Vi tar dere med utenfor turistveiene og møter lokalbefolkningen. Ayubowan! Denne perleformede øya forhekser oss med sine endeløse palmekledde strender, rike og eksotiske dyreliv, svale te-plantasjer, smaksrik mat og vennlige mennesker som ønsker deg velkommen. Sri Lanka byr også på en gammel kulturarv som har overlevd århundrer.

Dag 6, Hunas Falls — Simpson Trail — Kandy, 25km, starter med en fottur langs Simpson Trail i Hunasgiriya-fjellkjeden. Turen tar oss gjennom te-plantasjer og viser oss et rikt dyreliv. Vi sykler inn til Kandy som er øyas buddhistiske hovedstad omgitt av grønn jungel. Like ved Kandy Lake finner vi også et av buddhistenes viktigste templer, Temple of the Tooth, hvor Buddhas tann ligger oppbevart i et gullbur.

God kombinasjon mellom norsk og lokal guide. Hyggelig, løs stemning med humor. Bra balanse mellom sykling, serverdigheter og guiding.

Dag 1: Oslo – Colombo

Avreise fra Oslo, ankomst Colombo dagen etter.

Dag 2: Colombo – Negombo

Ankomst Colombo og møte med vår singalesiske guide. Transfer til Negombo 30 min. nord for flyplassen. Havet og katamaranene danner bakteppet i denne byen som er selve hjertet av Sri Lankas fiskeindustri. Litt mat og hvile før guidet besøk på fiskemarkedet, det nederlandske fortet og den katolske kirken. (L/M)

Overnatting på Jetwing Sea Hotel (4*) i Negombo eller lignende

Dag 3: Negombo — Dandagamuwa — Kurunegala — Dambulla — Amaya Lake, ca 40km

Vi sykler langs kysten på landsbyveier til Dandagamuwa. Herfra med buss til Kurenegala for lunsj. Videre til Dambulla hvor vi besøker Dambulla Cave tempel. Grotteklosteret har buddhistiske veggmalerier som dekker 2100 kvadratmeter og her befinner det seg ca. 200 buddha statuer. Oppført på UNESCOs verdensarvliste. (F/L/M)

Overnatting på Amaya Lake Hotel som ligger vakkert til like ved innsjøen.

Dag 4:  Amaya Lake — Sigiriya — Amaya Lake, ca 23km

Tidlig start og på sykkel langs landlige idyll til Sigiriya for å bestige det hellige fjellet.  Fortet er bygd av Kong Kashyapa (477-495 AD). «The Lion Rock» stiger 200 meter over jungelen, og palassruinene på toppen er fantastiske. Den storslåtte utsikten over jungelen rundt gjør inntrykk. Det mystiske Løvefjellet er i dag Sri Lankas mest attraktive turistmål, og et av 8 steder fra Sri Lanka på UNESCOS verdensarvliste. Vi tar buss tilbake for å spise lunsj hos en familie og nyter lokale spesialiteter. Tilbake til Amaya Lake Hotel. (F/L/M)

På ettermiddagen kan dere være med på en jeepsafari i Minneriya nasjonalpark, kjent for sine store elefantflokker (ikke inkludert)

Dag 5: Amaya Lake — Hunas Falls, 33 km

Vi sykler gjennom landsbyer, naturområder og på rolige veier langs kanaler. Ved ankomst hovedvei setter vi oss i bussen for transfer til Sirilak Spice Garden. Her blir vi guidet gjennom urte- og krydderhagen og får en liten opplæring i hva de enkelte urtene kan benyttes til. Etter lunsj transfer til hotellet i Hunas Falls eller lignende (F/L/M)

Dag 6:  Hunas Falls — Simpson Trail — Kandy, 25km

Vi starter dagen med en fottur langs Simpson Trail. Simpsonskogen ligger i Hunasgiriya-fjellkjeden. Turen tar oss gjennom teplantasjer og viser oss et rikt dyreliv. Vi sykler inn til Kandy som er øyas buddhistiske hovedstad omgitt av grønn jungel og flotte teplantasjer. Etter lunsj på hotellet, har vi tid på egen hånd til å bli kjent med byen. Like ved Kandy Lake finner vi et av buddhistenes viktigste templer, Temple of the Tooth (en av de 8 på verdensarvlisten), hvor Buddhas tann ligger godt oppbevart i et gullbur. Vi samles for å besøke tempelet før middag og en øl på den lokale restauranten, kjent som «The Pub». Overnatting på Hotel Thilanka,  eller lignende (F/L/M)

Dag 7: Kandy — Nuwara Eliya (ingen sykling)

Etter frokost tid er det tid til litt shopping før bussen kjører oss til Peradeniya togstasjon. På togturen til Nanuoya som tar ca. 4 timer, kan vi nyte den spektakulære utsikten og medbragt niste. Vel fremme tar vi lokalbussen til Nuwara Eliya. Byen kalles også for «Little England» og fortsatt kan du finne igjen mye fra den engelske kolonitiden. Klimaet er kjøligere her og vi befinner oss 1889 moh.  Byen er den høyest beliggende på Sri Lanka. Overnatting på St. Andrews Hotel i sjarmerende Tudor-stil og som har historie helt tilbake til 1875, eller lignende (F/L/M)

