjarmerende Tudor-stil og som har historie helt tilbake til 1875, eller lignende (F/L/M)

Dag 8:  Nuwara Eliya — Ella, 55km

Vi befinner oss nå i hjertet av Sri Lankas teproduksjon. Her opp i høyden dyrkes det som sies å være Sri Lankas aller beste te. Vi starter dagen med omvisning i en tefabrikk og kan smake på svært eksklusiv te. Sykkeldagen starter nedover mot Welimede og Ella. Lunsj på lokal restaurant før vi ankommer hotellet Heavens Edge med vakker utsikt. På veien dit besøker vi først et lite Hindu tempel for velsignelse av en hinduprest.  Overnatting på Heaven’s Edge  eller lignende (F/L/M)

Dag 9:  Ella — Yala, 50km

Vi starter med herlig nedoverbakke og fantastisk utsikt. På rolige veier og i bølgete landskap får vi et innblikk i landsbylivet. Vi stopper på en lokal kafe før transfer til Yala. Her sjekker vi inn på Hotel Cinnamon Wild og nyter en deilig lunsj. Vi tilbringer ettermiddagen ved hotellet bassengområde med spektakulær utsikt mot nasjonalparken. Mulig med jeepsafari (ikke inkludert). Hvis vi er heldige, kan vi se både elefant, krokodille, villsvin og apekatter på nært hold. Middag og overnatting på hotell Cinnamon eller lignende (F/L/M)

Dag 10: Yala — Galle, 45km

Kort transfer ca 3km for sykkelstart. I dag sykler vi i Bundale nasjonalpark med et rikt dyreliv. Vi avslutter sykkeldagen med lunsj og smak på lokale spesialiteter i Hambantota. Transfer til vårt 5* Jetwing Lighthouse Hotel ved Galle rett ved stranden. Her skal vi bo de siste tre nettene.  Nær Tangalle får vi servert te og litt småsnacks, når vi besøker vi en familie i et Tsunami husprosjekt. Overnatting på Jetwing Lighthouse Hotel eller lignende.  (F/L/M

Dag 11:  Galle —Ahangama —Galle, 25km

Siste sykkeldag går langs kysten til den lille, rolige byen Habaraduwa, kjent for sine idylliske strender.  På sykkelturen kommer vi forbi både te, ris og kanelplantasjer. Vi stopper på en plantasje for lære mer om kanelplanten og dens helsebringende effekter. Underveis sykler vi innom flere landsbyer slik at vi kan se dagliglivet her i den sørlige delen av landet. Nær Ahangama nyter lunsj på en strandrestaurant. Vi tar avskjed med de fleste av våre entusiastiske sykkelguider.

Sykkeldagene er over og vi kan nyte resten av dagen ved bassenget eller barbeint langs den vakre stranden.  (F/L/M)

Dag 12:  Galle

I dag kan vi nyte en rolig feriedag. Kanskje en tur i spa-avdelingen eller med tuk-tuk inn til Galle for å oppleve byens livlige gateliv. Gode muligheter for shopping. Lunsj på egen hånd. Ut på ettermiddagen samles vi til guidet tur i den gamle kolonibyen Galle (UNESCOs verdensarvliste). Den vakre havnebyen ble grunnlagt av portugiserne på slutten av 1500-tallet. Arkitekturen fra årene som nederlandsk og britisk koloni er bevart, og det historiske Galle Fort er fylt av koselige små butikker, gallerier, kafeer og hoteller. Middag på hotellet.

(F/M)

Dag 13: Galle — Colombo

Vi forlater ferieparadiset ved kl 13tiden, da tar bussen oss til Colombo. Hovedstaden har fremdeles den gamle sjarmen intakt og er en spennende blanding av nytt og gammelt. Eksotisk vegetasjon og vakre bygg fra den britiske kolonitiden, side om side med moskeer, kirker, Buddha-statuer og hindutempler gjør inntrykk. Vår lokale guide viser oss rundt i byen og de viktigste severdighetene. Vi samles til siste felles middag på Galle Face Hotel, et ærverdig 5* hotell med utsikt over det indiske hav. Bussen kjører oss til flyplassen for avreise til Norge utpå natten. (F/L/M)

Dag 14: Colombo – Oslo

Ankomst Norge tidlig ettermiddag.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Pris inkludert fly og transfer fra kr 35 900,-

 

Prisen inkluderer

  • Fly t/r Oslo – Colombo
  • Flyskatt (Kr 3 500,-)
  • Transport til og fra flyplassen
  • 11 overnattinger på gode hoteller (se i programmet)
  • Helpensjon – alle måltider er inkludert fra lunsj på ankomstdagen til middag på avreisedagen, utenom 1 lunsj
  • Norsk Olivenguide og lokal guider
  • Innganger/omvisninger som i program
  • All busstransport og følgebuss (sykkeltransport) som i program
PÅSKE 30.03-12.04.2020

kr 35 900,-

kr 6 900,- i enkeltromstillegg

kr 600,- Visum

Forbehold om endring i flyskatter

Enkel løype.

Sri Lanka PÅSKE 30.03-12.04.2020

Vi flyr med Qatar Airlines med stopp i Doha

1 QR 176 30MAR  OSLO DOHA                 1610 2340
2 QR 656 31MAR DOHA COLOMBO         0140 0915
3 QR 669 12APR COLOMBO DOHA           0315 0555
4 QR 175 12APR DOHA OSLO                    0735 1315

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold, ta kontakt med oss.

Nina var alltid sprudlende blid og entusisastisk, og levende opptatt av landet vi besøkte, samfunnsforhold og folk. Det var veldig fint at hun innimellom kunne «balansere bildet» som den lokale guiden presenterte. For Nina finnes det ikke problemer, bare små, uforutsette hendelser som takles på strak arm. Jeg kunne gjerne tenkt mer mer informasjon underveis i bussen, men ser at det kanskje ikke er så inspirerende når 70% av publikum sover…. 😉 Guiden Deelipa var sjarmerende, humørfylt og kunnskapsrik, og svært god til å formidle. Det var ikke et kjedelig øyeblikk. Dessuten hadde han gode kunnskaper om plante- og dyrelivet, og kunne alltid fortelle hvilken fugle vi hørte eller hva de dyrket på åkrene vi syklet forbi. Sykkelteamet var helt enestående, med alltid smilende og humøfylte «gutter» som ikke visste hva god de skulle gjøre for oss. Samarbeidet dem imellom syntes å fungere knirkefritt, og de var like gode på å fikse punkteringer og mindre sykkeproblemer som på å servere frukt, snacks og drikke. De gikk heller ikke av veien for å underholde oss og med klatring i kokospalmer og sjonglering med kokosnøtter. Jeg har aldri opplevd maken!

Astrid D.

_____________________________________________________

Fantastisk guiding både i fra Nina og ikke minst i fra Dileppa som en kunne merke var veldig stolt av å vise oss landet sitt. Han hadde stadig små overraskelser på lur, og sitter enda og fordøyer alle opplevelsene. Veldig kunnskapsrike og har lært masse.

Aud Elin K.

_____________________________________________________

Det var en stor opplevelse og komme til Sri Lanka. Det var en overraskende flott natur. Trivelig og hjelpsomme folk der nede, alltid blide. God mat. Det var en fantastisk god logistikk med hensyn til bagasje som ble hentet og sto klar på rommet på neste hotell, det satte jeg veldig stor pris på. Trivelig og positive reisefølge og ikke minst Nina som reiseleder, for et godt humør, inkluderende, og flink til å gi opplysninger hva som skulle skje på dagen og dagen etter. Flink og positiv lokal guide.

Liv B.