Dag 8:  Nuwara Eliya — Ella, 55km

Vi befinner oss nå i hjertet av Sri Lankas teproduksjon. Her opp i høyden dyrkes det som sies å være Sri Lankas aller beste te. Vi starter dagen med omvisning i en tefabrikk og kan smake på svært eksklusiv te. Sykkeldagen starter nedover mot Welimede og Ella. Lunsj på lokal restaurant før vi ankommer hotellet Heavens Edge. Underveis besøker vi et veldig lite Hindu tempel for velsignelse av en hinduprest.  Overnatting på Heaven’s Edge  eller lignende (F/L/M)

Dag 9:  Ella — Yala, 50km

Tidlig sykkelstart for å rekke safarituren på ettermiddagen. Herlig nedoverbakke med fantastisk utsikt. På rolige veier og i bølgete landskap hvor vi får et innblikk i landsbylivet. Vi stopper på en lokal kafe før transfer til Yala. Her sjekker vi inn på Hotel Cinnamon Wild og nyter en deilig lunsj. Sen ettermiddag blir det jeepsafari i nasjonalparken. Hvis vi er heldige, kan vi se både elefanter, krokodiller, sjakaler og apekatter på nært hold. Middag og overnatting på hotell Cinnamon eller lignende (F/L/M)

Dag 10: Yala — Galle, 45km

Kort transfer ca 3km for sykkelstart. I dag sykler vi i Bundale nasjonalpark med et rikt dyreliv. Vi avslutter sykkeldagen med lunsj og smak på lokale spesialiteter i Hambantota. Transfer til vårt 5* Jetwing Lighthouse Hotel ved Galle rett ved stranden. Her skal vi bo de siste tre nettene.  Nær Tangalle får vi servert te, når vi besøker vi en familie i et Tsunami husprosjekt. Ovarnatting på Amari Galle hotell eller lignende.  (F/L/M)

Dag 11:  Galle —Ahangama —Galle, 25km

Vi starter sykkelturen rett etter frokost og sykler langs kysten til den lille, rolige byen Habaraduwa, kjent for sine idylliske strender. Bussen tar oss videre til Insight Resort nær Ahangama hvor vi nyter lunsj og svømmebassenget. Ta med badetøy. På sykkelturen kommer vi forbi både te, ris og kanelplantasjer. Vi stopper på en plantasje for lære mer om den hvite teen og dens helsebringende effekter. Underveis sykler vi innom flere landsbyer slik at vi kan se dagliglivet her i den sørlige delen av landet.

Sykkeldagene er over og vi kan nyte resten av dagen ved bassenget eller barbeint langs den vakre stranden. Kanskje en tur i spa-avdelingen eller med tuk-tuk inn til Galle for å oppleve byens livlige gateliv. (F/L/M)

Dag 12:  Galle

Vi nyter en rolig formiddag. Etter felles lunsj på hotellet samles vi til guidet tur i den gamle kolonibyen Galle (UNESCOs verdensarvliste). Den vakre havnebyen ble grunnlagt av portugiserne på slutten av 1500-tallet. Arkitekturen fra årene som nederlandsk og britisk koloni er bevart, og det historiske Galle Fort er fylt av koselige små butikker, gallerier, kafeer og hoteller. Resten av dagen på egen hånd og middag på hotellet.

(F/L/M)

Dag 13: Galle — Colombo

Vi må ikke forlate ferieparadiset før kl 13.00, da tar bussen oss til Colombo. Hovedstaden har fremdeles den gamle sjarmen intakt og er en spennende blanding av nytt og gammelt. Eksotisk vegetasjon og vakre bygg fra den britiske kolonitiden, side om side med moskeer, kirker, Buddha-statuer og hindutempler gjør inntrykk. Vår lokale guide viser guider oss rundt i byen og de viktigste severdighetene. Vi samles til siste felles middag på Galle Face Hotel, et ærverdig 5* hotell med utsikt over det indiske hav. Bussen kjører oss til flyplassen for avreise til Norge utpå natten. (F/M)

Dag 14: Colombo – Oslo

Ankomst Norge tidlig ettermiddag.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Fakta

18.02-03.03  2019

Kr 31 400,- + kr 3 500,- i flyskatt

Kr 6 900,- enkeltromstillegg

Kr    600,- visum

Forbehold om endring i flyskatter

 

Priser for høst 2019 (18.11–01.12), vinter 2020 (17.02–01.03) og påske 2020 (30.03-12.04) er ikke klare enda, men det er mulig å sende inn en forhåndspåmelding, med forbehold om pris til den er satt.

Husk at datoene kan endres noe frem til endelig bekreftelse av flysetene.

 • Fly t/r Oslo – Colombo
 • Transport til og fra flyplassen
 • 11 overnattinger på gode hoteller (se i programmet)
 • Helpensjon – alle måltider er inkludert fra lunsj på ankomstdagen til middag på avreisedagen, utenom 1 lunsj siste dagen.
 • Norsk Olivenguide og lokal guider
 • Innganger/omvisninger som i program
 • All busstransport og følgebuss (sykkeltransport) som i program

Ikke inkludert

 • Hjelm
 • Visum
 • Drikke til maten
 • Tips

Ta kontakt med det lokale vaksinekontoret for råd om vaksine.

Se også: vaksine1.no

Enkel løype.

Sri Lanka 18.02-03.03.2019

Vi flyr med Qatar Airways:

QR 176 18FEB
OSLO DOHA                1615 0045+1
QR 664 19FEB
DOHA COLOMBO         0140 0920

QR 669 03MAR
COLOMBO DOHA         0245 0535
QR 175 03MAR
DOHA OSLO                 0900 1355

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.